torstai 14. toukokuuta 2015

Helatorstaita! (Tiedotusta ja siltahommia)

Ihan ensin täytyy sanoa muutama sananen tästä tunnelihankkeen tiedottamisesta. Mietiskelin tuossa tätä tunnelielämätä nykyisellään, ja olen kyllä todella tyytyväinen (jopa valtavan iloinen) Rantatunnelin FB-sivujen sekä Liikennenviraston Rantatunneli-sivuston informatiivisuudesta. Nyt, kun tuonne FB-sivuille on alkanut tulla kuvia ja oheen vielä tarinaa rakentamisesta, niin tämä tunnelielämähän käy aina vain mielenkiintoisemmaksi ja laajenee siinä sivussa. Nyt, kun tunnelielämän tuskalliset osuudet ovat tiessään (ainakin tällä hetkellä), ei ole harmistusta eikä ahisusta mistään, voi keskittyä iloitsemaan näihin jutuista, joista on tyytyväinen.. :)
Vaikka en siis enää ole piiiitkiin aikoihin ollut kirjeenvaihdossa allianssin suuntaan, ei silti ole kovin vaikeaa tietää missä mennään ja mitä seuraavaksi työmailla tapahtuu.. Ja se on minusta hienoa!  
Olen minä allianssilaisille (Merjalle) suoraankin nämä kiitokseni ja tyytyväisyyteni tiedottamisesta joskus viestissäni kertonut. Ja Jarkolle taisin taannoin pullareissullani sivumennen mainita, että olisi kiva nähdä enemmän kuvia tunnelista (siitä miten homma etenee näkymättömissä), vaikka sitten tuolla FB-sivuilla (tai Flickrissä). Hän lupasi välittää viestiä eteenpäin. Ja onhan niitä kuvia tullut. Oli niitä jo aiemminkin, mutta nyt on jo ihan paljon! Huippua! :)

Rantatunnelin FB-sivuilla oli eilen kuvia ja juttua hankkeen myötä tehtävistä siltojen rakentamisesta. "Rantatunnelihankkeessa rakennetaan yhteensä 7 uutta siltaa. Niistä Rauhaniemen ja Paasikivenkadun risteyssillat ovat jännitettyjä teräbetonisiltoja. Jännitetty rakenne mahdollistaa sillassa pidemmät jännevälit ja kevyemmät kansirakenteet. Alla oleva kuvasarja avaa jännitetyn sillan kannen rakentamista vaihe vaiheelta." [Eli olisikos tämän meidän uuden sillan virallinen nimi sitten Rauhaniemen risteyssilta... Sitä kun tuossa taannoin pohdiskelin.]
Kuva julkaistu Rantatunnelin FB-sivuilla 13.5.15
 Kuvissa oli mukana siis juttua. Ihan uutta tietoa minulle kaikki tyynni. 
"(1) Jänneankkureita sillan päädyssä. (2) Jänneputket kulkevat sillan pääpalkeissa tukien kohdalla yläpinnassa ja aukon keskikohdassa palkin alapinnassa. (3) Valetun sillan jännevaijerit jännitysvalmiudessa. (4) Sillan jännityksessä käytettävä tunkki. (5) Lopuksi jänneputkissa olevat vaijerit suojataan injektoimalla putket täyteen sementtiä."   
 
Työmaakuulumisista puheenollen... Tulikin tässä pari päivää sitten mieleeni, ettei tästä meidän Soukanlahden meluesteestä (ME8) ole kuulunut mitään, joskus kun oli puhetta, että se pystytettäisi toukokuussa 2015. Jep, tarkistin ihan. Lainaan itse itseäni, Melutaidegallerian tiedotustilaisuudesta joulukuussa: "Ensin toteutetaan tämä Soukanlahdenkadun meluseinä (M8), se asennetaan paikalleen loppukeväästä." Eikös toukokuu ole loppukevättä. (Kysäsisin muuten asiaa tuossa aiemmin päivällä, nyt sitten ootellaan rauhassa vastausta.)


Mitäs minun piti vielä tuosta tiedonsaannista sanoa...Niin joo, viimeksi(köhän se oli) asukasillassa joku oli hieman käärmeissään asukastiedotteitten (silloisesta) ilmestymisestä rappukäytävään myöhässä. Ei siis tiedä mitä viikolla puuhataan aivan vieressä, kun tiedotteet tulevat vasta loppuviikosta. En minä ole pitkiin aikoihin enää noita paperisia tiedotteita lueskellut. Kun ne kerran tulevat (lähes) poikkeuksetta Liikenneviraston sivulle aina maanantaisin. Asukkaitten toiveesta muuten on sekin "palvelu" toteutettu.
Toki ymmärrän, ettei kaikilla ihmisillä ole mahdollisuutta käyttää nettiä ja heille nämä paperiset versiot ovat sitten ainoa tietolähde. Lupasivat kuitenkin korjata tämän laputusasian kuntoon. Toivottavasti niin on käynyt.

Sellasta.. Kävin tuossa juuri kaupassa ja olin niin reipas, että kiertelin kauppaan Pajakadun kautta ja otin muutaman kuvan Lapintien ylikulkusillan remontin nykytilasta...

Puita on kaadettu rautatiekanjonin tuolta puolelta aika paljon. Yhtään Lapintien suurta puuta ei kuvaan enää osu. Koska niitä ei ole kuvassa näkyvällä matkalla.
Lapintien ylikulkusillan remonttinäkymiä 14.5.2015
Muutama kuvanen "kanjonin" tuolta puolen...
Lapintien ylikulkusillan remonttinäkymiä 14.5.2015
Lapintien ylikulkusillan remonttinäkymiä 14.5.2015
Lapintien ylikulkusillan remonttinäkymiä 14.5.2015
Lapintien ylikulkusillan remonttinäkymiä 14.5.2015
 Ja sitten pari kuvaa tältä Armonkallion puolelta "kanjonia".
Lapintien ylikulkusillan remonttinäkymiä 14.5.2015
Lapintien ylikulkusillan remonttinäkymiä 14.5.2015
Kävelin kotiin tunnelityömaan ohi. Laitetaas nyt kuvat sieltäkin.
Naistenlahden tunnelityömaata 14.5.2015
 Ja siellä näkyy (kai) pikkuisen sitä loppuviikon avolouhinta-paikkaa.
Naistenlahden tunnelityömaata 14.5.2015
 Semmosia oon mietiskelly ja kuvaillu tänään. Eipä mulla tässä sitten muuta taas tällä kertaa. Moikko!

                                                             -Anuliina

EDIT. Heti perään: Olinkin jo saanut vastauksen tuohon 'Soukanlahden melueste' -kysymykseeni sillä välin, kun kirjoittelin tätä juttua.. Melueste-elementtien asentaminen aloitetaan kuin aloitetaankin tämän kuun lopussa. (Työ etenee vaiheittain, ja kestää parisen kuukautta.) Edetään siis sitä mukaa, kun elementit valmistuvat ja saapuvat työmaalle.
Mielenkiintoista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti