tiistai 4. helmikuuta 2014

Linkkejä

Linkkejä viimeaikaisiin Tunneli-juttuihin lehdissä.

1 a) Viime viikon torstaina Sandvik luovutti kaksi DT1131i-tunnelijumboa Lemminkäiselle Rantatunnelin louhintaurakkaan Tampereella. Täällä olevan pikkujutun luin ensin...


"Anna-Kaisa",  kuva alla olevasta jutusta

  b) Samaan aikaan toisaalla uutisoitiin "Anna-Kaisasta" ja "Irenestä".

 Sanottakoon nyt vaikka niin, että tämä hassunhauska nimeämisuutisointi sai minut hetkellisesti menettämään hermoni. Miten sen nyt kauniisti ilmaisisin... Kun elää täällä tunnelityömaan välittömässä läheisyydessä, louhintoineen ja räjäytyksineen, jatkuvassa työmaametelissä, ei oikein jaksa tempautua mukaan tällaiseen ilomieliseen nimileikittelyyn. Kertonee siitä, ettei tässä varsinaisesti paljon naurata YHTÄÄN MIKÄÄN tunneliin liittyvä asia.

Sitä kun odottelee kodissaan pelonselkaisin tunnelmin/ ärtyneenä seuraavaa räjäytystä; sitä ropiseeko seuraavaksi seinien välissä muutakin kuin laastit tai kestääkö hormit saati 110-v. vanhan talon tiiliholviperustus yli puoli vuotta talon alla tapahtuvia räjäytyksiä ja louhintoja. Samalla peläten pysyykö pää kasassa syksyyn asti ja että mistä niitä perkeleen peltoreita ostaisi kotikäyttöön. Niin ei kuulkaa kirvoita tämä(kään) uutinen hymyä. Ei, se ottaa vain erittäin rankasti päähän.
 
EDIT myöhemmin, ihan vaan selvyyden vuoksi, kun jäi eilen mainitsematta:
Koneet saivat siis nimensä Anna-Kaisa Ikosen (kok.) ja Irene Roivaisen (vihr.) mukaan. (Tampereen pormestarin ja entisen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan mukaan.) Molemmat muuten sattumoisin äänestivät KYLLÄ Rantatunneliäänestyksessä, vaikka senhän me jo tiesimmekin.


2) Tämä Rantatunnelin seurantapalvelu on hyvä asia. Peukku tälle! Tosin se ei vielä ole ajantasainen, mutta piakkoin sieltä saa tietoa louhinnoista, niiden etenemisistä, meluseurannasta, ilmanlaadusta yms. Katsokaa itse.

3) Tuolla on vähän kuvia tunnelin rakennusvaiheesta tammikuun lopulta. Siellä se kotikin olla möllii. Pystyssä. Vielä.

4) Kiinnostaako Rantatunnelin työmaa? Tunnelityömaata ympäröiviin aitoihin on tehty tirkistysreikiä. Voi, kunpa minäkin saisin valita, haluanko nähdä ja seurata työmaata. Seuraavat neljä vuotta.

5) Parantolankatu katkaistaan ensi viikolla. Liikenneviraston sivuilla on aiheesta hieman  kattavampi mediatiedote, päivätty 30.4.2014. 
"Liikenneyhteydet Lapinniemeen ja Kauppiin muuttuvat. Kulku Lapinniemeen ja Kauppiin muuttuu Parantolankadulla tehtävien johtosiirtotöiden vuoksi alkaen 10.2. Poikkeusjärjestelyt jatkuvat kuluvan vuoden lokakuulle saakka."
Siis ajovinkkejä Lapinniemeen tai Rauhanniemeen tai Kaupin sairaalaan ajeleville. Eikä tänne minunkaan kotiini idästä päin Kekkosentietä ajellessa enää nousta tuolta Lapinniemen rampin kautta. Tiedoksenne sekin. Nih.

6) Ja nythän meillä on vesi poikki täällä Armonkalliolla. Onneksi neuvoivat ottamaan vettä talteen etukäteen ihan lehdessä. Osaa varautua. Hmph. 
Tällä kertaa asiasta tuli kyllä jo eilen tiedote ihan postiluukusta, tiedottaja kylläkin oli Tampereen vesi, ei Rantatunnelin allianssi. Osasin varautua ja polkasin kuntopyörälläni sitten jo heti töistä tullessa, ettei tarvinut yöksi jäädä shampoot päässä kiristelemään hampaita. ;)  

Asukasillassa arveltiin, että tämän viikon torstaina räjäytettäisi Naistenlahden pään varsinaisen tunnelinsuun ensimmäinen räjäytys. Huhhuh. 

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin...

2 kommenttia:

  1. Törmäsin sattumalta kirjoitukseesi ja tervehdin sinua aivan samoissa tunnelmissa täältä Onkiniemestä, aivan hukkaputkimontun vierestä. Meidän talomme on se, johon hukkaputki kaikkein eniten vaikuttaa, koska olemme suoraan sen päällä. Täällä on ollut aivan jumalattoman kovia jysäyksiä, ja pelottaa kunhan homma etenee talomme alle. Että paljonko tippuu tavaraa seiniltä ja vitriinin päältä..? Tiedotus ei allianssin puolelta pelaa ollenkaan, me emme tiedä kauanko tätä vielä pitää kestää. Meriläinen Lemminkäiseltä väittää, että "tiedotteita on jaettu lähitaloihin viikottain". Näkisi vaan ensmmäisenkin...
    Luen riviesi välistä, että ärräpäätä pukkaa. Tervetuloa klubiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tsemppiä sinne Onkiniemeenkin! Ärräpäitä on vuodatettu, runsaasti. Onhan tämä nyt aivan pe****stä. Kohta on kumminkin jo puoli vuotta lusittu. ENÄÄ 3,5 vuotta jäljellä. ;) Voimia!

      Poista