sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Vaihteeksi taas näkymiä huudeilta

En ole tainnut kuvata huudeja pitkään aikaan. Oikeastaan en ole kai juurikaan välittänyt kovin innokkaasti seurata ympäristön muutoksia. Ja suurimmaksi osaksi työmatkoilla on vielä ainakin hämärää, jos nyt ei enää aivan pimeää. Päivä päivältä on kyllä selvästi valoisamapaa. Kesä tulee! JEE!  Tänään nappasin kuitenkin kameran mukaani ulostautuessani. :D

Ensin kävin tuossa naapurissa kahvilla. Sieltä hahmottuu hieman kattavammin Naistenlahdenkadun työmaa, siis tältä käytössä olevalta osuudelta.
Naistelahdenkatu "remontissa". 31.1.2016
 Myös PMK:n talon kulmille näkyy, ainakin hieman Ratapihankadun rampin yläosaa, jos nyt ei aivan alas asti.
Naistelahdenkatu PMK:n talon kulmille asti "remontissa". 31.1.2016
 Alaosuudesta napsin kuvia myöhemmin Kastinsillalta.
Näkymiä Kastinsillalta. 31.1.2016
Näkymiä Kastinsillalta. 31.1.2016
Avolouhinnat ja irtiporaukset näyttävät edistyneen melkoisesti sitten viime kuvien. Niin kai oli tarkoituskin, olikos se niin, että näitten hommien pitikin jatkua enää tämän viikon...

Pakolliset piippukuvat. Tämän meidän, miten sen nyt sanoisi... energiaa ympärilleen tuovan piippumme väliaikaiset luukut läpättävät melkoisesti, vaikka nyt ei ole edes kovia tuulia. En saanut kunnon  läpätystä kuvaan, koskapa tänään ei kovastikaan tuullut. Silti läpätti. Allianssi on asiasta tietoinen. "Piipun sisällä on kolme erillistä putkea, joista jokaisen päällä on väliaikainen luukku. Ne saattavat heilua voimakkaalla tuulella. Asia on tiedossa ja tilannetta tarkkaillaan.
Piipun väliaikainen luukku läpisee iloksemme. (310116)
Toivottavasti tämän tarkkailun aikana yksikään kolmesta parimetrisestä luukusta ei tempaudu tuulenpuuskassa irti. Tällainen jättiläisfrisbee tekisi osuessaan pahaa-aavistamattomaan tielläliikkujaan melko pahaa jälkeä. *Kop, kop.* Koputin puuta.

Yläilmoista katselin tunnelityömaata ja huomioni kiinnittyi noihin kallionseinämiin, jotka ovat jään peitossa. Kaunista. Autoillessakin ihastelen aina noita jäävalumia kallionleikkauksissa. On muuten huomionarvoista, että löytyihän täältä huudeilta sittenkin jotain kaunista! Hurraa! Jos kyläpaikassa olisin tajunnut, että meluesteen läpinäkyvät elementit hiukan haittaavat kuvaamista, olisin kuvannut jääkauneutta sieltä. Mutta en tajunnut. Nytpä sen tiedän.
Nättiä jäätä kallioleikkauksessa.
Soukkiksen meluestenäkymä. (310116)
Kastinsillalle kipitellessäni otin kuvan lapintien sillan suuntaankin. Sillan kupeessa olevan rakennustyömaan hommat etenee vauhdilla.
 Lapintienäkymiä. (310116)
Sellaisia kuvia napsin, muutaman vain.

Olen täällä haaveillut omasta pikkuisesta takapihasta. Mielellään metsän läheisyydestä. Isoveikan kanssa juttelin tänään, että ennen minusta tuntui siltä, että kotini oli suojassa ja syrjässä (melulta ja liikenteeltä). Täällä oli rauhaisaa ja hiljaista. Kuuluimme tavallaan tuohon Kaupin metsään enemmän kuin keskustaan. Nyt olemme yhtäkkiä ihan keskellä kaikkea. Ei yhtään syjässä tai suojassa enää miltään.. Se se kai ahistaa eniten tässä. Enhän minä ostanut kotiani Hämeenkadulta. Tai Viinikan liikenneympyrän läheltä. Ja sellaisella paikalla se nyt sijaitsee. Oi voi, mikä sattuma, kävipä paska tuuri.

Täältä pääsee kyllä pois, tiedän. Odotan kai, että jotenkin asiat luiskahtaisivat siten, että minulle äkkiä olisikin selvää minne tästä haluan lähteä. Että sattuma puuttuisi peliin siinäkin eikä vain ajaisi minua "hulluuden partaalle" (siltä tämä välillä nimittäin on tuntunut) ja pakottaisi lähtemään ilman selvää ajatusta siitä minne.. Niin, että bring it on!!! I'm ready! :D

Ihan hyvällä mielellä täällä silti ollaan, älä huoli äitiliini. ;)
 
                                                                 -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti