perjantai 2. joulukuuta 2016

500. kirjoitus - Numeroita ja tilastoja

Ohhoh, en voi uskoa, että olen nyt kirjoittanut tänne viisisataa (500!!) kertaa. Juuri pätkähti täyteen myös 34 000 kävijää. Blogin sivujen katselukertoja on tällä hetkellä bloggerin mukaan kirjautunut 79 517 kpl.
Melkosta. Minusta se on melko paljon, noin niinku tunnelielämää käsittelevälle blogille. Tunneliblogin lukijakunta on kuitenkin melko marginaalinen. Tunnelielämän koukeroissa elelevät ihmiset sekä sitten sillä  toisella puolella olevat ihmiset, ne rakennusihmiset yms. 
Kävijöitä blogissa.
Sivujen katseluita jo ihan huikeesti. (Blogger)
Bloggerissa siis on nähtävissä erilaisia tilastoja koko ajalta. Lisäksi käytän toistakin ohjelmaa seurantaan, sitä ei ole ollut ihan blogin alkuajoista asti. En oikein tällaisista jutuista niin ymmärrä, mutta näitä tilastoja seurailleena olen huomannut, että kaikki käynnit eivät jostain syystä kirjaannu. Tiedä sitten miksi.
Eikä noista tietenkään näe mitään yksityiskohtaisia tietoja kävijöistä. Yleensä kirjautumisissa näkyy kaupunki, josta blogia käydään lukemassa. (Tampere on ehdottomasti yleisin -yllätyyys!! :D) Tai sitten firma tai oppilaitos, jonka koneelta kirjaudutaan.


Laitetaas tähän esimerkiksi molemmista ohjelmista tilasto maista, joista blogia luetaan/on luettu. Käynnit/katselut maittain:

Sivujen katselut maittain. (Blogger)

Kävijöitä maittain.

Otin kuvakaappauksen joskus marraskuussa kävijöistä kartalta, siinä kävijät näkyy hiukan konkreettisemmin. Kuva on näköjään otettu kesken latauksen.
"Visitors on the map."
Tiedän, että blogia lukee (enemmän tai vähemmän säännöllisesti) meidän tavisten lisäksi myös ns. "ammatti-ihmisiä". En kylläkään sitä m i k s i lukevat... Myönnän, että se välillä hiukan ahistaa, jos sitä ajattelee, en kyllä kovin usein asiaa edes muista... Eisevväliä kuka lukee vai lukeeko kukaan, kirjoitan silti yhä omista tummelmistani, ajatuksistani ja kokemuksistani. Tästä kaikesta asukkaan näkökulmasta. Sitähän tämä blogin pitäminen on alusta asti ollut minulle, Tunnelielämä-päiväkirja.

Tällä hetkellä tunnelielämä ei ole kovin ruusuista. Kuten on ehkä käynyt ilmi... Horror-kuvitelmat toteutuivat (ja vähän vielä extraa päälle). Ajattelin jossain vaiheessa, että lakkaan kirjoittamasta tätä, kunhan tunneli avataan, mutta tässä on kyllä kesken vielä niin paljon kaikenlaista, että onhan tässä mistä jatkaa.

Mm. Ilmanlaatujutut ja ympäristön lopullinen muotoutuminen, etenkin tuo Ranta-Tampella. Toivoa sopii, että Ranta-Tampellasta tulee viihtyisä, ja nyt tarkoitan nimenomaan virkistäytymisalueellisesta näkökulmasta, siellä kun on niin hintavia nuo asunnot, ettei sinne ole taviksilla asiaa asumaan. Jos sitten edes virkistäytymään..

Aamulehdessä on ollut juttuja Ranta-Tanmpellasta. Ranta-Tampella: Keskituloisella palkansaajalla ei ole Näsijärven rantaan mitään asiaa  Jutun kuvassa, siis taiteilijan näkemyksessä tulevasta Ranta-Tampellasta, on ainakin uimaranta ja sen takana "puistoaluetta", joka toivottavasti jatkuu kuvan ulkopuolelle. Erään toisen Ranta-Tampella-jutun  perusteella virkistysalueita olisi luvassa... "Tunneli vapautti Ikosen mukaan yhdeksän kilometriä rantaa kaupunkilaisten asunnoille. Yli puolet Ranta-Tampellan alueesta rakennetaan yleisten alueiden kokonaisuudeksi: virkistyspaikoiksi, puistoille ja kanavalle. Kaupunki suunnittelee yhtenäisiä kevyenliikenteen väyliä järveltä järvelle."

Nähtäväksi jää. Liikaa ei pidä kuitenkaan toivoa. Olihan näistäkin huudeista havainnekuvia Rantatunnelin Flickr -sivustolla. Ihan vaan muistutukseksi, ettei kaikki sitten kuitenkaan niin seesteistä ja vehreää ehkä tulekaan olemaan...
Havainnekuva Naistenlahdesta. Kuva Rantatunnelin Flickr-sivuilta
Havainnekuva Naistenlahdesta. Kuva Rantatunnelin Flickr-sivuilta
Havainnekuva Naistenlahdesta. Kuva Rantatunnelin Flickr-sivuilta
No, nyt täytyy lopettaa, silmistä valuu vesi. En suinkaan itke, vaan olen kuumeessa kotona ja tämä kirjoittaminen käy silmille. Kömmin takaisin sänkyyn. Toivottavasti en kuole peljästykseen, kun/jos kohta avolouhitaan ja pamaus on kovakin. Tänään ei nimittäin vielä ole paukkunut. Eilisenkin räjäytyksen missasin (jos sellainen oli), taisin olla lääkrireissulla.

Ksau ny.
                                                   -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti