torstai 6. lokakuuta 2016

Viimeisiä viedään...

Viimeisiä viedään, niin asukastiedotteissa kuin asukasilloissakin. On pidellyt hiukan kiirettä, siksipä nyt vasta ehdin paneutumaan kirjoittamiseen. 

Niin, Liikenneviraston sivuilla saatesanat ennen asukastiedotetta kuuluvat seuraavasti:  
"Viikottain ilmestyvän asukastiedotteen julkaiseminen päättyy tällä viikolla. Jatkossa asukastiedote ilmestyy vain tarvittaessa. Tunnelissa ja väyläpuolella jatketaan samoja viimeistelytöitä tunnelin liikenteelle ottoon saakka. Viimeinen asukastilaisuus pidetään tiistaina 25.10.2016 klo 17:30-19. Viimeistelytöistä ja asukastilaisuuden teemoista tarkemmin alla olevassa asukastiedotteessa."

Asukastiedote 3.10.2016:

Viikko 40/2016 Rantatunnelityömaalla

Tämä on viimeinen viikottain ilmestyvä asukastiedote tällä erää. Asukastiedotteita laaditaan jatkossa vain, jos erityistä tarvetta ilmenee, koska tässä tiedotteessa mainitut työt jatkuvat tunnelin liikenteelle ottoon asti, viikosta toiseen. Hankkeen etenemistä ja työmaan tapahtumia voi seurata Facebookissa ja verkkosivuilla.

Tunnelissa tehdään pieniä viimeistelytöitä ja järjestelmien testausta. Allianssi myös kouluttaa pelastuslaitosta, liikennekeskusta ja tienpitäjää ennen tunnelin liikenteelle ottoa. Tavoiteena on ottaa tunneli liikenteelle 15.11.2016.

Maan päällä tehdään myös viimeistelytöitä. Näitä ovat mm. ajaratamaalaukset, viher- ja kaidetyöt ja muut väyläympäristön yksityiskohdat. Santalahdessa jatkuu Haarlankadulta Onkiniemenkadulle johtavan porrasyhteyden rakentaminen. Santalahdessa työmaatukikohdan toimisto- ja sosiaalitilat vaihtuvat pienempiin
parakkeihin, mutta aidattu tukikohta säilyy nykyisien kokoisena.

Viimeinen asukastilaisuus pidetään tiistaina 25.10.2016 klo 17:30-19. Tilaisuudessa kerrotaan mm. tunnelin liikenteelle oton yhteydessä muuttuvista liikennejärjesteyistä, miten tunnelissa ajetaan turvallisesti sekä liikenteelle oton jälkeen Naistenlahdessa jatkuvista rakennustöistä.

Noista vihertöistä sen verran, että mielenkiinnolla odotan tuleeko tänne suuaukon läheisyyteen yhtään puuta. Pensasistutuksia on ainakin Rantatunnelin fb:n mukaan pykätty kyllä, mutta puita (lehmuksia) on istutettu vain  tuonne Osmonpuiston huudeille. Odotukseni eivät ole kovin kummoiset. Koko rakennusvaiheen ajan on aina viitattu tuleviin istutuksiin (näytetty  yleissunnitelman vihersuunnitelmiakin, joissa muuten OLI puita), mutta näytöt ei ole kovin kaksiset nyt, kun toteutuksen aika on. Kaikki täältä kaadettiin, montako saadaan tilalle?

Ette varmasti ole voineet välttyä törmäämästä viime sunnuntaina pidetyn Rantatunnelipäivän uutisointeihin.
Tässä kuitenkin muutama linkki, vaikka nyt sitten siksi, että kuvia ei itselläni ole tästä tapahtumasta tarjolla.
Siinä muutama. Oli niitä kyllä muitakin, muuallakin. Itse en tunnelikävelyllä käynyt, minulla oli tärkeä yökyläläinen (tädin vanhin kultainen ♥). Tärkeämpää tekemistä siis. ;)

Tampereen yliopiston Yliopisto-TV:läiset tekivät jutun Rantatunnelin valmistumisesta. Sen vaikutuksista lähialueen asukkaisiin.

"Loppusuoralla oleva hanke ei ole täysin onnistunut vakuuttamaan lähialueen asukkaita."
Muutama poiminta Tyynismaan jutuista:
 Mittava meluntorjunta on tehty. Ilmanlaatua seurataan jatkuvatoimisesti molempien suuaukkojen läheisyydessä. [Blaablaablaa...]
Jos jotain ongelmaa on, niin sitten pitää tietysti miettiä pitääkö jotain tehdä, säätää ilmanvaihtoa jotenki tai tehdä jotain muuta... 
Se tiedetään, että laajoilla alueilla Tampereen keskustassa ilmanlaatu paranee, mutta tässä suuaukoillahan se ei tietenköän parane, mutta laajoilla alueilla muualla ilmanlaatu paranee, kun niitä voidaan hallita niitä päästöjä..
Ei ole päästöt siellä missä liikutaan niin kuin ne nyt on...

Just, just. Ja hallitaan indeed.

En suinkaan ole aikeissa lopettaa kirjoittamista, vaikka asukastiedotteita ei enää säännöllisesti ilmestykään. Pyrin silti kirjoittamaan suunnilleen kerran viikossa. Minulla on nimittäin (nääs -sanois alkuperäistamperelainen) villi tunne, ettei tarinointi ole vielä aivan lopussa.

   Ksau ny.
                                    -Anuliina

Ensi viikolla eetterissä mm. tarina vuoristoilmakokeilusta Kanteleen kaupungin uudella Ranta-Kampelan alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti