sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Viikonlopputerveisiä piipun kupeesta!

AL 11.3.2016 (lukijalta)
Tänään Aamulehden 'lukijalta' -osastossa oli Jarkko Heikuran kirjoitus piippujen päästöistä. Hyvä Jarkko! Harmi vain, ettei mitkään kirjoitukset mitään auta. Pitäisi varmaan nousta vähän suuremmalla porukalla barrikadeille. Vaikka tuskin sekään mitään auttaisi. Kun on ne Ilmatieteenlaitoksen tekemät laskelmat

Minua ottaa suunnattomasti päähän tämä vetoaminen voimalaitokseen ja sen päästöihin, niin kuin se oikeuttaisi lisäämään päästöjä. Ja nimenomaan ympäristön ja  asukkaitten terveyden kustannuksella. Lisäksi  niitä arvoja ei edes mitata täältä missä asutusta on. Vai mitataanko? Asukasillassa ei ainakaan osattu antaa vastausta... Haluaisin kuulla miten tosiaan varmistetaan se, etteivät raja-arvot ylity täällä, jos mittauspiste on esim. Tunturikadun pusikoissa. 
AL 8.3.2016 (lukijalta tekstiviestit)
Viime tiistain Aamulehdessä  Pekka Patokallio puolestaan kertoo tekstarissa (lukijalta tekstiviestit -osiossa), etteivät "Obelixin housut" Näsijärveltä katsottuna edes ylitä kattojen tasoa. Hmm...

Ai, että tuntuu mukavalta, näin lähiasukkaana. :/ Eikä kukaan välitä tuon taivaallista. Allianssi, Aamulehti ja pormestari, kaikki hokevat tätä "Ilmatieteen laitoksen tekemien laskelmien mukaan..." -mantraansa...
Esittäisinkin tässä nyt pakokaasunkatkuiset kiitokset  mm.Tampereen Vihreille, jotka omalta osaltaan vaikuttivat tämän piippukatastrofin syntymiseen. Eipä sielläkään kukaan tähän asiaan näytä puuttuvan. (Niistä muista KYLLÄisistä en edes enää mainitse.) Pitäkää tunkkinne!


Riippumatta siitä jäänkö tänne vai lähdenkö muualle, en kuitenkaan ole vielä ajatellut luovuttaa.Vielä on aikaa.
Siitä tulikin mieleeni, että Aamulehti ei ole vastannut minulle, eikä taida vastatakaan, ei millään foorumilla. En kyllä toisaalta ole lainkaan yllättynyt. Suunnittelenkin henkilökohtaista vierailua Aamulehden asiakaspalvelussa.

On jotain kivuuttakin sentään tapahtunut, mitä asumiseen tulee. Viime keskiviikkona vihdosta viimein kotonani nimittäin kävi sisustusarkkitehti kartoittamassa hiukan keittiöni tilaa ja tulevaisuutta. Jännää! :) Yksi askel...johonkin suuntaan otettu. Siitä lähtemisestä/jäämisestä kun oli puhe.

Päästöjen sallimisen lisäksi en edelleenkään ymmärrä tuon piipun valintaa. En ollenkaan. Olin aikonut tiedustella asukastilaisuudessa Mularilta ja Mäkiaholta heidän taiteellisia kriteereitään piipun valinnalle, mutta en voinut. Minua ärsytti aivan liikaa. En olisi pystynyt esittämään ainuttakaan kysymystä mitenkään korrektisti. Eikä tarkoitukseni ollut mennä sinne riehumaan. No joo, se siitä. Taas kohisee korvissa.

Laitetaan nyt muutama kuvanen tältä päivältä. Kävin kaupassa ja käväsiin Osmonpuistossa. PMK:n talolle en lähtenyt, jalkaani tässä parantelen yhä vain. Vaikka se taitaa kyllä olla ihan pilalla. :(
Näkymä Kaarikadulta 13.3.2016
Tukimuurin fletkun ikkunan läpi kuva tuosta loppuviikosta asennetusta kaistaopastushäkkyrästä.
Kaistaopastushäkkyrä näkyvissä Soukanlahden tukimuurilta. (130316)
 Kastinsillalta muutama kuvanen. Ihan tämä tällainen vakkari, peruskuva, kameralla sillan kaiteelta.
Näkymä Kastinsillalta PMK:n talon suuntaan. 13.3.2016
Ja näkymähän on seuraavanlainen toiselta puolelta....
Näkymä Kastinsillan kupeesta, siitä missä ennen kulki
Naistenlahdenkatu. 13.3.2016
 Osmonpuistosta PMK:n talon suuntaan näytti tältä.
Näkymä Osmonpuistosta. 13.3.2016
Näkymä Osmonpuistosta PMK:n talon huudeille. 13.3.2016
Näkymä Osmonpuistosta 13.3.2016
Työmaalta toisaalle... Perjantaina aamubussia odotellessani havaitsin, että Ranta-Tampellan YIT:n raksan ympäriltä oli poistettu aidat. Siellä oli varsin avaran näköistä.
Ranta-Tampellan YIT:n työmaan aidat oli poistettu. Melko avaraa. (Kuvat: 11.3.2016 aamuna)
Semmosia.

Tummelmat ei siis edelleenkään ole kummoiset. Mutta periksi ei anneta, prkl! ;)

                                         -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti