maanantai 23. tammikuuta 2017

Pikkusen murinaa (+pari muuta juttua)

Ranta-Tampellan työmaa tiedottaa sivuillaan naapureille liikennejärjestelyistä 1/2017 alkaen.
Ranta-Tampella tiedote 20.1.2017
Näyttää melko samanlaiselta kuin ennenkin, pientä päivitystä havaittavissa. Ainakin erinäisiä "kulkuja" lisäilty.

Sitten näkymä lauantailta yläilmoista. Naistenlahden ylikulkusiltaa ei enää ole näkyvissä ollenkaan tästä näkövinkkelistä. Pursiseuran huudeilla kyllä myllätään.
Näkymiä yläilmoista 21.1.2017
Päivät pitenevät kovaa vauhtia, aivan selkeästi. (Ihan kohta on kesä!! WOHOOO!) Pian saattaa jo saada kuvia työmatkallakin.

Sitten on pakko ihan pikkuisen murista. Meinaa nimittäin ihan pikasen hermostuttaa, kun erinäisillä tahoilla (somessa) Tampereen Vihreiden edustajat ja/tai kuntavaaliehdokkaat peräänkuuluttavat Hämeenkadun autottomuutta, pyöräteitä jne. ja vetoavat mm. autoista lähtevään meteliin ja ilman saastuttamiseen, viihtyisyyteen ja tietysti niihin pyöräteihin.
Asia sinällään on ymmärrettävä ja hyvä, vihreät arvot, tiedättehän... Mutta, mutta. Se mikä närästää on se, että tämä tuntuu nyt tästä omasta näkövinkkelistä katsottuna kovasti ristiriitaiselta... Eipä paljon kylmännyt äänestää tänne tunnelia. Siinä oli vihreät arvot tooosi kaukana. (Ai, mutta äänestiväthän he "pitkin hampain kyllä". Lieventävä asianhaara? Not.) Ja vaikka tunnelin rakentaminen olisikin heistä ollut perusteltua (=saivat ratikan), niin eipä tämä samainen Vihreä kansa kovasti korvaansa lotkauttanut tunnelin suuaukkojen ilmanlaadun tiedossa olleen ja yhä olevan huononemisen suhteen. (Ei ainakaan siinä määrin, että olisi julkiseen keskusteluun kantautunut.) 
Ei oltu kiinnostuneita poistoilman puhdistamisvaihtoehdosta. Tai siis siitä, ettei puhdisteta. Mitenkään. Tai ylipäätään mistään ympäristön puoskaroinnista täällä. Ei, ihan hissukseen oltiin, ja ollaan yhä näistä tunnelin lieveilmiöistä.
Mutta kai se liikenteen meteli ja autojen päästöt tunnelin suuaukoilla sitten on jotenkin eri asia kuin muualla. Täällä ei mitä ilmeisimmin sitten tarvi olla viihtyisää tai hyvä ilma, varsinkaan kun monelle muulle sellainen järjestyi tunnelin avulla niin kovin kätevästi? Ja meneehän tuossa kohta taas sujuva pyörätie. *Köh.*

Olen äänestänyt vihreitä(kin), en minä sillä. Mutta näissä kuntavaaleissa en äänestä. (Viimeksi äänestinkin tunnelikannan mukaan, kun pelkäsin "aiheettomasti", että asuinympäristöni puoskaroitaisiin, ilmanlaatu huononisi ja liikenteen meteli siirtyisi pihapiiriin. Piipusta ei nyt edes aleta.) Jätän tavallaan "pitkin hampain" äänestämättä vihreitä.
Mietiskelen omia arvojani ja äänestyskäyttäytymistäni tuossa pihalla pakokaasujen katkussa oleillessani, mikäli liikenteen meteliltä kykenen. Anteeksi, mutta ei pysty nyt innostumaan pyöräteistä, viihtyisyydestä tai keskustan ilmanlaadusta, kun täällä ne kaikki saatiin ihan pers*elleen. Ei hyvä, paha. Tosi paha.

                                            -Anuliina

EDIT torstaina: Kuva tältä aamulta. Kännykällä koitin zoomailla, kun odottelin bussia.
Naistenlahden huudit 26.1.2017 aamusella.
Ajattelin, että kokeilumielellä kävisin viikonloppuna tuolla ex-rantatiellä. Tunnustelisin hiukan miten jalka kestää käveleskelyä. Ehkä siis luvassa kuvia viikonloppuna.

2 kommenttia:

  1. Voi että, oot niin oikeassa! Ennen ne vihreät sitoivat itsensä puihin kiinni. Mietin tässä ettei ole puita mihin sitoa, mutta havahduin, että nykyvihreillä, ainakin Tampereella, on niin kovat arvot ettei tarvi mihinkään sitoa. Ja jos nyt sattuisi joku aihe tulemaan, niin nuo lyhtypylväät sopivat heidän arvoihinsa oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvin sanottu. Melkein naurattais, jos ei niin harmittais.

      Teot puhuvat puolestaan. Tässä tapauksessa tekojen lisäksi tekemättä jättämiset.
      Hiljaa ovat "ansioistaan", mitä tulee rantatunneliin. Ymmärrettävää kyllä, kun ei siinä liiemmin kehuskeltavaa olekaan, ainakaan oman puolueensa arvojen perusteella.

      Poista