keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Ratkaisevat kaksi minuuttia

VAROITUS: Ihan koko teksti on turhanpäiväistä lätinää aamu-unisuudesta ja aamuaskareista tunnelin varjossa. Ei ehkä kannata lukea, en ainakaan suosittele. Kunhan pölisen tummelmiani tältä aamulta ja vähän muiltakin..

Minä olen hyvin aamu-uninen ihminen -sadannen kerran...ette varmaan tienneetkään. Olen aina haaveillut siitä, että olisin töissä, jossa olisi liukuva töihinsaapumisaika. Ai että! Nukkuisin pitkään -tai ainakin melko pitkään. Joisin piiiitkään aamukahvia ja kävelisin hitaaaasti töihin. Varmaan ainakin ehkä suunnilleen joka aamu. 

Mutta niin ei luonnollisestikaan ole, joten nukun joka aamu niin pitkään kuin mahdollista. (Iltavuorot on ihan parhaita, saa nukkua edes vähän pidempään.) Minulla on kaksi herätyskelloa. Ensimmäisen soidessa tiedän, että minulla on aikaa nukkua/kölliä vielä 20min. Tässä vaiheessa myös kahvinkeitin on ajastettu käynnistymään ja se alkaa pöristä ...ja kahvin tuoksu leijailla makuuhuoneeseen. Toisen kellon soidessa on noustava, on kerta kaikkiaan ihan pakko nousta. Kahvia mukiin, vessaan, hammaspesu, vaatteet, naama... Herätyksestä 15 minuuttia ja olen ovesta pihalla. Ei siis juurikaan löysäilyn mahdollisuuksia aamutoimissani.Valitsen siis mieluummin nukkumisen kuin kiireettömät aamurutiinit. NIIN paljon haluaisin nukkua pitkään aamuisin. No niin, NYT päästään asiaan...

Tunnelitöiden alkuvaiheessa, kun ne vielä mylläsivät pääasiassa tuolla ratapihalla, armoton pajatus, tu-tu-tu-tu-tu-tu, alkoi aamuisin n. klo 7.03. Joka arkiaamu. Se kuulkaa pisti vähän hermostuttamaan, kauniisti ilmaistuna. Tätäkö tämä nyt on?!!  En kestä, aamuni on pilattu. Tätä "riemua" kestikin tovin, siis parisen kuukautta. Puhisin, puhkuin ja kiristelin hampaita. (Taas kauniisti ilmaistuna.)
Aamuvuoro -aamuisin olin väsynyt, mutta voitonriemuinen, koska lähdin töihin jo ennen seiskaa. Hähähhää, ehdinpäs ensin, senkin ...puoskarit!!

Mutta NYT kun ne ovat aloittaneet työtunnelin tekemisen, ne, yllättävää kyllä, puuhaavat aamulla ilmeisesti ensin jotain muuta ja aloittavat pajatuksensa vasta n. klo 8.12!!! Ilon päivä!!! HURRAT!! Fanfaareita ja torvisoittoa!!! Ehehhe, yhden iltavuoron kokemuksella voin sanoa, että tämä on faktaa eikä yleistystä ollenkaan. ;)

Herätyskelloni, se ensimmäinen, soitti tänään klo 8.10. Pajatus alkoi klo 8.12. Aivan suunnaton merkitys tuolla kadella minuutilla. Voi mikä raivo olisi mieleni mustannut, jos olisin herännyt pajatukseen. Luulisin ainakin, voin vain kuvitella. Olisin manannut allianssin, tunnelityömiehet, kaupunginvaltuuston ja koko tunneli-ihmiskunnan alimpaan maanrakoon. (Tunnelimiehet on kyllä jo melkein siellä.) Mutta sen sijaan, että olisin repinyt pelihousuni, puhissut ja päästellyt ärräpäitäkin, köllin nyt sängyssäni kymmenisen minuuttia ja nousin juomaan kahvia. Hyvällä mielellä. Kiitos noiden kahden minuutin. Huomenna meinaan koittaa uudestaan tätä. Sama aika, sama paikka. Vien kyllä kahvia termoksessa työmiehillekin joku aamu, jos tämä näin hienosti jatkuu. Yeah, right.

Ei mulla muuta, alanpa tässä odotella iltaräjäytystä, eilen se tuli puoli ysin aikoihin. 

EDIT 13.2.: Ei tullut iltaräjäytystä. Ja aamullakin pajattivat vasta n. klo 8.30, ja silloinkin vain hetkisen. Ja sekin ihan pikkupajatusta. Ei haittaisi ollenkaan tämä tämmöinen. Mutta, mutta... Ootellaan ny kunhan kunnolla alkavat. Seurantapalvelu ei ole vieläkään ajantasainen. Se on harmi. Haluaisin tietää mitä ne tuolla oikein tekevät. Työtunneliako jo ihan tosissaan vaiko vasta jotain esivalmisteluja. Kansa (lue: minä) haluaa tietää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti