maanantai 22. helmikuuta 2016

Oispa jo kesä

Jahans, tällä kertaa olen ajoissa, ihan jopa asukastiedotteen ilmestymispäivän puolella kirjoittelemassa tänne.
Siispä tässä asukastiedotteen 22.2.2016 sisältö, eli viikko 8/2016 Rantatunnelityömaalla...

Tunnelissa viimeistellään verhousrakenteita ja maanrakennustöitä, asennetaan luukkuja ja ovia sekä teknisiä järjestelmiä.

Naistenlahdessa avolouhitaan Kastinsillan molemmin puolin, irtiporaillaan pursiseuran ja satamatoimiston välissä, suoritetaan maanleikkausta PMK:n talon länsipuolella sekä rakennetaan tukimuureja.

Santalahdessa nostellaan pontteja Simppoonkadun taloyhtiöiden autokatosten takana (tämä jatkuu tällä erää noin viikon), suoritetaan maanajoa siltojen penkereisiin, ajetaan louhetta aallonmurtajaan ja rakennetaan betonikaukaloa.

Rantatunnelin fb:ssä oli muuten tänään pari kuvaa Naistenlahden työmaalta; Valmiista iv-konehuoneesta sekä noista tiedotteessakin mainituista asennetuista ovista ja luukuista.

En ole juurikaan tunnelityömaata kuvaillut, mutta myöhäisellä kävelyretkelläni viikonloppuna otin kuvan Tampellan vanhasta puuvillatehtaasta, johon tulee se uusi yksityissairaala. En ole tainnut sitä tästä suunnasta kuvatakaan aiemmin... Enkä varsinkaan "raksamielessä".
Tampellan vanha puuvillatehdas työmaavalaistuna 21.2.2016
Siihen rakennetaan siis yksityissairaalaa.
 Vanha tehdasrakennus näytti metkalta keskellä yötä työmaavalaistuksessaan. UuuuUUuuu...Spooky! Mutta on se vaan kaunis rakennus. Niinkuin Finlaysonin ja Vapriikin alue muutenkin. On nättiä. Eikä onneksi yhtään  piippukilpailupiippua pilaamassa seutua... *Köh*

Otin yöllisillä juoksuillani kuvan myös Lapintien sillan kupeessa olevasta kerrostaloraksasta, mutta laitetaan tänne nyt kuitenkin tänään otettu kuva, se kun on tuoreempi ja hitusen valoisampi..
Kerrostalo Lapintien (uuden) ylikulkusillan vieressä kohoaa
hirmuista kyytiä...  Kuva otettu 22.2.2016.

Jahans, mitäs sitten... Ensi viikko onkin hiihtolomaviikko. Itse en lomaile kuin maanantain. Pitää seurata su-ma yö Oscar-gaalaa, niin ei voi maanantaina töihin mennä. :D Hihhi, no ei vais, pistäydyn kevväämmällä Irlannissa, niin en lomaile nyt hiihtiksellä kuin tuon päivän. Mutta toki Oscarit on katsottava. :)

                                          -Anuliina


Oispa jo kesä.

6 kommenttia:

  1. "Eikä onneksi yhtään piippukilpailupiippua pilaamassa seutua... *Köh*"

    Hys, hys, pian joku setä saa päähänsä tuoda sinnekin piipun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kamala! :D Sellaista en tietenkään toivoisi kenell...

      Jaa, mutta tarkemmin ajatellen tietysti noille palkintolautakunnan jäsenille voisi vastaavanlaisen piipun pystyttää siihen 30m oman kodin nurkasta. (Keksin toki 36 muutakin ehdokasta.) Sama kuosi,ihan päästöineen kaikkineen.

      Oi, nyt taisin olla vähän ilkeämielinen. Tai en sittenkään, kun eihän se vaikuta juurikaan ilmanlaatuun ja antaa päivään (siis ihan jokaiseen) mukavan piristysruiskeen, energiasta puhumattakaan...
      Ja jos sattuu kodin kulmilla olemaan vaikka metsää, niin ei hätää, se voidaan toki kaataa. Yhteiseen hyvään kaikki. Samaan hiileenhän tässä kaikki puhalletaan. 3;)

      Poista
  2. Puustoa on kieltämättä kaadettu aika paljon. Pelottaa paljonko ne kaataa kaupungista sen ratikan tieltä :/ Pidän Tampereesta just sen takia, kun täällä on tuota puustoa keskustassakin, eikä pelkkää betonia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, on tätä melko surullista seurata vierestä. Toki suunnitelmissa on (kai?)jonkinlaisia istutuksia tähän tunnelin suun miljööseen, mutta millaisia... nähtäväksi jää. Eiköhän se lopputulos melko ajoväyläpainotteinen kuitenkin ole. Kun menivät jo sen viherpiippu-vaihtoehdonkin sössimään.

      Sitä ratikkaa minäkin olen miettinyt. Toivottavasti ei ihan surutta kaadeta kaikkea vihreää sen tieltä... :/

      Poista
    2. Paasikiventien varresta on Santalahden ja Onkiniemen alueilla kaadettu radan vierestä puita. On kovin kaljua. En tiedä onko asialla kaupunki vai Vr, mutta ei kivalta näytä. Varmaan olisivat lähteneet viimeistään ratikan rakennustöissä.

      Poista
    3. En ole siellä suunnalla pitkiin aikoihin käynytkään. Kyllä sen ratikan tieltä varmaan tosiaan tulee puuta kaatumaan aika tavalla. :(

      Ymmärrän kyllä, että rakentamisen tieltä puut on luonnollisestikin kaadettava, mutta ei siitä silti tarvi tykätä. On se niin ankeuttavaa touhua.

      Poista