maanantai 4. huhtikuuta 2016

*Suoraa huutoa*

Ja tässä ei nyt tarkoiteta sitten varamiespalvelua.
Laitetaan nyt alkuun tämä asukastiedoteosuus. Asukastiedote 4.4.2016 pitää sisällään seuraavanlaista hölinää:

Viikko 14/2016 Rantatunnelityömaalla

Tunnelissa...
  • jatkuu kantavan kerroksen teko
  • teknisten järjestelmien asennustyöt ovat viimeistelyvaiheessa
  • aloitetaan tällä tietoa päällystystyöt ensi viikon maanantaina
Santalahti:
  • reunakivien asennustyöt jatkuvat
  • kantavan kerroksen rakentaminen jatkuu
  • Simppoonkadun autokatoksen takana rakennetaan sadevesiviemärilinjaa

Naistenlahti:
  • torstaina asennetaan Tunturipuiston melueste-elementit paikoilleen
  • avolouhinta jatkuu Naistenlahden rannassa PMK:n talon länsipuolella.
  • louheen murskaus jatkuu vesistötäytön päällä Ranta-Tampellassa, työskentelyaika on ma-pe klo 7-18
  • viherrakennustyöt alkavat
Viherrakennustyöt alkavat... Minkähänlainen viherrakentaminen mahtaa olla kyseessä? Tai no, minä en enää odota mitään, ainakaan mitään kummoista, olen uskoni ja toivoni menettänyt  koko tunnelihankkeen puuhasteluihin.  Tähän voisi puolileikillään todeta, että "paskan möivät." (Ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli.) Muutenkin mieli on ollut kaikkea muuta kuin valoisa, mitä tulee tunnelielämän tummelmiin.


Taannoinen, varsin onnistunut, Irlannin matka ilahdutti ja rauhoitti hetken niin kovin levottomaksi käynyttä  mieltäni. Jotenkin kuvittelin sen voimalla irtaantuvani tästä nykyisestä äärimmäisen kielteisestä suhtautumisestani vallitsevaan "hieman" tulehtuneeseen tunnelielämän tilanteeseeni. Vaan toisin kävi. Korpeaa kahta kauheammin mm. tuo piippu, se ärsyttää edelleen silmää ja pilaa huudit ja edustaa kaikkea sitä paskaa, jota tunnelihanke tuo/toi tullessaan. Ja liikennejärjestelyt korpeaa. Ja meluesteet (nekin näyttää nykyisin kolkoilta ja hengettömiltä kun yhtään vihreää ei ole mailla halmeilla. Haluan puut takaisin!) Ja, ja, ja... Ihan kaikki. En odota enää edes rannan virkistysmahdollisuuksia. Ne tulevat todennäköisesti  luomaan ympärilleen viihtyisyyttä yhtä paljon kuin nuo Soukanlahdenkadun säälittävät puuistutukset.

Eikä kotihuudit unohdu muuallakaan. Katupölyä on jälleen kaupungilla yltympäriinsä melkoisesti eikä hengittelemistä työmatkalla voi luonnehtia mitenkään miellyttäväksi kokemukseksi. Kulkiessani töihin kaupungin kamalassa katkussa (autot, katupöly), nousevat Mularin asukasillassa lausumat sanat päivä toisensa jälkeen mieleeni. (Suora lainaus asukasillan muistiinpanoistani, kun Mularilta kysyttiin mitä puhdistuslaitteet piippuun olisi maksaneet.) Mulari: "Kaupungin kaduilla on... Muutenkin on mitattu korkeita lukemia... Mitä järkeä on puhdistaa? Puhdistaminen on tarpeetonta." 

APUA!!! En voi uskoa vieläkään, että Mulari ihan pokalla päästeli suustaan tällaista saastaa asukasillassa. Mitä järkeä on puhdistaa? Niinpä, mitähän järkeä missään ympäristön tai luonnon ajattelemisessa ylipäätään olisi. Lisää saastaa ilmoille vaan. "Kun muuallakin mitataan korkeita lukemia." "Allianssimaisen ajattelutavan" mukaan siis: Kun kerran muuallakin on korkeat lukemat, niin ei sitten tarvi edes yrittää puhdistaa täälläkään.

Kylläpä ottaa taas päähän, tekee mieli huutaa suoraa huutoa. Ni. VMP, en paremmin sano.


                                                 -A.

Laitetaanpa muutama sarjakuva(linkki) "saastuttamisen torjunnasta/valvonnasta":
Mistä lie tulikaan mieleeni?


EDIT tiistaina: Lukemia siis mitataan tunnelin liikenteelleoton jälkeenkin. Tässä on kartta siitä, missä mittausasema Naistenlahdessa on. Mitenkähän se mittaa nuo lukemat tuolta ns. "hot spot" -alueelta. Sieltä, missä lukemat on kirkkaan pinkillä, hilkulla ylittyä.. Ei ylity asuinalueella, ei. Mitataan, mitataan... Seurataan, seurataan...

Lisäsin tähän AL:ssä 4.3.16 olleeseen kuvaan mittauspisteen.
Ullatuuuus!!! Se onkin Tunturipuistossa!
"Mitä järkeä on puhdistaa? Puhdistaminen on tarpeetonta."
Arvojahan mitataan... Niinpä niin.
Mitenkäs siis varmistettiinkaan, ettei arvot ylity asutuksen alueella?

Kylläpä on mukava ja levollinen mieli. Not.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti