maanantai 25. tammikuuta 2016

Asukastiedote 25.1.2016 ja muutama sananen

Haudi, "pitkästä" aikaa. Piipahdan täällä, ihan maanantain ja asukastiedotteen tapahtumien ja muistiinmerkitsemisen  "kunniaksi". Olisi minulla ollut sanottavaa muutamaan otteeseen viikon aikana, mutta en oikein ole jaksanut. Meinaa olla vähän finaalissa koko Anuliina. Mutta kaipa se tästä, toivotaan ainakin niin. Kesää kohti. Asioilla on tapana järjestyä..

Tämän viikon (vko4/2016) asukastiedotteessa (asukastiedote 25.1.2016) ei uusia juttuja juurikaan ollut. Viime aikojen pakkasista johtuen avolouhinnat jatkuvat vielä tämän viikon PMK:n nurkilla. Samoin betonirakenteiden valutyöt kummallakin työmaalla. Niin ja kevyen liikenteen reitti Pursiseuralle ja satamatoimistoon on hiukan muuttunut.  
Tunnelissa jatkuu yhä vain maanrakennustyöt, elementtiasennukset sekä luukkujen, ovien ja teknisten
järjestelmien asentaminen.
Samoin jatkuu Santalahdessa työtunnelin sekä betonikaukalon taustan täyttäminen sekä  maanleikkaustyöt, salaojaputkien asennus ja sadevesiviemärin rakentaminen Simppoonkadun autokatosten takana.

Minun piti seuraavasta asiasta jo aiemmin kirjoittaa tänne, mutten sitten kirjoittanut. Viime viikolla Morossa nimittäin haettiin autoilijoita testiryhmään: Ilmoittaudu mukaan: Rantatunnelin koeajoon valitaan iso testiryhmä
(kuva täältä)
Näillä näkymin tunneli siis avataan liikenteelle ensi marraskuun puolivälissä, puoli vuotta aikataulustaan edellä. (YYH! ja ÄÄK!)
Jos nyt haetaan jotain positiivista tästä (Moron uutisesta yleensä), niin ihan mukava juttuhan se on, että antavat joillekin innokkaille mahdollisuuden päästä testaamaan tunnelia. Tällaisesta asukkaiden osallistamisesta probsit. Se on hyvä asia, se osallistaminen. Se kuuleminen vain ei oikein tunnu onnistuvan, ei sitten millään. (Enkä puhu nyt rakennusvaiheen kommervenkeistä.)

Moro saisi kyllä tulla kyselemään myös esim. täällä rantatunnelin suuaukkojen lähettyvillä asustelevien ihmisten tunnelmia. Ihan vain vaikka noista piipuista, päästöistä ja liikenteestä sitten jatkossa. Meitä enemmän kuin vähän koskevissa asioissa. Asioissa, joihin meillä ei kuitenkaan ole ollut mitään sanomista.

Ehkä minä vielä joskus lakkaan repimästä pelihousuni näiden asukkaitten kuulemishommien kanssa. Toivottavasti. Vaikka vaikeaa se tulee olemaan, tuossa vieressä kun seisoo 41-metrinen muistutus tästä kuulemattomuudesta. 24/7, joka päivä. (Noni, taas se menee tähän, vaikka ei pitänyt.)

*  *  *           *  *  *          *  *  *           *  *  *          *  *  *           *  *  *          *  *  *           *  *  *

Meinaa taas kurkkua kuristaa hiukan enemmänkin. Ei pelkästään siksi, että matalalentoa olisi vain tunnelielämässä, samoin on asianlaita taas tässä toisessakin, epätunnelielämässä, jota täällä toisinaan vain vähän raotan tai sivuan.. Nyt ei siis oikein irtoa ilomieltä, vaikka niin toivoisinkin.
Oikeastaan haluaisinkin nyt ajatella koko tunnelihanketta mahdollisimman vähän. Sikäli kuin se on mahdollista.

Täytyy kuitenkin koittaa muistaa, että niin kauan kuin on elämää, on toivoakin.
                                 
                                                                 -A.

"Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu." (Muumipapan urotyöt)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti