maanantai 18. toukokuuta 2015

"Change is the only constant in life"

Hihii! :D  (kuva: jbressi.com)
Siltajutuiksi meinaa mennä jutut, mutta käinpä taas Liikenneviraston sivulla  luuhaamassa...vaihteeksi. Sieltäpä löytyi jälleen uusin asukastiedote 18.5.2015.
'Ajankohtaista' -osio kertoo tiivistetysti, että Tunturipuiston kohdalla avolouhinta on alkanut uudelleen. Santalahdessa aloitettiin uuden aallonmurtajan rakentaminen tunnelilouheella. Lisää aiheista tämän viikon asukastiedotteessa.

Joka siis kertoo paljon juttuja tapahtuvaksi tuonne Santalahden päähän tunnelia, meillä täällä tehdään ihan tuttuja juttuja.

Viikko 21/2015 Rantatunnelityömaalla
Naistenlahti:
  • Avolouhintaa tehdään Tunturipuiston kohdalla.
  • Viime viikolla alkanut vesi- ja viemärijohtojen asentaminen Rauhaniementien siltaan jatkuu edelleen.
Santalahti:
  • Keskiviikkona kaasuputkityömaalla nostetaan ensimmäinen reilut 200 metriä pitkä putkiosuus järveen. Nosto tapahtuu yhdeksän nosturin avulla ja työ tehdään turvallisuussyistä ennen muiden töiden aloitusta klo 6 alkaen. Työstä ei aiheudu erityisen häiritsevää melua.
  • Betonitunneliosuudella tehdään keskiviikkona pitkälle yöhön kestävää betonivalua. Työstä ei aiheudu erityisen häiritsevää melua.
  • Satamassa alkaa uuden aallonmurtajan rakentaminen tunnelilouheella.
  • Tikkutehtaan kohdalle toteutettu kevyenliikenteen kiertotie otetaan käyttöönviikon aikana.

[Tuo kaasuputken nosto yhdeksän nosturin avulla voi näyttää aika mielenkiintoiselta... Jos asuisin siellä, saattaisin herätä seuraamaan tapahtumaa. Paino sanalla saattaisin. Eli todennäköisesti en varmana heräisi...nukkuminen aamulla on parhautta. Ja nukkuminen yöllä. Kun sekään ei aina ole ollut ihan itsestäänselvyys. ;) Kyllä nyt jo naurattaa.]

Mitäs tänne huudeille... Tänään tuo Lapintien silta näytti jo melko rajulta. Oli nimittäin sillan vanhat "kupeet"/kyljet/reunat, tai-mitkä-ne-nyt-on, rohmaistu kokonaan irti. (Huomasin nyt vasta noista edellisistä kuvista, että varsinaiset kaiteet olikin kai lähteneet jo aiemmin...) ÄÄK! Kyllä muuttuu maisema nopsasti näillä huudeilla näinä päivinä...

Katselin jo kauempaa kävellessäni, että siellä tapahtuu nyt jotain ihan uutta, kun on paikalla ihan uuden näköinen työvälineistö...
Lapintien ylikulkusillan purkuhommia 18.5.2015
Lapintien ylikulkusillan purkuhommia 18.5.2015
Lapintien ylikulkusillan purkuhommia, 18.5.2015.
Vanhan sillan kaidetta hiukan vielä jäljellä tuolla puolen "tietä".
Lapintien ylikulkusillan purkuhommia 18.5.2015
Vähän turha kuva tuo tuossa yllä, mutta menköön. Kun en varsinaisesti ole mikään metriheikki, niin en näe kuikuilla kaikenmaailman tielle asetettujen esteiden ylikään. ;)

Sitten pari kuvaa meidän puoleta rataa.
Lapintien ylikulkusillan purkuhommia 18.5.2015
Lapintien ylikulkusillan purkuhommia 18.5.2015
Vanhaa aitaa tosiaan pätkä enää jäljellä. Oi, se oli minusta kaunis vanha silta! Tuleekohan uudesta sillasta edes yhtään entisen näköinen, vai tehdäänköhän siitä joku uusi moderni versio?
Tämä työmaa kun ei kuulu tuohon tunneliin mitenkään, niin ei tästä ole kai olemassa mitään "tiedotuskanavaa". En ainakaan minä tiedä, että olisi.

Eipä tässä muuta. Paitsi, että unohdin ihan tunnelissakäyntini vuosipäivän! Se meni jo! (Neljä päivää sitten! Oivoi!)
Indeed...
 Niin paljon on tapahtunut sen jälkeen.

No, nyt ei sitten enää muuta ku moikko! :)
                                                            -Anuliina

EDIT. Aamulla seiskan jälkeen:  Miten se onkin niin, että heti kun pääsee sanomasta... Mainitsinko jotain aamunukkumisesta? (No, kerran saa vaihtaa.) Ilmeisesti tänne tunnelin itäpään asennellaan juuri nyt jotain asioita hyvin tiuhaan tahtiin. Veikkaan kattoa. (Ja minulla kun olis kerrankin ollut aikaa nukkua vielä pari tuntia. YYH!) Lisään yhden työpallon:
  • Naistenlahdessa porataan tiistaina iloisesti heti aamuseiskan jälestä. Ehkä jopa kattoa, ehkä jopa tunnelissa.
Voihan se olla, että täällä joku innokas porari poraa jossain muualla, mutta kummasti kyllä kumajaa taas sänkyä pitkin. Enkä oikein usko, että tähän aikaan aamusta vielä kukaan ainakaan meidän talossa alkaisi kovin mittaviin porausoperaatioihin ... Hmph... No, keitänpä siis kahvia.

Toisaalta... ihan sama, poratkoon nyt mielin määrin... Minä jään juhannuksesta piiiiitkälle kesälomalle, että jos saa toivoa, niin ei silloin sitten enää kovasti ainakaan näitä aamuporaamisia. Sovitaan niin.


EDIT  (taas) 19.5. (ti) n. klo 22.35. Nopsasti sillanpurkukuvapäivitystä, en jaksa pölistä oikein mitään tänne nyt, mutta muutaman kuvan laitan. Oli nimittäin hävinnyt jo suunnaton määrä sillasta, kun saapastelin ysin jälkeen kotiin. (Kevätjuhlat -CHECK! Jei!)

Lapintien ylikulkusillan purkutyömaata 19.5.2015
Lapintien ylikulkusillan "jäämistöä" 19.5.2015

Lapintien sillan purkua 19.5.2015
Lapintien ylikulkusillan purkua 19.5.2015
Lapintien ylikulkusillan purkua 19.5.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti