torstai 9. helmikuuta 2017

Pakkaset tuli ja raja-arvot paukkuu

"Epäsuotuisat tuulet." Näkymätön kuolema valuu
eittämättä ilmoille oikealla olevasta piipusta. Kuva 7.2.20117
Olen tsekkaillut tuosta Naistenlahden piipusta tuulen suuntaa, melkein koko talven suunta on ollut pois päin Armonkalliosta. Tiistaina tuulet kuitenkin olivat kääntyneet epäsuotuisaan suuntaan. Parahiksi saapuivat pakkasilmatkin, joten homma on täydellisen huono. Pakkaspäivinä arvot ovat yleensä muutenkin melko korkealla, joten tunnelin avaamisen jälkeen suunta ei ainakaan voi olla parempi.

Vilkaisin äsken ilmatieteenlaitoksen ilmanlaatuindeksejä Naistenlahdesta. Arvot näyttivätkin melko korkeilta jo nyt aamusella.
Ilmatieteenlaitoksen ilmanlaatuindeksi, Naistenlahti 9.2.17.
 Vilkaisin sitten myös eilistä. Ja siellähän se sitten oli. Mittari ei edes näytä riittävän. Tää on nyt kai sellainen Lovenin mainitsema "epäsuotuisissa meteoroligisissa olosuhteissa raja-arvot s a a t t a  v a t kuitenkin ylittyä" -tapahtuma.  Tämä on samalla kai se kohta, kun (myös Lovenin sanoin) "pitää kuitenkin ajatella laajemmin. Vastaavasti monella ilma on paranee." Nyt ylittyy kyllä ihan reippaasti. Vituttaa aivan yhtä reippaasti. Rohkenen väittää, että tällä tunneliliikenteellä on merkittävä osuutensa asiassa.
Ilmanlaatuindeksi Naistenlahti eilen, 8.2.17.
Santalahdessa ilmanlaatu on ollut vielä huonompi.
Ilmanlaatu Santalahdessa eilen, 8.2.17.

Näitä hengitettävien hiukkasten raja-arvon ylityksiä sallitaan 35 vuodessa. Ensimmäinen paukahti siis eilen.
Raja-arvon ylityksiä nyt yksi.
Ja se mitattiin tuolla Tunturipuistossa. Mitähän ne lukemat on täällä, jossa laskelmienkin mukaan arvot ovat mittavampia...

Pitäkää tunkkinne.

                                           -Anuliina

2 kommenttia:

  1. Mitähän vihreät (puolue) mahtaa tuumata noista arvoista, näin kuntavaalien kynnyksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sitä tiedä, kun vaikenevat tämän aikansaannoksensa jälkimainingeista ja osuudestaan koko hakkeeseen noin niinku yleensäkin. Ei ole kauheesti hehkuteltu. Vaikka en minäkään kovasti henkseleitäni paukuttelisi tässä yhteydessä.

      Aamulehden uutisoinnistakin (kuvasta) puuttui tystin Santalahden ja Naistenlahden raja-arvojen paukkeet ja mittarien riittämättömyys. Muuten on juttuja ollut tunnelista pilvin pimein.

      Asiaa ei kai sillä tavalla nyt haluta ihmisten huulille. Vaalit ja kaikki tulossa...

      Poista