perjantai 20. toukokuuta 2016

Kipaisu Kastinsillalla ja Soukanlahdenkadun kautta kotiin (ei olis pitäny mennä..)

Näkymä Kastinsillalta PMK:n talon suuntaan. (200516)
Kävin tänään kotimatkalla Kastinsillalla tsekkaamassa tilanteet. Oikeastaan kävin katsastamassa miltä siellä näyttää, kun työmaa-aitoja ei enää ole. Ensin kuva PMK:n talon suuntaan ja sitten kodin suuntaan..
Tuskin huomasin työmaa-aitojen puuttuvan, sillä korvissa kohahti saman tien. Verenpaineet tapissa ihan välittömästi. Täytyy sanoa, että suoraan sanottuna vituttaa, että tuo piippu näyttää noin pitkältä ja tuntuu olevan kovinkin kaukana, kun kotipihalta katsottuna totuus on ihan toista. [*tässä rumia sanoja*]
Kastinsillan työmaa-aidat on poistettu. (200516)
 Joo, mutta työmaa-aitoja ei siis enää ole... Soukanlahdenkatu on kuorittu autotalleille asti (oisko Soukanlahdenkatu 5 kohdalle asti.) Siihen asti, missä ne merkit asfaltissa olivat, kun viimeksi tuosta kuljin...
Soukanlahdenkatu suljettu rakennustöiden vuoksi. (200516)
Mullin mallin.
Soukanlahdenkatu suljettu rakennustöiden vuoksi. (200516)
Soukkiksen autotallien ovissa on Lemminkäisen tiedote asukkaille...
Soukanlahdenkatu suljettu. Tiedote asukkaille. (200516)
Kuukauden kestää nämä kadun rakennustyöt. Uusitaan kiveykset ja  päällysteet. Ja se kestää kuukauden. Kuukauden.
Soukanlahdenkatu suljettu rakennustöiden vuoksi. (200516)
No joo, henkilökohtaisesti minulle on ihan sama kuinka kauan siinä kestää, ei tuo minun elämääni vaikuta. Mutta piippu, liikenne ja päästöt vaikuttavat. Ja ne on niin perseestä, että hermot menee HETI, kun asia tulee puheeksi. Ei  minkään näköistä toleranssia ole enää minulla tätä asiaa kohtaan.

Mitähän nuo kanjonin toisella puolella asustelevat ihmiset mahtavat olla mieltä siitä, että heiltä kielletään parvekkeilla tupakointi, mutta piipusta saa surutta syytää ympäristöön niin paljon paskaa, ettei ole tosikaan. Ja päättäjät ja hankkeen väki myhäilevät tyytyväisinä itsekseen (kaukana täältä) kotipihoillaan; "Kyllä budjetti pitää. Ja ne vielä uskoo, että ilma on tarpeeksi puhdasta."

Tämä päivä on selkeästi  huonompi kuin aikoihin -mitä tulee näihin rantatunneli-tummelmiin. Jos ette sattuneet huomaamaan. Mitäs menin katselemaan huudeja. 

No, onneksi Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden! (Ja minä toivottavasti tänään Eurojackpotissa, se on ainoa mahdollisuuteni päästä pois täältä.)

                                                  -Anuliina

Minulle ei vieläkään muuten ole vastattu  ELY:stä. Tai siis en ole saanut sitä varsinaista vastausta. Tiedusteluuni postin perillemenoon sain vastaukseksi:  "Hei! Vastaan YVA-lain näkökulmasta lähiaikoina." Kauanko on lähiaikoina?
Ihan hirveitä odotuksia vastauksen suhteen minulla ei ole. Eiköhän siellä joku porsaanreikä ole, että saadaan hankkeen etu menemään ihmisten terveyden edelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti