tiistai 4. elokuuta 2015

649 until valmis (eli ihan kohta)

Kuva Soukanlahdenkadun pohjoismutkasta 4.8.2015
649. Yli puolenvälin ollaan, ollaan oltu jo vähän aikaa. Laskurihan on "ajastettu" laskemaan päiviä  päivämäärään 15.5.2017, jolloin tunneli avataan liikenteelle. Mutta jos tunneli louhittiinkin useamman kuukautta etuajassa, niin voineehan se avautuakin sitten ennen ko päivämäärää. Mutta leikitään, että se avautuu tuolloin. Virallista tietoa se on kuitenkin. Tämän hetken virallista tietoa.

Rantatunnelin FB-sivuille oli tänään tällätty asukastiedote 3.8.2015"Viikolla 32/2015 tehdään tunnelitöiden lisäksi maanrakennustöitä (mm. avolouhintaa ja pontitusta) Naistenlahdessa ja Santalahdessa."

Täällä meillä Naistenlahdessa Kastinsillan ala- ja pohjoispuolella tehdään pienimuotoista rammerointia ja avolouhintaa. 
[Rammerointi. Tuttu sana. Olen sen ennenkin googlannut. Lainaan itseäni: "Rammer valmistaa laadukkaita hydraulivasaroita ja tarjoaa niiden käyttöön liittyviä palveluita.  Rammeroida-verbillä puolestaan kuvataan yleisesti kyseisillä työkaluilla työskentelyä – merkistä riippumatta." 
"Rammerointi on slangisana hydraulivasaralle ja se on syntynyt sanasta rammer. Hydraulivasaroita löytyy robotteihin, kuormaajiin ja sekä pieniin että isoihin kaivinkoneisiin. Niitä käytetään betonin, luonnonkiven ja roudan rikkomiseen."]
Elikkäst Kastinsillan huudeilla rikotaan hydraulivasaroilla (kenties kaivinkonein) pienimuotoisesti kiveä. :D

Lisäksi kerrotaan, että Kekkosentiellä ollaan eteläisen kaistan maanrakennustöissä ehditty jo Marjatan ylikulkusillalle asti. [Ei näy ihan Marjatansillalle tuossa ekassa kuvassa, mutta kyllä siellä taas melkoisen erilaiselta näyttää.]

Kurkin tänään muuten myös tukimuurilta tuota Ratapihankadun pätkää, eli tunnelin suuaukkojen päällä olevaa osaa, eikä sitä mitään asfaltoitu ole. Kaukaa, toiselta puolelta tunnelityömaata ihan näytti siltä, että olis asfaltoitukin, mutta nääh.. Sitä on...tuota vasta kai valmisteltu. :D Pietty ja pohjusteltu. Näyttää ihan meidän koti-kotitalon huopakaton(kohan se oli) valmistusvaiheelta. Sikäli kun muistan sitä silloin joskus pikkuisena tyttösenä katselleeni. ;) Lopetan nyt kuitenkin tämän horinan tästä aiheesta, kun en kerta pääse puusta pitkälle. :D
Näkymä tukimuurilta 4.8.2015
Muuten työmaalla näyttää melko samalta kuin ennenkin. Hiukan siistimmältä (ja kai vähän valmiimmaltakin) päivä toisensa jälkeen.
Naistenlahden tunnelityömaa 4.8.2015
Naistenlahden tunnelityömaa 4.8.2015
Tuosta piipun paikasta alimmassa kuvassa tuli vielä mieleen, että Frei Zimmer jakoi tänään FB-sivuillaan Jan-Erik Anderssonin postin. J-E kertoo kolmen kuvan postissaan seuraavaa: "Teen parhaillaan värikokeiluja teokseen "Tuli ja sade", joka tulee kahteen noin 40 metriä korkeaan ilmastointipiippuun Tampereen keskustassa. Piiput nousevat syksyllä ja maalataan kesän aikana."
[Totuttelen vielä vähän ajatukseen piippujen tulemisesta, palataan asiaan sitten hiukan tuonnempana..] 


Niin ja minun on muuten pitänyt ottaa kuva tuosta Lapintien sillasta, sen nykytilasta, mutta en jotenkaan ole kulkenut siitä kuin aamuisin kiireissäni. Ei siinä ehdi kuvia räiskiä. Ehei. (Kenties huomenna? Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka lähtisin ihan hirmuisen ajoissa. Ahhahaha.) Kotiin olenkin sitten käveleskellyt Palatsinraitin kautta. On niin nättiä siellä, että ihan vallan. Ja kotiinpäin tullessa ei haittaa, vaikka aikaa menisikin vähän enemmän kierrellessä. Mutta kuvaa sillä reitillä ei Lapintien ylikukusillasta kyllä millään saa. :D

Lomaltapaluu töihin on sujunut kaikenkaikkiaan kyllä melkoisen kivuttomasti. Että niin ne hujahti, ne kuusi lomaviikkoa. Keskustelin taas muuten tänään töissä tunneliasioista yhden lapsen kanssa, hän kun asuu tuolla toisessa päässä tunnelia. Oli hiukan puhetta rantapiknikeistä ja kysyin, että miltäs siellä teidän tunnelityömaalla nyt näyttää? Tämä pikkuihminen sanoi, että "Kyllä se ihan kohta jo valmis on." 
 "Nii-in, niinhän se on, ihan kohta", sanoin minäkin ja minua hiukan nauratti...

                                                  -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti