torstai 15. syyskuuta 2016

Tunnelitestausta ja lehtijuttuja

 (kuva: pixabaysta)
 Testiryhmä on nyt ajanut tunnelissa. Uutisointia asiasta, kuninkas muutenkaan: 
Aamulehti: Testiryhmä huristeli Rantatunnelin päästä päähän – ”Olisi siellä voinut ajaa paljon lujempaakin”
Moro: Katso video tunnelista: Testiryhmä pääsi vihdoin ajamaan omilla ajokeillaan Rantatunnelissa

Tämä nyt ei varsinaisesti tunneliasiaan liity, sivuaa kyllä liikenteen melun takia.
Morossa osui silmään  myös juttu Peltolammilla kehätien lähistön taloista, jonne liikenteen meteli kuuluu aivan hirvittävän lujaa. Tätä ei luonnollisestikaan olla otettu huomioon. "Melunsuojauksia rakennetaan suunnitelman mukaan ja rahoituksen sallimassa tahdissa. Peltolammin kohdalle ei toistaiseksi ole meluntorjuntasuunnitelmaa kehätien varteen. – Peltolammin melunsuojaus on kaupungin ja Pirkanmaan ely-keskuksen yhteishanke. Vuoden 2012 meluselvityksen tietoihin perustuva toimintasuunnitelma laadittiin vuonna 2013, mutta siinä Peltolammi ei noussut esiin. Meluntorjunnan toimintasuunnitelman päivityksessä tullaan arvioimaan uudelleen Peltolammin melunsuojaustarve, Kalliolaakso lupaa."
Katso ja kuuntele videolta: ”Meluaita on rakennettava kotiemme suojaksi pikaisesti”"Asukkaat ovat väsyneet ja ärtyneet loputtomaan liikenteen kohinaan. Melun lisäksi tulee mustaa pölyä, joka likaa pihakalusteet ja tuuletusritilät sekä talvella lumen." "Alkujaan kohdalla kulki kaksikaistainen tie. Nyt siinä menee moottoritie ja liikennemäärän kasvu on ylittänyt ennusteet." "– Ikkunoitakaan ei voi pitää auki melun takia." Asukkaittenhan se on tässäkin tapauksessa näköjään itse epäkohtiin puututtava ja asioita hoidettava... Toivottavasti tuo luvattu melunsuojaustarve mitataan sitten tuolta takapihoilta eikä esim. parin kilsan päästä...
 Meillähän tuossa Soukkiksella on meluaita. Ja liikenne kulkee kotitalosta nähden tuolla kanjonissa, melko "alhaalla". Nopeudet eivät myöskään ole kehätien kaltaiset. Tilanne ei siis ole kohdallamme varmasti läheskään yhtä karmaiseva. Päästöistä ei tällä kertaa mitään, mutta kyllä minua huolettaa se tuleva melusaaste, joka SEKIN lankeaa lusittavaksemme.

En mitenkään kykene iloitsemaan tuosta kohta koittavasta tunnelin avaamisesta liikenteelle. Hieno on tunneli. Hyvin on rakennettukin. Ei silti paljon naurata.

                                   -Anuliina

2 kommenttia:

  1. Juu... tunnelista ei todellakaan osaa iloita, ja seuraavaksi saanemme "iloksemme" ratikan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja arvatenkin tällaisella allianssimallilla, jolloin "ikävissä ennalta-arvaamattomissa" vastuuasioissa pääsee luistamaan oikein mukavasti. (Vrt. Niin kuin nyt tämä ilmanlaadun mittaaminen ja seuraaminen, [tai siis tekemättä jättäminen "tarpeettomana",] jossa kyse on "vain" lähiasukkaitten terveydestä/hyvinvoinnista.) Siis sellaisissa asioissa, joista mikään allianssin osapuoli ei hyödy.

      Poista