maanantai 1. helmikuuta 2016

Asukastiedotetta tarjolla maanantaisen tapaan

Asukastiedote 1.2.2016

Viikko 5/2016 Rantatunnelityömaalla

Liikennetunnelin viimeinen seinäelementti on asennettu paikoilleen. Ruiskubetonointi tunnelissa jatkuu vielä, samoin muiden rakennusteknisten töiden viimeistely. Teknisiä järjestelmiä asennetaan ja testataankin sitä mukaa kun valmista syntyy. Teknisten järjestelmien asennustyöt ovat edenneet reilusti yli puolivälin.

Santalahden satamassa on aloitettu aallonmurtajan rakentaminen tunnelilouheella. Työvaihe kestään noin neljä viikkoa. Rantatien risteyssillan tulopenkereiden maanrakennustyöt on aloitettu myös. Tunnelin suuaukon edustalla tehdään samoja työvaiheita kuin aikaisemminkin.

Naistenlahdessa tehdään vielä pientä avolouhintaa Naistenlahdenkadun rakentamiseen liittyen ja PMK:n talon pohjoispäädyn tuntumassa sijaitsevan ponttiseinän ankkurointi jatkuu.
Kastinsillan eteläpuolella sekä satamatoimiston ja pursiseuran välissä tehdään maankaivua. Pursiseuran lähellä tehdään loppuviikosta myös kallion irtiporausta.
Liikennetunnelin suuaukolla asennetaan portaalien ja palomastojen perustuksia.
 
Meinasin olla kirjoittamatta muuta, mutta laitanpa kuitenkin muutaman tummelmasanasen.

Yyh, sana 'irtiporaus' ei varsinaisesti saa aikaan mitenkään ihania mielleyhtymiä. Varsinkaan, kun se tapahtuu huudeilla. Toisaalta minä en ole irtiporausaikaan juurikaan kotona, joten sen ei kauheasti luulisi haittaavan. Tuskin se myöskään tänne asti nyt pajattaa samalla tärinällä ja volyymillä kuin tunnelin otsan irtiporaus aikanaan... Epäilen vahvasti, ettei kokemus ole läheskään sama. Tai riippuu tietysti pitkälti siitä, mitä tuo "pursiseuran lähellä" tarkoittaa. 
Täytyy kyllä sanoa, että näinä päivinä ei kyllä ihan hirveästi tarvi tapahtua, että ottaa hermoon. Olen ollut vähän huomaavinani, että olosuhteiden sietäminen ja ymmärtäminen tuntuvat tulleen ikään kuin tiensä päähän, kenties sinä samaisena päivänä, kun tuo piippu tuohon pystytettiin. Se kun edustaa (tämän ulkoisen olemuksensa lisäksi vielä) kaikkea sitä negatiivista, jota tunneli mukanaan tulevaisuudessa tuo. Sitä on varmaan "ulkopuolisena" aika vaikea tajuta tai kuvitella.   
Väliaikaisia "vastoinkäymisiä" ja "harmeja" on helpompi sulattaa, kun tietää, että ne menevät ohi. Ja vaikka nämä irtiporaukset yms. menevätkin, niin tuo 41-metrinen kylläs-tiedätte-mikä ei mene. 
Se ei ole ohimenevää ja kaikki vähänkin häiritsevä tapahtuma on siihen nyt sitten vielä ekstraa, vaikka olisikin väliaikaista. Niin se menee, vaikkei haluaisikaan. Vaikka miten yrittäisi hyväksyä ja sopeutua, niin ei se vaan onnistu. Ei sitten millään.

Koska melkein alkoi taas harmittaa, niin huvitin itseäni ja otin nopsasti yhen kuvan yhestä tähän vuodenaikaan kuuluvasta lempijutustani. Kuva tunnelitwistillä höystettynä toki. :D
Ajankohtainen herkku tunnelitwistillä.
"Katolla" on kyllä erheellisesti kyllä vain yksi väliaikaisluukku...

Vaikka olenkin enemmän suolaisen ystävä, niin nämä ajankohtaistortut on  kyllä kovin hyviä. Ja just Vaasan ruunikset. Nom, nom.

Heti tuli parempi mieli! (Ainakin vähäksi aikaa. Mä oon kyllä NIIN helppo. :D) Suosittelen. Siis tätä makuelämystä. :)
                                               -Anuliina

2 kommenttia:

  1. Hei, kuvastasi voisi päätellä, että ihan pientä positiivisuutta alkaa löytyä piippua kohtaan. Muutenhan olisit laittanut ympärille köynnöksen. Kyllä se siitä.. terkuin Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, kunpa alkaiskin löytyä. Mutta ei. (Sietäminenkin on vielä työn alla.) Köynnös oliskin muuten kyllä ollut hyvä idea. :) Ehkä seuraavaan torttuun sitten. Tsihhi.

      Poista