tiistai 28. tammikuuta 2014

Tu-tu-tu-tunneliasukastilaisuus

Nyt kuuluu taas. Tu-tu-tu-tu  Tu-tu-tu-tu. Kello on kai suunnilleen kahdeksan. Tu-tu-tu-tu  Tu-tu-tu-tu Tu-tu-tu-tu  Tu-tu-tu-tu. Uutuutena  on, että ne tulevat nyt kovempaa, mutta lyhyempinä sarjoina. Tuossahan ne pajattavat menemään, ihan huudeilla.. Jos en olisi tehnyt maailman parasta leipäjuustoa juuri äsken, menettäisin ehkä hermoni ihan just tähän pajatukseen.
Selviytymiskeino nro 2 on laittaa netti-tv:stä volumet täysille ja polkea kuntopyörällä pahin hermojenkiristys menemään.

Erkkilänkatu 11, PMK:n talo, Rantatunnelin Allianssi D1

Asiasta toiseen. Kävin tänään Rantatunnelin Allianssin toimistolla siinä tunnelilinjalla asuville tarkoitetussa asukasillassa. Rantatunnelin allianssin tiloihin ei muuten ihan niin vain löydäkään. Vinkiksi sanottakoon, että D1 ei suinkaan ole Peltokadun puolella, niin kuin opastetaulu sisällä väittää, vaan sinne pääsee sieltä suuremman autoparkkipaikan kautta aivan tunnelinpuoleisesta päädystä.

Toimistotilat löydettyäni kävi ilmi, että ilta oli sitten lopulta tarkoitettu tuolle keskitunnelin kansalle, eli Näsipuiston alueen ihmisille. Kuuntelin juttuja puolisen tuntia ja lähdin kotiin. Siellä puhuttiin vasta juuri aloitetuista tai käynnissä olevista tai suunnittelilla olevista katselmuksista ja tärinämittareista. Ja siitä, että marraskuun lopulla aloitettua työtunnelia on siellä louhittu nyt 90m.

Patsastelin hetken takarivissä, koska tiesin poistuvani kesken kaiken.

Kuuntelin tärinämies-Villen puheenvuoron ja vähän matkaa Jarkko Meriläistä, sitä louhinta- ja lujitustöiden projekti-insinööriä. Ihmiset olivat huolissaan. Yksi mies oli kysymyksenasettelussaan aivan hauskakin, huumormiehiä selvästi. Toinen hiukan piikitteli Jarkkoa, kun tämä oli ilmeisesti mennyt sanomaan tunnelin syvyydeksi Tallipihan kohdalla aiemmin eri luvun kuin nyt. Eräs pappa taas kysyi huolissaan olisiko heidän taloyhtiönsä turvallisempaa siirtää putkiremonttia siksi aikaa, että räjäytykset ovat alittaneet heidän talonsa. Ei kuulemma olisi remontin aloittaminen ihan justiisa vuoden päälle. ♥
Sydäntä ihan vihlaisi, en kestä näitä pappa-asioita, papat ovat maailman ihanimpia ja joutuvat nyt tällaisia miettimään... Nyyh. Tärinä-Ville vastasi onneksi, että putkiremontit voi huoletta aloittaa suunnitellusti. Tunnelityöt eivät haittaa putkihommia. Huh.

Huomenna onkin sitten siis vuorossa Naistenlahdenpään asukasilta. Melkein jännittää, kun olen kuullut vähän yhtä ja toista tästä tunnelin suusta... Jonkinlainen konehuonekin kaiketi rakennetaan tähän meidän talomme alle.. Mutta olen voinut ymmärtää väärinkin. Huomenna se selviää. (Ja sekin muuten jännittää, että onko mukana huolestuneita pappoja. Synänalani pakahtuu, ja joudun ehkä tunne(li)vyöryn valtaan, jos on.)

Niin joo, se piti vielä sanoa, että Tyynismaan Merja sanoi, että nettiin on tulossa (tai siis että ne olisi tehty jo) sivut, joita päivitetään päivittäin, ja joista voi seurata louhintojen etenemistä yms. Osoitteen hän lupasi jakaa asukasillan lopussa, en siis sitä tänään saanut. Kun pääsin kotiin, googlasin heti kyseistä sivua erinäisinkin hakusanoin. Allianssin sivuilta kaikki tiet vievät arvatenkin Liikenneviraston sivuille, jotka olivat yllätys, yllätys, tietenkin huoltotyön alla. Jahans. Ehkä huomenna on parempi onni.

Kävin muuten sunnuntaina katsomassa ekaa rivitaloasuntoa. Aivan mukava oli se, mutta ei siitä minun kotiani vielä tullut eikä tule. Ei tullut "Tässä on minun kotini" -tummelmaa... Enkä muutenkaan aio vielä mitään osto- tai myyntijuttuja toimeenpanna, on varmaan vaan hyvä vähän kartoittaa, että millasta kaikea tuolla on tarjolla.

Nyt tarttis varmaan ryhtyä polulle. Tu-tu-tu-kin taukosi, no onhan kellokin jo yli yhdeksän, sietääkin hiljetä.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti