keskiviikko 21. syyskuuta 2016

"TIMBEEEERRRR!!!"

Eilispäiväisiä kuvia Soukkapuiston huudeilta, molemmista "päistä".  Ensin Tampellan risteyksen päästä.
Puuta on kaatunut Soukanlahdenkadun (ja puiston) päästä koko matkalta Rantatien risteykseen asti.
Soukkapuiston huudeilla puita kaatuu jälleen.
Ranta-Tampella rakenteilla. (200916)
Puiston toisella laidalla työt ovat olleet käynnissä jo tovin.
Soukkapuiston huudeja. Kevyen liikenteen väylää pukkaa. (200916)
Kevyen liikenteen väylä tulee siis tuohon, kun tuo tunneli otetaan liikenteelle ja meidän myrkyttämisemme virallisesti alkaa. *Köh* Ainakin muistelisin, että jossain lähiviikkojen asukastiedotteessa olisi mainittu, että kevyen liikenteen väylän rakentaminen aloitetaan puunkaadolla Soukkiksessa.
Soukkapuiston huudeja. Kevyen liikenteen väylää pukkaa. (200916)
Se onkin hyvä asia, pitkästä aikaa. Siis se, että tuonne Rantatien tuolle puolen pääsee kohta taas kiertämättä puolta Tamperetta.

Maanantainen, viikon 38/2016 asukastiedote 19.9.2016 ei juuri kummoisia uutisia kerro:
Naistenlahdessa  Kekkosentieltä Parantolankadulle johtava ramppi avattiin muutaman vuoden tauon jälkeen liikenteelle. Pohjolankadun ja Naistenlahdenkadun liittymässä sekä uudella valtatiellä Tunturipuiston kohdalla tehdään päällystystöitä. Kivityöt valmistuvat tällä viikolla ja vihertyöt jatkuvat.
Santalahdessa puolestaan Paasikivenkadun sillan alla tehdään betoni- ja kenttäkiveyksiä. Vihertyöt jatkuvat ja lisäksi eri puolilla työmaata tehdään viimeistelytöitä.

Niin, asiasta toiseen. En ole mitenkään ehtinyt paneutua tai keskittyä minkään selvityspyynnön tai aloitteen tekemiseen/ oikeusasiamiesasioihin ollenkaan asioiden vaatimalla tarkkudella. Joten ne saavat odotttaa vielä vähintään viikon.
Sitä vastoin olen ajatellut josko kannattaisi sittenkin alkaa koota lähiasukkaita koolle/perustaa FB:iin tai muualle sivusto, jossa voisimme keskustella sekä näistä meitä jo kohdanneista rakennusvaiheen aikaisista että tunnelin liikenteelleoton jälkeisistä "haitoista", jotka meille iloksemme lankeavat lusittavaksi.
Asukasilloissa on järjestelmällisesti ja hyvin haipakkaan vaiennettu yksittäisten asukkaitten esille ottamat epäkohtien "julkiset puinnit". Esim.  korvausasioissa, kun on otettu puheeksi jonkun asianajajan lausunto tms. "Seis, emme keskustele tällaisista yksittäisasioista täällä..."

Antaas kattoo, minä alan joka tapauksessa olla jo hiukan väsyksissä. Tähän kaikkeen.  Ja ihan loppumetreillä, prkl!! Toisaalta tästähän se vasta varsinaisesti alkaakin. Rakennusvaiheen haitat  tiedettiinkin väliaikaisiksi. Pysyvät haitat ovatkin sitten oma lukunsa. Pitääköhän silloin aloittaa uusi blogikin? "Tunnelinsuu sucks"? Ahahahah! :D
                                          
                                                -Anuliina

Edit torstaina kasin maissa: No niin, tulihan se sieltä. Olen odotellutkin milloin "mouhoamiseeni" puuttuu joku tunnelin ystävä. Kirjoitin Moron pääkirjoituksen kommenttiosioon tästä ilmanlaatujupakasta ja viime yönnä sinne onkin joku Nimetön avautunut.

" Nimetön 22.9.2016 03:50
@Anuliina:
Miksi jauhat tätä samaa asiaa joka puolella: Rantatunnelin facebook-sivulla, Aamulehden kommenttiosioissa ja täällä Moron sivuilla?? Ei me niistä piipuista ja päästöistä eroon päästä, vaikka kuinka mouhoat."

Niin. Miksi? Eiköhän se ole melko selvä asia. Villi veikkaukseni on, ettei tämä "nimetön" asu tunnelin suuaukkojen läheisyydessä.
Ja kerrottakoon nyt, että Aamulehteen olen kirjoittanut kerran yhden kommentin, muistaakseni piippugaten ollessa käynnissä. Senkin kirjoitin nimimerkillä "Anuliina." Moroon (tai Tamperelaiseen ainoastaan pari kertaa.) Aina kuitenkin nimimerkillä "Anuliina", en esiinny tunneliasioissa millään muulla nimimerkillä. Ellen sitten omalla nimelläni. FB:iin olen kirjoittanutkin useita kertoja, koska se on suora kanava, kommentti menee perille, sinne minne kuuluukin. Ja siellä esiinnytään aivan omalla nimellä. Ei nimettömänä tai edes nimimerkillä. 

Ei mulla muuta.


4 kommenttia:

  1. Hei mouhoperse, se "nimetön" ASUU AIVAN SUUAUKON VIERESSÄ, mutta ei silti mouhoa silmät suut täyteen julkisuudessa! Yhtä vähän tässä asiassa sun mouhoaminen auttaa kuin tuuloivoimasta mouhoajien kirjoittelut ym. Get a life!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi,

      on kovin harmillista, että olet menettänyt uskosi kaupunkilaisen vaikutusmahdollisuuksiin.

      Minä kuitenkin jaksan yhä uskoa, että huolemme asuinympäristömme ilmanlaadusta saattaa jopa tulla kuulluksi. Siksi asiasta "mouhoan". Ja jatkan yhä toimimista asian eteen.

      Pääpaino toiminnassani kuitenkin on asioiden eteen päin hoitamisessa, ei julkisuudessa mouhomaisessa.
      Jos tästä vaikka vielä jotain hyvää koituisi, niin ei se taida olla keneltäkään pois. Päinvastoin.



      Poista
    2. Tosi rumaa nimitellä toisia. Vielä onnettomampana pidän kommentointia nimettömänä. Jotenkin nolona ja lapsellisena. Surullisena pidän sitä, että tämä ihminen ei uskalla esiintyä omalla nimellään ja on lisäksi niin kyynistynyt maailman menolle, ettei usko, että asioita nostamalla pysty vaikuttamaan mihinkään. Anna mennä vaan Anuliina!! Sä onnistut kyllä! T Helena

      Poista
    3. Kiitos tsempistä Helena. :)


      Poista