perjantai 29. huhtikuuta 2016

Autocorrect: "Seppeily"

Aamulehti... Hyvä, että kirjoittavat. Olen ilahtunut, joskin hiukan hämmentynyt siitä, että Aamulehti näyttää sittenkin toisen puolen tästä tunnelitouhusta. Kolumni: Rantatunnelin allianssi on kuin rapparien loosi
"Allianssin osapuolten yhteistyöhenki on vahva. Ne ovat, Tampereen kaupunki mukaan lukien, sitoutuneet sopimuksessa olemaan arvostelematta toisiaan vähän niin kuin vapaamuurariveljet valassaan."
kuva: AL 29.4.2016
Itse olen tähän asti ollut sitä mieltä, että tuo allianssitouhu on pelkästään hyvä asia, mutta nyt tosiaan on alkanut paljastua tämä toinen puoli, "toverin komppaus" ihan kaikessa, vaikka ei olisikaan puhtaat jauhot pussissa. Ja vaikka kaikki tietäisivätkin sen.
"Riitelyn sijaan allianssin osapuolet pyrkivät yhteiseen tavoitteeseen. Kustannusten alittamisesta tunnelin toteuttajille – Lemminkäiselle, A-Insinööreille ja Saanio & Riekkolalle – on vielä luvassa rahabonukset."
En ala tästä nyt vaahdota enempää, menee ilta pilalle, jos alkaa liikaa miettiä tätä, mutta tiedätte mitä tarkoitan...

Tänään muuten rantatunnelin fb:ssä kysyttiin "minkähän tason vuorokausikustannukset tällaisten putkien pyörittäminen vaatii ? Tulee sitten vissiin aikanaan päihin taksan keräys, ja kännykällä saa alennusta."
Vastaus: "Tunnelin tienhoidosta vastaa ELY-keskus. Suunnitteluvaiheessa on alustavasti arvioitu, että sähkön sekä kunnossa- ja puhtaanapidon vuotuiset kulut olisivat runsaat 2 milj.euroa. Suomessa kun ollaan, niin tiemaksuja ei peritä."
Hmmm. Viidessä vuodessa kunnossa- ja puhtaanapitoon menee siis (hyllytetyn) ilmanvaihdon puhdistusvaihtoehdon verran rahaa. Liian kallista? Ai niin, mutta sehän ei vaikutakaan enää niiden budjetissapysymiseen ja näin ollen lopullisiin palkkioihin. 
Ja noista tiemaksuista ei kannattaisi olla niin varma, onhan hallitus yhtiöittämässä kohta jo tietkin.
 
No, se siitä. Linkitän tänne kolmannen osan Tunnelin  tekijöistä: Tunnelintekijät osa 3: Lopun alku  
[Nomen est omen?]

Suurin osa tuolla tunnelissa työskentelevistä ihmisistä ei  lainkaan tiedä allianssin "päällystön" kepuloinneista. [Veljeni kutsuisi sitä perseilyksi.]  He tekevät siellä kyllä hienoa työtä. En siis noihin  hyvis-tunnelimiehiin tätä kuplivaa raivoani kohdista missään nimessä. En.
Paitsi siinä tapauksessa, jos tietävät tästä tarkoituksellisesta, kulissien takana tapahtuvasta "perseilystä", kotiinpäin vetämisestä hinnalla millä hyvänsä. Sanotaan nyt vaikka lähiasukkaitten terveyden hinnalla.. Mistä lie tulikin mieleeni...

                                                                      -A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti