keskiviikko 17. helmikuuta 2016

"There's always hope"

Haudi, pyörähdänpä täällä nopeasti tallentamassa muutaman kuvasen "kirjoihin ja kansiin." Ja laitetaan nyt vielä, vaikkakin myöhässä asukastiedote 15.2.2016.

Viikko 7/2016 Rantatunnelityömaalla
Ratapihankadun pohjoispään rakentaminen Naistenlahdessa on edennyt PMK:n talon itäpuolelle. Perjantaina osa PMK:n talon piha-alueesta aidattiin työmaa-alueeksi ja pihan pysäköintijärjestelyt muuttuivat hieman. Maanantaina työt jatkuivat puuston poistamisella. Maaleikkaus alkaa tällä viikolla ja myöhemmin tehdään vielä avolouhintaa.
Liikennetunnelissa kaikki betonielementit on asennettu ja ruiskubetonointi on saatu päätökseen. Työt jatkuvat maanrakennustöillä sekä ovien ja luukkujen asentamisella. Teknisten järjestelmien asentaminen jatkuu myös.

Muualla työmaalla jatkuvat entiset työvaiheet. Äänekkäimmät työt ovat:
  • avolouhinta Naistenlahdessa pursiseuran ja satamatoimiston välissä
  • aallonmurtajan jatkaminen tunnelilouheella Santalahdessa
  • ponttien nosto Santalahdessa

Sitten niitä kuvasia. Äskettäin napattu kuva Kastinsillalta ja muutama kuva eiliseltä.
Näkymä Kastinsillalta 17.2.2016 (siinä puoli neljän aikoihin)
Eilen illalla tuota kalliota etuvasemmalla ei oltu vielä losautettu palasiksi, tämän päivän hommia on ollut siis se.
[Edit. myöhemmin illalla. Jaa, samasta kohdasta kuva reilu viikko sitten. En muistanut ollenkaan. Johtunee myös siitä, ettei edelleenkään huvita edes katsella, (saati kuvata,) tuonne kylläs-tiedätte-minkä suuntaan. Läpinäkyvistä melueste-elementeistäkään ei oikein pysty kuvaamaan läpi, kuvista tulee ihan vääristyneitä. Nooh, ehkä vielä kuvaan jotain muuta. Joskus.]
[Edit.torstaina 18.2.2016:  Lisäänkin pari kuvaa hetimiten. Kun ne vartavasten nappasin. Tällään ne tänne  väliin, kun en jaksa kokonaan uutta juttua alkaa höpöttää.
Näkymä Kastinsillalta 18.2.2016
Näkymä tunnelin suun suuntaan Lapintien ja
Naistenkahdernkadun risteyksestä 18.2.2016
Näkymä tunnelin suun suuntaan Kastinsillan päästä 18.2.2016
Kuvassa myös Dagmar.
Tuli tuo "Dagmar"kin viimeiseen kuvaan. Eikös hirmumyrskytkin aina nimetä ihmisten nimillä.. Ja Suomessa kulloisenkin nimipäiväsankarin mukaan.  Ja tämä kyseinen katastrofi saapui huudeille Dagmarin päivänä. (Ruotsinkielisen nimipäiväkalenterin mukaan.)]

Jalkani ei ole vieläkään kunnossa ja kuljen siis yhä toisinaan bussilla töihin/töistä, jompsin kumpsin. Koska kakkosen bussipysäkit ovat varsin kaukana jalkavaivaisen kulkea ja muutenkin "väärässä" suunnassa, havaitsin tuossa yksi päivä, että 24:n bussipyäkkihän on aivan Soukkapuiston kyljessä! Ei ole matka eikä mikään se. Vaikka ei olisi työmatkakaan, mutta minkäs teet. Prkl! Se pysäkki on muuten varsin hassussa paikassa. Ei aivan Ranta-Tampellan raksalla, mutta melkein. [Edit. myöhemmin illalla: Ranta-Tampellan asuntojen myynnistä yms. olikin juttua Aamulehde(n neti)ssä.]
Ranta-Tampellaa rakennetaan. 16.2.2016
(Melkein kaksnelosen) bussipysäkiiilläää. ♪ (160216)
Tämän jälkimmäisen kuvan otin ihan työlapsia varten. Siis tuon kaivurin takia. En muuten muistanut edes näyttää sitä niille. Höh.  Tuossa aamuruuhkan aikaan seisoksiessani on kuulkaa myös liikenneahdistus vallannut ajoittain mieleni. Kohta nimittäin ne kaikki autot (eikä niitä kulje tuosta ihan vähän) sukeltavat ulos tunnelista vain 30m:n päässä kotipihastamme. Tähän vapaavalintainen *ruma sana*.
Semmosta.

                                                -Anuliina

Tämä Tunnelinsuulla tuulee:n "hiljaisuus" ei liity mitenkään tunnelielämään tai siihen liittyviin tummelmiin. Tällä hetkellä ei ole oikein paukkuja tähän tunnelielämän raportointiin, tai koko tunnelihässäkään yleensäkään. Ollenkaan. On kovasti huolta ja murhetta tässä epätunnelielämässä, ihan siis muita asioita mielen päällä. Koitan täällä parhaan taitoni mukaan luottaa siihen, että asioilla on tapana järjestyä. (Onhan?) Periksi ei anneta. (Eihän?) ♥ Sillä niin kauan kuin on elämää, on toivoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti