torstai 20. huhtikuuta 2017

Rantatien kautta kotiin -vai taloon, jota kodiksi kutsuttiin?

Ksau! Pistäydyn täällä taas. Polkasin eilen kotiin Rantatien kautta. Otin muutaman kuvankin. Itku kyllä meinasi tulla, kun oli niin hiljaista. (Jos nyt ei oteta niitä louheenmurskaushommia huomioon.) Meilläkin oli hiljaista. Silloin ennen.

No, mutta laitan ensin tähän virallisempaa tietoa Ranta-Tampellan uusimmista käänteistä. [EDIT. 21.4.17 lisätty loppuun "Ranta-Tampellan rantapuiston, Kiiskisaarenpuiston 1. vaiheen suunnitelma nähtävänä" -osio. (Kiiskisaarenpuiston 1. vaiheen suunnitelmaluonnos on nähtävänä 13.–28.4.2017 palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) ja verkkossa täällä.]
 Ranta-Tampellan työmaa nimittäin tiedottaa uusimmassa tiedotteessaan seuraavasti:

"Tiedote 29.3.2017

Kuva Ranta-Tampellan tiedotteesta 29.3.2017
Yleiset asiat

Alueella toimivien yritysten ajoneuvoliikenteen reitteihin tulee muutoksia kevään ja kesän aikana. Kulkureitti Mustalahdesta Näsinsiltojen kautta säilyy käytössä. Loppukesällä aukeaa uusi kulkuyhteys Verstaankadulta.

Ranta-Tampellan läpi kulkeva itä-länsisuuntainen jalankulku- ja pyöräilyreitti siirretään toukokuussa väliaikaiselle reitille Näsijärven rantaan.

Mustalahden risteysalueen liikennejärjestelyjä muutetaan keväällä ennen Mustalahden ja Särkänniemen alueiden kesäkauden alkamista. Muutokset keskittyvät liikenteen sujuvuuden ja kevyen liikenteen turvallisuuden parantamiseen.

Liikenneyhteys Naistenlahdesta Kekkosenkatua pitkin Tampellan esplanadille on suunniteltu avautuvan syksyllä 2017.


Rakentajien asiat 

Huhtikuun alussa aloitetaan Ranta-Tampellaa halkovan kanavan suoran osuuden sekä Verstaansillan, Kiiskisaarensillan ja Pakkalansillan rakentaminen.

Kekkosentien eteläinen ajorata on purettu Verstaankadun ja Tampellan esplanadin väliseltä osuudelta.

Myllysaaren alikulkusillan suunniteltu valmistuminen on heinäkuussa 2017.

YIT Oy:n Keulakortteli ja Kanavakortteli:
• As.oy Tampereen Näsinkeulan 4 krs. elementtiasennukset ovat käynnissä.
• As.oy Tampereen Kanavanvahdin perustusten betonointityöt ovat käynnissä. Torninosturin arvioitu pystytys on viikolla 20.
Peab Oy aloittaa Aaltokorttelissa Tampereen Fokan työt huhtikuussa painopenkkojen poistamisella."


Semmosia tiedottelivat. Sitten niihin kuviin.
"Kekkosentiellä" 19.4.2017
Ranta-Tampella rakentuu, Rantatiellä 19.4.2017
Olikohan tuo nyt sitten se Näsinkeulan työmaa... No, oletan niin. Keulakorttelia on tullut rutkasti lisää sitten viime näkemän. "As.oy Tampereen Näsinkeulan 4 krs. elementtiasennukset ovat käynnissä."
Ranta-Tampella rakentuu, Rantatiellä 19.4.2017
As oy Tampereen Näsinkeula. 19.4.2017
Toisella puolella vilahti kanavakorttelin työmaa.  "As.oy Tampereen Kanavanvahdin perustusten betonointityöt ovat käynnissä."
As oy Tampereen Kanavavahdin perustusten
betonityöt käynnissä. 19.4.2017
Ranta-Tampella rakentuu, Rantatiellä 19.4.2017
Yksi räpsy toiseen suuntaan.
Ranta-Tampella rakentuu, Rantatiellä 19.4.2017
Sitten ollaankin Soukkapuiston kupeessa lähes olemattomaksi kutistuneella "kevyen liikenteen väylällä".
Ranta-Tampella rakentuu, Rantatiellä 19.4.2017
Ranta-Tampella rakentuu, Rantatiellä 19.4.2017
 Soukanlahdenkadun kulmasta havaitsin, että Naistenlahden pohjoisen liikenneympyrän paikka ja muoto on jo selkeästi hahmottunut.
Naistenlahden tunnelityömaa 19.4.2017,
pohjoinen liikenneympyrä hahmottuu. 
Naistenlahden tunnelityömaa 19.4.2017,
pohjoinen liikenneympyrä hahmottuu.
Ja katsaus melu- ja ilmanlaatusaastan suuntaan. Siellä rakentuu kevyen liikenteen silta.
Naistenlahden tunnelityömaa 19.4.2017.
Kevyen liikenteen silta rakentuu.
Ja meteli oli taas korvia huumaava. Ei paljon enempää voisi raivostuttaa. En minä enää ole ollenkaan vakuuttunut, että mitkään rantsut virkistymismahdollisuuksineen voisi korvata sitä menetettyä rauhaa ja idylliä, joka meillä pihapiirissä ennen oli.
Huonot on tunnelmat.

                                           -Anuliina

EDIT. pe 21.4.17: Ai niin, unohdin linkittää eilen tänne Ranta-Tampellan sivuilta Ajankohtaista-osiosta vasta bongaamani tiedote:
Ranta-Tampellan rantapuiston, Kiiskisaarenpuiston 1. vaiheen suunnitelma nähtävänä (JULKAISTU 13.4.2017 13.32)

"Näsijärven rannan ympäristö on Ranta-Tampellan tärkein virkistysalue. Nyt nähtävänä ja kommentoitavana on rantapuiston länsipuoleinen osa. Rannassa kulkee seudullinen pyöräreitti ja lähempänä järveä rantareitti. Kiiskisaarenpuistosta löytyy myös monipuolinen leikkipaikka, laitureita ja oleskelunurmikoita.

Kiiskisaarenpuiston 1. vaiheen suunnitelmaluonnos on nähtävänä 13.–28.4.2017 palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) ja verkko-osoitteessa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Rantapuistovyöhyke sijoittuu vesistötäyttöalueelle, joka luo lisätilaa uudelle kaupunginosalle. Viheralueita ulottuu myös korttelialueiden väliin. Rakennusten kohdalla ranta ladotaan kivilohkareista ja puistojen kohdalle on sijoitettu rantalaitureita.

Ylempänä ja lähempänä rakennuksia kulkee seudullinen jalankulku- ja pyörätie ja alempana rannan tuntumassa rantareitti, jonka varrelta pääsee veden äärelle. Rannassa on puulaitureiden lisäksi nurmialueita oleskeluun sekä kuntoiluvälineitä. Rantamuureilla tasataan maaston korkeuseroja, ja ne toimivat myös istuskelumuureina. Rannassa on paikka myös kesäkioskille.
Leikkipaikka ja oleskelunurmia

Rakennusten välissä olevalle puistoalueelle on suunniteltu leikkipaikka, oleskelunurmia, pyöräparkkeja ja pieni kenttä polveilevan puistokäytävän varrelle. Puiston suunnittelussa on huomioitu sekä puiston julkinen luonne että asunnot. Kasvillisuusalueet kuten pensaat ja pienet puut on sijoitettu rakennusten julkisivujen edustalle. Puistoalueen eteläpuolisena jatkeena, kortteleiden välissä on viherkansi, jonka alla on maanalainen pysäköintihalli (kaavassa LPA-alue).

Näsijärven rantapuustoksi on valittu tervalepät ja pihlajat. Rakennusten väliselle viheralueelle istutetaan tervaleppiä ja pihlajia ja lisäksi orapihlajia. Viheralueen jatkeena olevan viherkannen päälle istutetaan pienikokoisia pihlaja- ja orapihlajalajeja."
Havainnekuva Ranta-Tampellan Kiiskisaarenpuistosta. Kuva on
kilpailuvaiheesta ja poikkeaa hieman yleissuunnitelmaluonnoksesta.
(Kuva tiedotteesta)


Sellainen tiedote. Tuossa vielä linkit:
Kiiskisaarenpuiston 1. vaiheen ja siihen liittyvän LPA-alueen yleissuunnitelmaluonnos on nähtävänä 13.–28.4.2017, jolloin suunnitelmasta voi antaa palautetta kirjaamoon (yhteystiedot alla). Merkitse palautteeseen suunnitelman diaarinumero TRE: 1044/10.03.02/2014.

Kirjaamo

sähköposti kirjaamo@tampere.fi
puhelin 03 5653 4550
Puutarhakatu 6
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma - pe 8.30 - 15.45

2 kommenttia:

  1. Vai tuli "yllätyksenä".
    https://www.aamulehti.fi/kotimaa/poly-yllatti-rantatunnelin-rakentajat-kiusaa-asukkaita-tunkee-autoon-sisalle-24428982

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, jep. "YLLÄTYYYS!!"

      Tästä taitaakin tulla tunnelin ilmanlaadun uutisoinnin virallinen vuosipäivä. Nimittäin tasan vuosi Aamulehti uutisoi otsikolla:
      Asiakirja paljastaa: Rantatunnelin pakokaasut olisi voitu puhdistaa – "Olivat liian kalliita"
      https://www.aamulehti.fi/kotimaa/asiakirja-paljastaa-rantatunnelin-pakokaasut-olisi-voitu-puhdistaa-olivat-liian-kalliita-23602604/

      Mitähän ensi vuonna? Me on kuoltu kaikki johonkin keuhkosairauksiin täällä huudeilla? Mutta tulipa säästettyä IV-puhdistusvaihtoehdoissa.. (Tässä "liian kallissa" puhdistusvaihtoehdossa ei muuten edes olis tarvittu noita järkyttäviä horrorpiippujakaan.)

      Poista