maanantai 20. kesäkuuta 2016

Asukastiedote ja pientä pärinää

 Asukastiedote 20.6.2016

Viikko 25/2016 Rantatunnelityömaalla

Tunneli:
  • Teknisten järjestelmien testaus- ja koekäyttö jatkuu
Naistenlahti:
  • Ratapihankadulla tehdään jakavia kerroksia ja osin myös kaukolämmön täyttöjä. Kaukolämmön täyttöjä tehdään lisäksi rannassa pursiseuran ja satamatoimiston lähellä.
  • Autoliikenteen yhteys pursiseuralle ja satamatoimistoon siirtyi Ranta-Tampellasta kulkemaan Naistenlahden työmaan kautta ma 20.6. alkaen. Muut liikennejärjestelyt pysyvät ennallaan.
  • Kastinsillan itäpäässä asennetaan reunakiviä.
  • Naistenlahdenkadulta Osmonpuistoon johtavan graniittisen porrasyhteyden asentaminen alkaa.
     
Santalahti:
  • Liikennejärjestelyt muuttuivat maanantaiaamusta 20.6. alkaen. Aikaisemmin ilmoitetusta poiketen pysäkki 1006 on poistettu käytöstä heinäkuun loppuun saakka.
  • Tällä viikolla Santalahdessa tehdään em. liikennejärjestelyyn liittyviä viimeistelytöitä

Täytynee käydä kuvaamassa Osmonpuiston huudeja tässä joku päivä.

ELY-hommat seisoo. Kirjoitn ELyn Leenalle taas, kun tuo lisärahoitus rantatunnelille oli myönnetty. Edelleenkään hän ei kertonut minkä tahojen kanssa on keskusteluja käynyt tai mitä YVA-laki sanoo seurannasta. "Useampi laki ja asiantuntija mukana." Hän kertoi odottelevansa vastausta asiantuntijoilta."Yva-menettelyn jälkeistä seurantaa vastaa Ilmatieteenlaitoksen mittaukset. Niistä on vasta tulossa tuloksia tunnelin käyttöönoton jälkeen. Leviämismallit on keino ennakolta suunnitelussa arvioida vaikutuksia ja haittojen estämisen riittävyyttä."

 "Laki, oikeudenmukaisuus, tuomioistuin" (kuva: pixabaysta)
 Huomautin, että siksihän hänen puoleensa käännyinkin, koska todennäköisesti näiden asiantuntijoiden kanta on, että laskelmat riittävät kertomaan, että ylityksiä EI tulevaisuudessa tapahdu. Ja että kyllä seurantaa tapahtuu liikenteelle oton jälkeen. (Juu, tapahtuu, tapahtuu... Se vain tapahtuu Tunturipuistossa, kaukana HotSpot -alueelta. Saadaanhan sieltä mitattua hankkeelle sopivia tuloksia.)
Todellisuudessa todellisia ilmasta mitattuja arvoja EI olla aloittamassa suuaukon välittömässä läheisyydessä, jossa raja-arvoja kuitenkin hivotaan jopa laskelmien mukaan. Lisäksi laskelmat EIVÄT ole sama kuin seuranta. EIKÄ Tunturipuiston mittausasema mittaa arvoja täältä suuaukon tuntumasta, jossa ihmisiä todellakin asuu. Ja arvot lähes paukkuvat. Kerroin kyselleeni nimenomaan siksi mitä laki sanoo seurannasta. TODELLISESTA seurannasta riskialueella, ilmasta mitatuista arvoista.

Mutta enhän minä häneltäkään näköjään vastauksia saa. Mikäli saan sen saman "mantran" vastaukseksi eikä minkäänlaisiin mittaustoimenpiteisiin aiota ryhtyä (niin kuin arvatenkin toisaalla suunnitellaan käyväksi), mietin seuraavaa siirtoani. En todellakaan jätä asiaa tähän. En ennen kuin saan mustaa valkoisella siitä, ettei esim. YVA-lakien (tms) puitteissa seurantaa tarvi järjestää. (Enkä varmaan siltikään...) Sillä asia ei taida olla ihan yksioikoinen, muuten minulle olisi kaiketi jo osoitettu lakipykäliä, joiden mukaan nykyinen toiminta riittää.
En millään ymmärrä miten millään lailla voidaan perustellaan se, että hankkeen vaikutuksilla asukkaan terveyteen ei olisi merkitystä, tai ettei sitä tarvisi oikeasti seurata.
Liikenteen, sen päästöjen ja pienhiukkasten haitallisesta vaikutuksesta ihmisten terveyteen kun on hyvin runsaasti (kiistattomia) tutkimustuloksia. Niitä ei mielestäni ihan tuosta vain voida sivuuttaa.

 En nyt jaksa jauhaa enempää tätä. Toivottavasti saan lisätietoja kohtapuolin. Repeää pelihousut ihan justiisa.
                           
                                                                    -A.


2 kommenttia:

  1. Olet sinä kyllä sellainen taistelijaluonne, jollaista harvoin näkee :) Tsemppiä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vain, tsemppiä tässä tarvitaan. :) Tässä ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin "taistella", kukaan muu ei meidän puolestamme sitä tee.

    Ne, jotka tunnelin halusivat saivat sen jo. Vihreätkin ovat saamassa raitiovaununsa, joten heitäkään ei asia kiinnosta, ei tippaakaan. (Puilla lämmittäminen Kaupissa kiinnostaa kyllä.) Allianssilaisista en edes aloita. Pitäkööt tunkkinsa.

    Osa tamperelaisista ei sitä paitsi edelleenkään edes tiedä mitä "ne putket" ovat..
    Kai siihen sitten viimeistään havahdutaan, kun marraskuussa piipuista alkaa tupruttaa sitä "puhdasta" ilmaa hengitettäväksemme.
    Eikä se silloinkaan kiinnosta ketään muuta kuin meitä, jotka sitä raikasta ilmaa hengittelemme.

    (Salmen Pekka on jonkun aloitteen kuulemma tehnyt pienhiukkasten mittaamisen aloittamisesta keskustan alueella. Saa nähdä kuuluuko Armonkallio siinä tapauksessa keskustaan. Tuskin sillä mitään vaikutusta tähän tunneligateen silti on, vaikka kuuluisikin.)

    Niin, että periksi en anna. Sisulla eteenpäin stana. ;)

    VastaaPoista