perjantai 3. heinäkuuta 2015

No niin! NYT se on avoisina*!! Hurrat! :D

Rauhaniementien sillalla/-lta 3.7.2015
Siis Rauhaniementien silta. On avoisina*. JIHUU!! Minä kävin heti kävelemässä sillalla ja hengailemassa pari tuntia tuolla Lapinniemessä. Ihan naurattaa.

Niin, eilisessä Aamulehdessä oli tästä sillasta enemmänkin juttua. Kesälomalaisena kävin ostaamssa lehden, kun on aikaa lueskella. Mielestäni siitä on ollut juttua aiemminkin, mutta mainittakoon nyt vielä muutama sananen, kun sillastahan minä tänne tulin tällä kertaa höpisemään..(Vaikka viimeksihän minä vasta  eilen höpisin.)
Rauhaniementien silta on ns. jännitetty jatkuva ulokepalkkisilta. Nih. Sen hyödyllinen leveys on12,7m. Kevyen liikenteen väylä on n.4m leveä. Uusi silta tuli maksamaan n. 1,5milj. euroa.
Vaaaaltavan leveä (n.4m) kevyen liikenteen väylä. (3.7.15)
Silta on siis suunnilleen metrin leveämpi entistä siltaa ja se on tällätty kevyen liikenteen väylään se lisämetri. Ja työnhän piti alunperin kestää suunnilleen vuoden, mutta päästiinkin 9kk:lla. Which is nice. :)

Rantatunnelin FB-sivuilla oli kuva aamun ensimmäisestä sillan käyttäjästä (klo 6.02)
Siellä muuten kyseltiin myös  palautetaanko Kekkosentieltä yhteys Rauhaniemeen... Sitä minäkin olin mietiskellyt, otaksuin melkeinpä, että se palautettaisi tässä samassa hötäkässä, mutta niin ei käykään, ihan  vielä. "Ramppia ei avata toistaiseksi. Se liittyy laajempiin liikennejärjestelyihin hankkeen itäpäässä. Myöhemmin ramppi kyllä palautetaan." ...vastasi Rantatunneli. 
Kotiuduin reissuiltani joskus yhden aikoihin ja missasin Lapinniemi-seuran järjestämän juhlallisuuden, josta kerrottiin myöskin tuolla Rantatunnelin FB-sivuilla.

Tällätään nyt vielä sillalta otettu kuvakin, kun edellisestä on sentään yhdeksän kuukautta(ish.)
Tunneli näkyvissä! Kuva Rauhaniemetien (ihan uudelta) sillalta 3.7.2015
Ei mulla taas muuta. Käykääpä tekin sillalla.
                                                              
                                                                  -A.

*) Niin, piti vielä sanoa, että tuo sana "avoisina" kuuluu sanavarastooni ihan tarkoituksellisesti. Silloin joskus opiskeluaikana nimittäin erään ravintolan pihalla oli kyltti, jossa luki "Ravintola avoisina" ja se oli minusta niin kertakaikkisen ihastuttavasti väärin kirjoitettu ja lisäksi valtavan hieno sana, että aloin käyttää sitä ihan itsekin. Eikös ookin vaan? Avoisina. Paljon kivempi kuin "auki" tai "avoinna".. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti