maanantai 2. tammikuuta 2017

Muutama kuva, uusi tunnelivauva sekä liikenneuutisointia

Uusi vuosi on alkanut melkoisen valkoisena. Kävin äitini kanssa yllätyskahvilla keskustassa ja otin samalla muutaman kuvan, valoisaa kun oli.

Juuri kun olin lähdössä kotoa, taisi jysähtää. Tai en ole varma, mutta ainakin autoliikenne oli pysäytetty tuolla sillan alla vielä kun saavuin tukimuurille.
Naistenlahden tunnelityömaa. (020117)
Naistenlahden tunnelityömaa. (020117)
Naistenlahden tunnelityömaa meluesteen ikkunan läpi. (020117)
Sillasta ei ole jäljellä enää juuri mitään.
Naistenlahden tunnelityömaa. (020117)

Aamulehti on taas uutisoinut ihan urakalla tunneliuutisia. Uusimpana tunnelivauva-uutinen.

Onnea vaan vauvalle ja perheelle. Iloinen asiahan tuo vauvojen syntyminen on, tapahtui se sitten missä tahansa. :)

 Liikenteen sujumisongelmista uutisoitiinkin useammankin jutun verran jo ennen vuoden vaihdetta. En niitä silloin tänne linkittänyt, niin laitetaan nyt muistiin.
Mielipiteet tunnelista ovat yhä jakautuneet jyrkästi. Ollaan henkeen ja vereen puolesta tai sitten vastaan.

Minulle tunnelista ei ole mitään hyötyä. Henkilökohtaisesti siis. Siitä on itse asiassa koitunut pelkästään haittaa. Asuinympäristölle ja ilmanlaadulle. En siis siitä voi sanoa iloitsevani. Sen tarpeellisuudestakaan en oikein osaa sanoa. Tällä hetkellä pääsee kyllä ajamaan kätevästi Tampereen ohi. Hyöty kai sekin on. Vaikka tuo Ranta-Tampellahan se pääasiallinen syy tunnelin rakentamiselle oli. Ei kai niinkään liikenne.

Ruuhkat ovat siis tunnelin avaamisen jälkeen siirtyneet muualle. (Siis ne ruuhkat, joita joidenkin mielestä ei edes ole.) Saas nähdä mitä sitten tapahtuu, kun tämä Naistenlahden pää on kokonaisuudessaan valmis. Se tuonee kuitenkin helpotusta liikenteen sujuvuuteen.
  
Se minusta kyllä on hiukan hassua, kun vähän tuntuu, että nyt ollaan sitten niin huolissaan näiden uusien ruuhkien aiheuttamista päästöistä. Ketään ei tuntunut (eikä tunnu) huolestuttavan piippujen kohdennetut päästöt ainoastaan kahdesta pisteestä  (koko tunnelin matkalta: 2,3km x 2). Ja aivan asutuksen keskellä kumpainenkin horropiippu. Nyt saadaan sitten kaasut SEKÄ piipuista ETTÄ uusista ruuhkista. Kerrassaan raikasta. Vihreille kiitokset tästä ekoteosta, EIKU...

Ai niin, mutta se puhdistaminenhan olikin ihan tarpeetonta.

                                                -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti