keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Tänään mentiin kyllä ihan liian pitkälle

Meinaan bussilla. Kakkosen kuski ei minua jättänytkään "Kastinsillan" väliaikaispysäkille, vaikka nappia olin painellutkin. Luulitte kuitenkin, että jotain kovin traagista tai dramaattista on tapahtunut. Mutta ei sentään, ihan  tätä normaalia perustraagista tunneliarkeahan tänne vain kuuluu. ;) 
No joo, kävelin siis Lapinniemen Valintatalon kulmilta kotiin. Tein muutaman "uuden" huomion matkalla. Ja napsin siinä sitten pari kuvaakin.

Rauhanimentien sillalta Naistenlahden työmaa näyttää tänään tältä. Aika paljon samalta kuin viimeksikin siellä patsastellessani. Tuo piippu se vain  näyttää niin sirolta tässäkin kuvassa, että ihan vallan. Vaikka se, miten se näyttäytyy todellisuudessa, on kyllä jotain ihan muuta. Hmph.
Naistenlahden työmaa Rauhaniementien sillalta 3.2.2016
Hieman sivummalta kuvattuna kuvaan osuu myös hieman Pursiseuran huudeja. Piipun ympärille on näköjään roudattu myös jotain louhetta... Tässä kuvassa sitä ei näy, mutta voin kertoa, että joulukuusi valoineen ilahduttaa yhä tunnelimiehiä alhaalla kanjonissa. *<|:) Paha Nuutti ei sitten vienytkään tunnelijoulua mihinkään. Taitaa olla ikuinen joulu tuolla alhaalla...
Naistenlahden tunnelityömaa 3.2.2016
Sillalta zoomailin muuten vähän myös tuonne Pursiseuran suuntaan. Oikealla "kulman takana" touhusi toinenkin kaivuri, joka ei tässä vaiheessa vielä näkynyt. Kauemmas kulkiessa, kun se sieltä sitten pilkisti esiin, tuo kevyen liikenteen väliaikaissilta peittikin sitten näkymät enimmäkseen. Mutta oma pieni työmaansa se näytti sielläkin olevan.
Pursiseuran huudien vuoro joutua myllätyksi. (030216)
 Koitin muistella miten paljon tuoltakin on nyt vedetty puita matalaksi... Ääh, muistini oli siitä armollinen, että en oikein tarkkaan muistanut. Paitsi sen, että koivuja siellä kyllä mielestäni ainakin oli. Sen verran jäi vaivaamaan, että oli etsittävä kuva, jossa nuo kulmat näkyisivät. En ryhtynyt mitenkään erityisesti kaivelemaan kuviani, kaipa sieltä parempikin olisi löytynyt. Tämä uudelta Rauhiksen sillalta viime kesänä napattu kuva osui melkein heti tunnelikuvien joukosta silmiini, joten otin sen..(Voih, oispa jo kesä...)
 Rauhaniemen uudelta sillalta 3.7.2015 otettu kuva.
Ja kyllä tuo Pursiseuran vihreä rakennus on selkeästi puiden ympäröimä ollut. Niiden kaataminen näin talvisaikaan ei saa aikaan aivan niin dramaattista muutosta ympäristössä kuin jos se olisi tehty silloin, kun puissa vielä oli lehdet.

Kastinsillalla kävellessäni havaitsin, nyt olikin rouskaistu jo ihan lähietäisyydeltäkin menemään ihan huolella.
Näkymiä Kastinsillalta 3.2.2016
Kastinsillan kupeessa "ammottaa". 3.2.2016
Jaahas, eipä mulla muuta. Tämä "jospa vaikka kirjoittaisin blogiin, ettei vain tarvitsisi siivota" -välttelytoiminta on kai parasta lopettaa ja ryhtyä toimeen. Keittiönraivaukseen. Perjantaina sinne nimittäin tuodaan (ja asennetaan) uusi pesukone. Jei! Ja linkousnopeuskin siinä on 1600rpm. Hurraa!!

Ksau ny!
                                                   -A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti