keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Hyvää heinäkuuta!

Heinäkuu jo! Ja nyt muuten onkin kyllä kiva lomailla. On ihan superhieno ilma, aarinko paistelee ja tuulee juuri sopivasti, niin, ettei ole liian kuuma kipittää asioilla. Tai ihan vaan patsastella pihalla. Parhautta. Kertakaikkiaan.

Tänään muuten näin ekaa kertaa ikinä, kun avolouhintaräjäytys tapahtui. Menin kastelemaan orvokkejani pihalle, kun kuulin räjäytyksen merkkiäänen. Juoksentelin oitis piha-aidalle notkumaan. Pikkuinen  pamaushan se oli, kun vertaa niihin -kylläs tiedätte mihin... mutta aivan hieno oli sekin nyt nähdä. Matot vain pöllähti ja tomupilvi perässä.  Nih.

 Käväisin siinä sitten asioilla ja tsiikaatsekkasin Rauhaniementien tilannettakin pikkuisen.
Rauhaniementien kaiteiden asennusta 1.7.2015
Äskeisen näköhavaintoni perusteella siis väittäisin, että  Rauhaniementie on kokonaan asfaltoitu.
Hassua on, että katselin tuota kaiteenasennustapahtumaa hetkisen ja mietiskelin, että mihinkähän kohtaan se bussipysäkki tulee... Ja NYT vasta tässä koneella huomaan, että siinähän se olla möllöttää. On aurinko tainnut pehmentää pääni ihan kokonaan. ;)

Mietiskelin myös tässä eräänä päivänä, että miten tuo mutka kaiteineen näyttää niin erilaiselta kuin ennen. Ajattelin ensin, että se johtuu siitä, ettei siinä ole enää sitä koivikkoa, mutta sitten tajusin, että tuosta mutkastahan laski "ennen vanhaan" tie Naistenlahteen...tai siis voimalaan, ei lahteen ollenkaan. Kihkih.  SIKSI se näyttää aivan erilaiselta. Tietysti.

Tunnelin suuaukon kylkeen kyhätään myöskin uutuutena jonkinlaista rakennelmaa. Elleivät sitten ole alkaneet rakentaa itselleen puumajaa aikansa kuluksi. Tsihhhi... ;D
Tunnelin suulle onkin rakennettu puumaja. JIHUU!:D 1.7.15
 Rauhaniementien siltaakin kuvasin... jälleen kerran.
Rauhaniementien sillan huudeja 1.7.2015
Siinäpä tulikin sitten mieleeni, että onko minulla täällä aina vain ihan samannäköinen kuva tuosta sillasta... Kaivelin kuva-arkistoistani nopsasti muutaman kuvasen. No, on sitä louhittu ihan mukavasti. Kyllä se erilaiselta näyttää sittenkin. Huh.
Rauhaniementien uuden sillan alushommia.... 7.5.-1.7.2015
Taidanpa siirtyä tuonne pihalle nautiskelemaan valosta ja lämmöstä. Ksau!
                                                                                
                                                                                       -Anuliina

EDIT. Rantatunnelin FB-sivuille olikin räpsähtänyt tänään kuvattu video Santalahden työmaalta.  "Santalahdessa on tänään kuvattu videota pienoishelikopterilla. Videossa näkyy valtatien pohjoisen ajoradan liikenne kiertotiellä, Paasikivenkadun risteyssillan vedeneristystyöt ja tulopenkereen maanrakennustyö. Tunnelin suuaukolla tehdään valvomorakennuksen pohjia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti