keskiviikko 13. tammikuuta 2016

...ja sitten tuli itku

Tänään, tuossa vähän aikaa sitten, minulle tapahtui pienimuotoinen valaistuminen. Tavallaan ainakin. Luin jostain nettilehdestä, Iltalehtiköhän se oli, artikkelin Kastellin pienoisomakotitaloista. Joo, oli se, linkki juttuun tässä. Artikkelissa ei ollut pohjapiirustuksia ja minua alkoi luonnollisesti kiinnostaa millainen se sellainen mini-ok-talo olisi. Googlasin Kastellin miniomakotitalot ja kas, siellä oli kuin olikin ihan pikkuisia ok-taloja. Tästä Kastellin pienet talot -mallistoon.

Pienin talo, Cubic 49/61, oli pikkuinen, vain 48,5 . Siinä oli aivan ihastuttavat, suuret ikkunat, ihan maahan asti sekä iso terassi. Mutta siinä ei ollut saunaa. Nope, sauna pitää kyllä olla.
Seuraavaksi pienimmän talon, (P51) huoneistoala on 51 . Pohjaltaan melko samanlainen, mutta lisäksi tässä on sauna. Eikä tiskipöytä näy suoraan olohuoneeseen. ;) Siinä vain ei ole yhtä kivat ikkunat kuin tuossa pikku-Cubicissa... Ehdin kuitenkin hetkessä jo suunnitella, että ikkunoita voisi tietysti suurentaa...  Ja näin jo mielessäni miten joisin aamukahvia takapihalla ja...ja...ja...
Kuva täältä.  (Kastelli, pienet talot, P1, pohjapiirros)   
 No joo, hintaa noille pikkukodeille ei tietenkään kerrota, mutta 78,5m²:n Cubicin peruspaketin hinta on 46 358 € ja muuttovalmiina sen hinta on 155 185 €. Pienemmän luulisi olevan edes hitusen halvempi.  
 Tietysti myös jonkinlainen tontti pitäisi kai olla. Vaikka ei kai se oo nii justiisa, yks tontti sinne tai tänne. :D Haaveilla kai saa.


Yksi asia minulle tämän sinänsä kovin tavanomaisen googlailun tuoksinnassa taisi kuitenkin kirkastua.
"Pelottavaa" oli nimittäin se valtava hyvänolontunne, jonka havaitsin tästä "unelmoinnista" aiheutuvan. Ahdistus ja suunnaton kivenjärkäle rintani päältä katosi kokonaan. (En ollut ihan todella tajunnutkaan miten raskaalta onkaan tuntunut jo pidemmän aikaa.) En ole varma, mutta se kai tarkoittaa, että minun on päästävä pois täältä?

Miten, milloin ja minne? En tiedä. Tänne en kuitenkaan voi jäädä. Sen minä tänään ymmärsin. Ja sitten tulikin itku.

                                                       -Anuliina

4 kommenttia:

  1. Kannattaa harkita mitä haaveilee, sillä haaveilla on tapana toteutua :) Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhi, kiitos. :) Tässä tapauksessa ei haittais ollenkaan, vaikka toteutuiskin.. ;)

      Poista
  2. Minä tosiaan kävin siellä teilläpäin. Kuljeskelin kovassa pakkasessa ihmettelemässä aluetta ja piippua.

    Ja vaikka kuvat kertovat sanonnan mukaan enemmän kuin tuhat sanaa, niin silti nuo tämän blogin kuvat eivät olleet kertoneet sitä minkä minä näin. Enkä yritä sitä sanoittaakaan, koska sinä olet tehnyt sitä koko blogin ajan paremmin.

    Mutta nyt minä todella ymmärrän. Ja olen ihan varma, että sinun asemassasi minäkin henkisesti pakkaisin jo muuttokuormaa tippa linssissä. Ja sitten kun sen aika on, niin ihan varmasti löydät kodin jostakin, jossa kukaan ei aio räjäytellä, rusnata tai pystyttää kuin korkeintaan pihasaunan piipun.

    Ja se pihasauna + pikkutalo kauniilla ikkunoilla voisi olla varsin toimiva ajatus.

    Minna

    VastaaPoista
  3. Kiitos sanoistasi. Eikö ollutkin melko pysäyttävä näky? Eikä sillä tavalla kovinkaan hyvässä mielessä.

    Mieli on tavallaan huojentunut tuon asian tajuamisen myötä. Se olikin hiukan sellainen huojennuksen ja kauhun sekainen itku, joka pääsi valloilleen, kun minulle valkeni, ettei tämä ympäristö ole enää minua varten.

    Mutta silti tuo näky vetää yhä vaan sanattomaksi. Ei siihen silmä totu. Ei sitten millään.

    No, ilmeisesti tarvitaan äärimmäisen järeitä keinoja, että saadaan Anuliina lähtemään täältä. Kai tälläkin joku tarkoitus on? Ihan juuri ei tule mieleen mikä se voisi olla, mutta toivottavasti sellainen on.

    En tiedä kumpi tapahtuu aiemmin, valmistuuko tunneli vai lähdenkö minä. Ounastelen tunnelin ehtivän ensin. Mikä onkin toisaalta suotavaa, onhan se mukava, että tuleva asukaskin tietää mitä on ostamassa. "Idyllinen puutalomiljöö piharakennuksineen rauhallisella paikalla" vaihtuu myynti-ilmoituksessa vaan muotoon "puutaloasumista hyvien liikenneyhteyksien ytimessä".
    Se on vähän niinku, että kuka mitäkin hakee.

    Nyt täytyy enää päättää mitä minä haen. Ja mistä.

    Terkkuja sinne ja kiitos vielä kommentistasi. :)

    VastaaPoista