maanantai 8. elokuuta 2016

Mission Accomplished: Viimeisetkin puut kaadettu! (-ja asukastiedote)

Asukastiedote 8.8.2016:

Viikko 32/2016 Rantatunnelityömaalla
  • Tunnelissa testataan tiistaina 9.8. klo 10 alkaen savunpoistojärjestelmää. Savu poistuu tunnelista Santalahden suuaukon kautta. Testi kestää enintään kolme tuntia. Savu voi hetkellisesti heikentää näkyvyyttä tunnelin suuaukon lähellä.
  • Naistenlahdessa tehdään päällystystöitä Pohjolankadun ja Naistenlahdenkadun liittymässä. Pienet liikenteen siirrot ovat mahdollisia.
  • Santalahdessa reunakivityöt jatkuvat vielä muutaman päivän. Valtatiellä tehdään päällystystöitä ja ajoratamaalauksia. Tänään 8.8. avattiin uusi kevyen liikenteen silta. Valtatien pohjoispuolen pysäkki sillan länsipuolella saadaan käyttöönottovalmiiksi seuraavaan maanantaihin 15.8.2016 mennessä. Sillan käyttöönoton vuoksi muuttuneet kevyen liikenteen yhteydet on esitetty alla olevalla kartalla.
Siinä oli asukastiedotteen osuus. Lomat on nyt lomailtu vissiiin myös asukastiedottajallakin. Minullakin loppui loma. Olikin varsin tapahtumantäyteinen ja levollinen loma. :) Aivan mukavasti menikin tämä eka työpäivä pitkästä aikaa. Olen reissaillut edestakaisin sinne tänne koko lomani ajan ja siksipä en ole hirveästi huudeja ollut tarkkailemassa.

Eilen kotiuduin viimeiseltä mökkireissultani ja kävinkin hetimiten kurkkimassa Rauhaniemen sillan kupeesta kaadettujen puitten jäämistöä. Minulle nimittäin vinkattiin asiasta edellisen jutun kommenttiosiossa ja osasin siis odottaakin tätä paljasta näkymää. Tosin se olisi valjennut minulle muutenkin hetimiten huudeille saapuessani. Sillalla nimittäin oli runsaasti ihmisiä päivittelemässä puitten kohtaloa.
Mm. Eräs (minulle täysin tuntematon) vanhempi rouva pysähtyi kohdalleni ja sanoi, että no nyt ne sitten on kaataneet nämä viimeisetkin puut. Että hän aina tulee tästä bussilla kotiin ja on ihastellut niitä jäljellä olleita puita. Siis tähän asti.
Kuulin useiden ihmisten keskustelevan ja tuomitsevan näillä huudeilla tapahtuneen puoskaroinnin muutenkin. "Typerää" ja "inhottavaa", muutaman adjektiivin mainitakseni.

Nappasin muutaman kuvan viimeisimmästä puoskaroinnista.
Viimeisetkin puut on nyt kaadettu. (070816) VMP!
 Soukkikselta katsottuna.
Viimeisetkin puut on nyt kaadettu. (070816) VMP!
 Pihaltakin aluetta zoomasin, mutta eihän siitä kuvaa saa, kun edessä on tuo elomme piristysruiske. @"¤"@#"##¤£!!
Viimeisetkin puut on nyt kaadettu. (070816) VMP!
No joo, mietin (monen muun ihmettelijän ohella) miksi tällaista päättömyyttä vielä piti tehdä?
No, Rantatunneli valaisi asiaa fb:ssä seuraavasti: "Näitä puita yrittettiin säästää loppuun saakka, mutta ne jouduttiin tienpitoviranomaisen määräyksestä poistamaan." Kysyttäessä hiukan tarkemmin tästä Tienpitoviranomaisesta ja kaatoperusteista siellä vastattiin seuraavasti:
"Kyseinen alue on Pirkanmaan ELYn vastuualuetta, ei enää Tampereen kaupungin."Ja:
"Puista katsottiin aiheutuvan haittaa alapuolella sijaitsevan uuden rampin hoidolle ja ylläpidolle. Lisäksi puut ovat kasvaneet sellaiseen paikkaan, missä ne todennäköisesti eivät selviydy kovin pitkään tai ne voivat kovalla tuulella kaatua."
Pikkusen selittelyn makua kyllä tuntuvat nuo kaatumis- ja selviytymisperusteet olevan. Kauhean huonovointisiltahan ne näyttivätkin tosiaan... Just joo. Hoidolle ja ylläpidolle ne tietysti olisivat olleet kovin harmillisia. [*Rumia sanoja.*] 
 Pitääkö tässä nyt alkaa pelätä, että ne kaatavat kohta Kaupin metsätkin tuosta, kun niistäkin saattaa vaikka olla hiukan harmia. 

No. Se siitä. Meni jo. Mikään ei minua enää yllätä. "Harmittaa" voi, mutta ei yllätä.

Otin minä kotimatkalla sitten muutaman muunkin kuvan. 
Tunnelit A ja B. (070816)
Näkymä entisten tirkistysaukkojen kohdalta.
Näkymä Kastinsillalta. (070816)
 Naistenlahdenkatu valmistuu kovaa vauhtia.
Naistenlahdenkatua yms. (070816)
 Ratapihankatua Kastinsillalta kuvattuna. (070816)
 Ratapihankatua Kastinsillalta kuvattuna. (070816)
 Ja sitten zoomailin Erkkilän siltaa.
Erkkilän silta vaiheessa.  Kuvattu Kastinsillalta. (070816)
En ole lomalla aikaani uhrannut noitten päästöhommien kanssa, jatkanen sillä saralla näinä päivinä. Sitä olen tässä nyt tämän sinänsä pieneltä tuntuvan puuepisodin jälkeen miettinyt, että miten nuo onnistuvatkin saamaan hermoni riekaleiksi tasaisin väliajoin?! Kun jotenkin sitä ajattelisi, että mitään paskuutta ei tavallaan enää voisi edes tulla lisää, että tää olis varmaan nyt tässä ja tuo piippu, päästöt ja liikenteen melu olisi ollut se viimeinen pisara (vaikka pitäisi kai sanoa viimeinen valtameri), niin aina tulee vielä jotain lisää. Ei paljoa tarvita, että napsahtaa. Vaan niinhän se on, että "kiusa se on pienikin kiusa." 

                                                            -Anuliina

Siitä on paha mieli, kun ei oo hyvä mieli.  Ne onnistuvat tässä kerta toisensa jälkeen. Lopettaisivat jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti