tiistai 18. elokuuta 2015

Elementeistä ja vähän silloistakin

Aamulla ei elementeistä näkynyt vilaustakaan ennen töihin lähtöäni. Illemmalla näkyi. Olin ajatellut, että nämä tänään asennetut elementit tulisivat jo tähän pihanäkymäämme, mutta ei ne vielä olekaan kohdalla. Olin jotenkin myös odottanut aivan eri elementtejä kuin nämä tämänpäiväiset ovat. Niitä kukkia vähän odottelin. Niitä ainakin laputettiin kovasti. Muistaakseni Melutaidegalleria-asukasillassa oli hiukan puhetta, että tähän Soukanlahden meluesteeseen (ME8) olisi nimenomaan kaavailtu luontoaiheita. [Meluesteen taustaltahan luonto on lähes hävinnyt. Lähes siksi, että onhan tuossa Rauhaniementien sillan kupeessa vielä muutama puu....] Hmm...
Uusimmat elementit meluesteessä (ME8), 18.8.2015
Uusimmat elementit Soukanlahdenkadulla, 18.8.2015
No, ootellaan kaikessa rauhassa. Seuraava elementti osuu kyllä sitten pihanäkymään. Samoin kuin THE piippu. Pidänpä varmuudeksi yötä-päivää peukkuja, että edes meluesteen kuviointi osuisi kohilleen. Hiukan meinaa huolestuttaa, mutta yritän odotella kuitenkin valoisin mielin. Luontoa toivotaan näkyväksi. Edes sitten meluesteessä.
Näistä melutaidegallerian kuvista oli muuten juttua Yle uutisissa silloin muinoin: Tampereen Rantatunnelin meluseiniin tulee kaupungin näkyvin taidegalleria
Toivottiin noita tuollaisia Teija-Tuulian kukkia meidän kohdalle. Mutta saattaa olla, että tulee jotain muuta. Alkoi yhtäkkiä tuntua vähän siltä. [Hiukan kirveltää vieläkin mieltä se Saapumisen arvoitus, tai -arvoituksettomuus. Mutta sitä tikulla silmään, joka jne. Joten se siitä.]

Lapintien sillan kulmilla muuttui tänään kevyen liikenteen kulkuväylän linjaus. Aamulla ne täyttivät siellä kaupungin puolella sitä varsinaisen Lapintien kohdalla ollutta kuoppaa. Ja iltapäivällä siinä kulkikin jo mittavasti leveämpi kevyen liikenteen väylä kuin aamulla.
Lapintien ylikulkusillalta kaupunkiin... 18.8.2015
Nykyinen kevyen liikenteen väylä onkin melko leveä (18.8.15)
Pyörällähän on oikeastaan pitänyt tähän asti suhauttaa sieltä parkkiksen kautta, jos väylällä on ollut jalankulkijoita. Nyt ei parkkikselle enää pääsekään (sillalta), mutta väylä on nyt onneksi niin leveä, että siinä mahtuu kulkemaan ritirinnan pyörät sekä jalankulkijat. Tien pintakin on mukavampi kulkea, ei mitään valtavaa sepeliä enää. Hyvä.

Kaupungin puolella on alettu nikkaroida jo betonivalulle muotteja.
Täällä Armonkallion puolella oli jo jotain raudoituksiakin, mutta kuva oli niin tärähtänyt, ettei se ole ollenkaan julkaisukelpoinen. Mutta rautoja siellä oli. Uskokaa vaan. :D Kyllä siitä valmis tulee. Hyvä.

Rantatunnelin FB:ssä oli tänään kuvia Santalahdesta. (Lähinnä ponttien poistotapahtumasta.) Sivuilla kerrottiin myös, että "Naistenlahdessa kaadetaan parikymmentä puuta valtatien eteläreunalta, Marjatan ylikulkusillan länsipuolelta. Puunpoisto on parhaillaan käynnissä. Tämä johtuu sijansa etelään siirtyvästä uudesta valtatielinjasta."
Ääh, kirpaisee aina nuo puiden kaatamiset. :( Mutta ei niitä voi keskellä valtatietäkään olla. Silti.

Mäpä lopetankin nyt, tuntuu vähän siltä.

                                           -A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti