keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Beannachtaí ó Éirinn! :D

 Anuliina ♥ Ireland
Jos tuulee Tunnelinsuulla, niin Irlannissa vasta tuuleekin. ;)
 Kuva: Killorglin (?), Wild Atlantic Way (25.3.16)

VOU! Olipa aivan mahtava reissu, kerta kaikkiaan! Ajeltiin Galway-Dublin -akselin alapuolta ympäriinsä. Lähinnä reissasimme Ring of Kerryä ja Wild Atlantic Waytä pitkin.

 Jyrkänteillä ja rannikolla tuuli niin, että hädin tuskin pystyssä pysyin. Aivan mahtavaa! Upeat maisemat ja ihan koko maa! Ja täytyy sanoa, että kyllä se aito Guinness vaan lyö laudalta nämä Suomen versiot mennen tullen. :D Suosittelen vahvasti! (Sekä matkaa, että Guinnessia.)

Tämän viikon asukastiedote (24.3.) olikin tullut jo viime viikolla.

Viikko 13/2016 Rantatunnelityömaalla

Pääsiäisen jälkeen tunnelissa alkaa kantavan kerroksen teko. Siinä käytetään louheesta murskattua kiveä. Murske tuodaan Ranta-Tampellan murskauslaitokselta Tampellan esplanadin ja Rantaväylän kautta Naistenlahteen ja tunneliin. Murskeautot ajavat tunnelin läpi Santalahteen ja aloittavat sen jälkeen uuden kierroksen. Autoja on liikenteessä yhteensä kahdeksan. Kantavan kerroksen tekeminen kestää noin kuukauden.

Santalahti
  • Putkitukset ja maanrakennustyöt jatkuvat
  • Paasikivenkadun sillalla asennetaan reunakiviä
  • Valtatiellä sahataan ilmaisinsilmukoita. Työskentelyalue on lännen suunta välillä Paasikivenkadun risteyssilta - Rantatien liikennevaloliittymä. Työ kestää koko viikon ja se tehdään törmäysvaunun takana. Liikenne joudutaan ajoittain pysäyttämään kokonaan.
  • Hulevesien paineviemäriosuuteen tehdään painekoe ja ajoittain käsitellään myös pilaantuneita maita.
Naistenlahti
  • Avolouhinta jatkuu Naistenlahden rannassa PMK:n (?) talon pohjoispuolella. [Oisko Pursiseuran talo kyseessä kuitenkin..]
  • PMK:n talon länsipuolella louhitaan vielä 1-2 viikkoa ja päivittäin ammutaan kaksi kertaa klo 10-11 ja klo 13-14 välillä.
  • Louheen murskaus jatkuu vesistötäytön päällä Ranta-Tampellassa. Työskentelyaika on ma-pe klo 7-18.
  • Kastinsillan pohjoispuolella rakenteilla olevan tukimuurin kohdalla nostetaan pontteja. Työstä aiheutuu häiritsevää melua.

Lisäksi Tampereen kaupunki on aloittanut Erkkilän risteyssillan rakennustyöt. Silta suljettiin autoliikenteeltä pääsiäisen jälkeen. Lisätietoja täältä.
"Erkkilänsilta suljetaan autoliikenteeltä pääsiäisen jälkeen siltatöiden takia  (Julkaistu 23.3.2016 11.05)
 

Tampereen keskustassa on käynnistynyt tällä viikolla Erkkilän risteyssillan rakennusurakka valmisteleville töillä sekä johtosiirtotöillä. Uusi silta rakennetaan Erkkilänsillan itäpään jatkeeksi Tammelan puolelle. Varsinaiset sillan rakennustyöt käynnistyvät pääsiäisen jälkeen 29.3.2016, jolloin silta suljetaan kokonaan ajoneuvoliikenteeltä, ja kiertotienä käytetään Lapintien siltaa tai Itsenäisyydenkatua.

Ennen pääsiäistä sillan sulkemisesta laitetaan opastetaulut Erkkilänkadulle ennen siltaa sekä keskustan että Tammelan puolelle.

Kevyelle liikenteelle rakennetaan erillinen ja tilapäinen kulkureitti. Vanhan sillalta tulevat rappuset ja luiska alas, josta on ohjattu ja merkitty reitti Peltokadulle ja Erkkilänkadulle. Luiskaa pääsee lastenvaunuilla ja siitä voi taluttaa pyörää.

Työmaasta aiheutuu jonkin verran meluhaittaa.

Erkkilän risteyssillan rakentaminen liittyy rantatunnelin ja Ratapihankadun rakentamiseen. Ratapihankatu risteää ja alittaa Erkkilänkadun, mitä varten täytyy rakentaa uusi silta Erkkilänsillan jatkeeksi. Ratapihankatu on uusi katuyhteys rantatunnelin itäpäästä Viinikan liikenneympyrään, ja siitä on jo valmistunut osuus Viinikankadulta Tullin alueelle.

Sillan pääurakoitsijana on Kreate Oy, ja työ valmistuu lokakuussa 2016."

Ei mulla nyt muuta, asetun pötkölleni. Ksau!

                                                -Anuliina

Laitankin loppuun pari kuvasta Irlannista. Tulee hyvä mieli heti. Niin oli kaanista kattella.. ♥
Cliffs of Moher, Ireland (270316)
Cliffs of Moher, Ireland (270316)
Cliffs of Moher, Ireland (270316)
Wild Atlantic Way -näkymiä (260316)
Näkymiä matkalla Dinglen yöpaikkaan
(Wild Atlantic Way, Irlanti 260316)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti