maanantai 21. marraskuuta 2016

Synkkää on...

Eipä taas ole mahdollista kuljeksia kotihuudeilla valoisaan aikaan. Hmph... Muutenkaan en varsinaisesti  pompi innosta näillä kotinurkilla näinä päivinä, niin eikös vain saatu vesisateet ja synkkyys kaupan päälle. Ai että!

Aamulla menin bussilla töihin. Päätin ottaa kuvan Naistenlahden ylikulkusillan suuntaan, koska valoa oli havaittavissa hiukkasen siinä ysin maissa. Loppuviikon kulkisinkin sitten työmatkat pimeydessä... 
"Rantatie rullalla." Rantatien (ja Naistenlahden pohjoisen
ylikulkusillan) purkutyöt käynnissä. (21.11.16)
[Pahoittelen kuvanlaatua. Olen kadottanut kamerani akkulaturin, joten en ole saanut kameran akkua ladatuksi. Puhelimen kameralla ei paljon zoomailla. Noh, jos tässä nyt joskus kävelisi lähemmäs kuvaamaan huudien tilat. Jos vaan olisi kotona valoisan aikaan. Taitaa olla turha toivo...]

Täällä muuten haisee liikenne. Ei ole raikasta enää, ei. Hirveitä ruuhkia ei ole, ei sellaisia jättiläisruuhkia. Mutta liikennettä on. Paljon. Ei varmasti koko päivää, mutta ainakaan minä en ole enää päässyt Lapintien tai Rauhaniementien yli odottelematta hetkeä suojatien reunassa. Työmatkoillani siis. muuten en ole hirvesäti tuolla liikkunutkaan. Viikonloppuna kävin hengittelemässä raikasta ilmaa kaukana täältä.

Vilkaisin tänään Ilmatieteenlaitoksen sivuilta reaaliaikaisia ilmanlaadun mittaustuloksia Naistenlahdessa
(=Tunturipuistossa) ja hiukan Santalahdessakin.
Ilmanlaatu Naistenlahdessa 21.11.2016
 Vertailun vuoksi vuoden takaiset arvot.
Ilmanlaatu Naistenlahdessa vuosi sitten 21.11.2015
 Ilmanlaatuindeksin ilman epäpuhtauksien lyhenteiden merkitys.
Lyhenteiden merkitys ilmanlaatuindeksin ilman epäpuhtauksille.
Ei kovin hälyttäviä tuloksia, mutta tyydyttävän puolelle on kuitenkin menty. Ja kun vertaa näitä arvoja vuoden takaisiin arvoihin, näyttää muutos olevan kuitenkin melkoinen. Ja nuohan on siis Tunturipuiston arvot.  Haluaisin todellakin tietää mitä ne arvot oikeasti ovat täällä suuaukon läheisyydessä... 
Tämä nyt oli tältä päivältä vain, täytyykin alkaa seurata näitä arvoja.

Santalahdessa ilma on ollut hieman huonompaa kuin meillä. Korjaan, siis Tunturipuistossa. 
Santalahden ilmanlaatu 21.11.2016
Vuosi sitten Santalahden lukemat olivat kutakuinkin samanlaiset kuin täälläkin. Sama "kehitys" siis tapahtunut kummassakin päässä.

Tuossa suorat linkit:

En nyt taida tarinoida enempää. Kattelaan, jos saisin vaikka otettua muutaman kuvan huudeilta tällä viikolla.

Raikasta viikkoa kaikelle kansalle! Eiku..

                              Terveisin,
 Tsihhihhi... :D 

EDIT Myöhemmin illalla:

Liikenneviraston sivuillepa olikin ilmestynyt Rantatunnelin asukastiedote viikolle 47, ilmeisesti jo viime perjantaina..

Asukastiedote 18.11.2016:

"Viikko 47/2016 Rantatunnelityömaalla

Viikolla 47 Naistenlahdessa välillä Rauhaniementien silta – Marjatan ylikulkukäytävä tehdään maaleikkausta kaivinkoneella maanantaista torstaihin (21.11.-24.11.) päivittäin klo 21 -06. Työ tehdään turvallisuussyistä yöllä. Silloin uudella valtatielinjalla on mahdollisimman vähän liikennettä. Työ ei ole erityisen häiritsevää melua aiheuttavaa, mutta ei myöskään täysin äänetöntä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti