torstai 13. elokuuta 2015

Melutaidegallerian asennus, päivä 2: Linnut ja puut

 Tänään tuli jälleen lisää muutama elementti. Oikein kauniita nämäkin. Hillittyjä, mutta näyttäviä. Luontoaiheisia. Taas miellyttää silmää. Hyvä.
Melutaidegalleria: Linnut, 13.8.2015 Soukanlahdenkatu (ME8)
Ennen kuin nuo oranssit työmaa-aidat silloin joskus graffitoitiin, Kastinsillalla luki suunnattomin kirjaimin: "MISSÄ PUUT?" Tässä taitaa nyt olla vastaus.
Melutaidegalleria: Puut, 13.8.2015 Soukanlahdenkatu (ME8)
Näkymä tähän mennessä asennetuista elementeistä.
Suosikkini (ainakin toistaiseksi) ovat yhä "eiliset" kukka- ja kiehkurakuvioiset elementit. Jotka muuten muuttuvat jännittävästi väritykseltään auringon paistaessa niihin. Äsken ne nimittäin näyttivät kullahtavilta. (Onko se edes sana?Kullahtava. :D)
Ymmärtääkseni tuosta näkyy myös mihin kohtaan tulee niitä läpinäkyviä elementtejä. Nuo aukot kaiketi ovat niitten paikkoja.Ihan meinaa jännittää, että miltä ne seuraavat, ensi maanantaina asennettavat elementit, mahtavatkaan näyttää, ne kun tulevat näkymään meidän pihalta, jos oikein laskeskelin. Uskoakseni ne ovat taas kukka-aiheiset. Ehkä. Kai. Luulisin.

Yllätyksekseni ehdin ottaa aamusella kuvan Lapintien ylikulkusillasta, vaikka menin aamuvuoroon avaamaan päikyn. Wohoo! Rasti seinään! 
Lapintien ylikulkusilta 13.8.2015, n. klo 6.30 ;)
Työvuoroista puheenollen meinaa hiukan harmittaa, ettei noita melutaidegallerian seuraavia elementtejä asenneta jo huomisaamuna, olisin nimittäin mennyt iltavuoroon ja nähnyt jo aamulla mitkä kuviot ovat vuorossa. Noh, ei se oo nii justiisa. :D

Päätänpä raporttini tällä kertaa tähän. Saatan tosin vielä käydä toisella puolella kurkkimassa miltä nuo elementit näyttää Rauhaniementieltä. Ehkä.
                                                                         -A. 

EDIT illemmalla: Mä nyt laitan tänne vielä tällaisen vähän niinku toivomuksen. Nimittäin, pyytäisin sinua allekirjoittamaan adressin päikkyjen ryhmäkokojen puolesta: Varhaiskasvatuksen tulevaisuus: EI kasvaville ryhmille!
Jos siis et sitä vielä ole allekirjoittanut. Adressi luovutetaan huomenna perjantaina 14.8.15 klo 12 opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle. Siihen asti on siis aikaa.

Lyhyesti adressissa on kyse siitä, että saimme vihdoin (n. neljänkymmenen vuoden jälkeen) uuden varhaiskasvatuslain (joka on astunut voimaan 1.8.15), joka määrittelee päikyssä ryhmän (yli 3-v. lasten) enimmäiskooksi 7lasta/aikuinen, eli max.21 lasta/päivä.
Uuden hallitusohjelman mukaan on ehdotettu, että lapsilukua lisättäisi 8 lasta/aikuinen. Eli 24 lasta/päivä. EIKÄ siinä vielä kaikki, lisäksi hallitus linjaa myös subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta, joka antaa mahdollisuuden käsitellä lapsia puolipäiväisenä päiväkodeissa. (Lasketaan silloin puolikkaina, vaikka ihan kokonaisia ne kyllä ovat...)
Eli käytännössä tuloksena lapsia saattaa hyvinkin olla paikalla 30/päivä tämän nykyisen 21 sijaan. Kyse ei siis todellakaan ole mistään YHDEN laspen lisäämisestä. Ni. Siksi. Allekirjoitathan. :) Ps. Muistathan myös vahvistaa allekirjoituksesi sähköpostista. :) Kiitos! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti