torstai 30. kesäkuuta 2016

Räyh!

Bongasin tunnelityömaalla tienviittoja käväistessäni kahvittelemassa veljelläni tuossa..öööh... itse asiassa tasan viikko sitten, viime viikon  torstaina. Nappasin nopsaan muutaman kuvan ikkunasta. Muuten en ole työmaan huudeilla käynyt kuvaamismielessä. Ei oikein hotsita.
Tienviittoja tunnelityömaalla (230616)
Tienviittoja tunnelityömaalla (230616)
Olisin voinut jopa iloita siitä, että nyt tiedän, että kotoani Lahteen on 128km, Helsinkiin 180km ja Jyväskylään 149km. Siis olisin voinut iloita, jos ei vituittaisi niin tämä koko tunnelihanke. Ei kuulkaa voita rantojen kunnostaminen virkistyskäyttöön, tai uusi ehkä kauniskin asuinalue naapuristoon tuota hirvittävää torvenrumilusta (johon muuten silmä EI totu) ja ennen kaikkea sitä saastaa, joka meille tänne lankeaa hengiteltäväksemme tunnelin myötä. Perkeleen perkele. Räyh!

Mitä tulee tunneliin, olen täynnä pyhää vihaa. Että siinä teille Ylen aikoinaan uumoilema "tunnelin kannattaja"! Vaikka optimistinen yleensä ottaen olenkin, niin kun omaa (ja muitten) terveyttä tällä tavoin dissaillaan, niin väkisinkin alkaa savu nousta korvista. Allianssi arvatenkin luikertelee irti saastuttamisen seurantavastuusta. (Oikeastaan näen asian niin, että allianssin olisi pitänyt hoitaa hankkeensa niin, ettei ilmanlaatu niin merkittävästi huononisi täällä, edes niitten laskelmien mukaan.)  Ei kuulu meille.  "Seuranta jatkuu urakan valmistumisen jälkeen, mutta silloin seurantaa tekee ilmanlaadun osalta kaupunki."
 Tässä tapauksessa ne eivät lue kaupungin kuuluvan allianssiin, vaikka Liikenneviraston sivulla nimenomaan luetellaan kaupunki yhtenä allianssin osana. On se hienoa, kun toimitaan näin yhdessä, että voidaan ratkoa visaisia pähkinöitä yhdessä. Onnea vaan raitiotieallianssille! Siitä mennään missä aita on matalin, siltä se tällä hetkellä hiukan tuntuu. Lue: mistä halvimmalla pääsee. (Vrt. taidepiippu ja puhdistusjärjestelmättömyys.) Rahahan se on, joka ratkaisee. Kaiken. Se on nähty.
Miten ihmeessä kenellekään ei ole tullut mieleen, että pitoisuuksia pitäisi mitata? I wonder why..?
Toisaalta, alunperin oli ajateltu, että kaikki päästöt vain tulisivat tunnelin päistä ulos. Siihenkin on vedottu. Olisitte tyytyväisiä, että on edes piiput. Että sillä asenteella.

No joo, plussaa on se, että viheristutuksia sentään on vielä luvassa. Ehdin jo pelätä, että nekin on typistyneet rahan puutteessa noihin (horror)piipun vieressä kasvaviin pensaisiin tai-mitä-lie-ovatkaan.
"Puut ja isommat pensaat istutetaan kasvukauden ulkopuolella. Naistenlahdessa rakennustyöt jatkuvat eritasoliittymän pohjoisosissa vielä tunnelin liikenteelle oton jälkeen, joten huomattava osa istutuksista tehdään vasta vuonna 2017. Ratapihankadun istutuksia ryhdytään tekemään loppukesästä, alkusyksystä."

Hyvä! Sentäs.


Huonot on kuitenkin tummelmat, hyvin huonot.

                                                                 -A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti