keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Silta- ja tunnelijuttuja (siellä sun täällä)

Aamulla aurinko paisteli töihin lähtiessä, unohdin ihan stalkata sillan suuntaan, polkasin vain töihin pyörälläni. Toisin oli sitten kotiin tullessa. Harmaata, tuulista, sateista. Yy-ää-köö! Mutta muistin sentään tuon sillan.

Rauhaniementien silta 6.5.2015
Mutta tuota, sellainen tuli mieleeni, että minulla oli jotenkin sellainen mielikuva, että silta voisi valmistua vasta, kun liikenneväylät olisivat "paikoillaan", eli useamman metrin nykyistä alempana. Uusi silta piti rakentaa, koska vanhaa ei ollut mahdollista säilyttää. Ne vanhat sillan tukipylväät olivat paitsi väärässä paikassa, silta olisi myös jäänyt roikkumaan ilmaan, koska uudet liikenneväylät tulevat sijaitsemaan alempana kuin entiset.
Nyt  tuo uusi silta on sitten valmistumassa hyvää vauhtia, mutta liikenneväylä(t) ovat vielä entisellä korkeudellaan, tai niitä ei ole vielä ollenkaan. Betonia ja tukirakenteita on  kaiketi tyrkätty useampiakin metrejä maan sisään. Ettei jää ilmaan roikkumaan ne. Intouduinkin käymään Rantatunnelin flickrissä (kuvapalvelu) tsekkaamassa sen havainnekuvan valmiista sillasta ympäristöineen. Kuva on nimetty 'Soukanlahdenkatu 11', eli siinä huudeja katseltaisi tuolta Soukkiksen pohjoismutkasta.
Havainnekuva Rauhaniementien sillasta, kuva täältä.
Sellainen siitä on tulossa, melkein samalta näyttää jo. Enkä muuten taida edes mainita sitä, mikä tässä havainnekuvassa on jäänyt tuohon oikealle näkymättömiin. Siitä ei nimittäin täällä ääneen puhuta. Ei.
Se. It. You know. ;)

Aamulehden sivuilla on muuten katsottavissa video siitä, miltä tunnelissa nyt näyttää. Siis, kun 1/4 yhdistyi tuolla Tampellan esplanadin alla. Miltä rantaväylän tunnelissa näyttää nyt? Tunnelityömaiden pää kohtasivat Tampereella.
Juttukin aiheesta oli tullut illalla nettiin, mutta se on maksullinen (eikä minulle tule edes paperiversiota), joten enpä tiedä onko juttu sitten tämän päivän lehdessä, tai mitä siellä kertoiltiin.

Videossa muuten mainittiin, että tunnelia on louhittu jo 95%. VOU!  Ja täytyy ollakin, jos kesäkuussa kerran valmistuu. 

Liikenneviraston sivulla oli myös mainittu tämä yhdistymistapahtuma. Kuvakin oli. (Minusta näyttäisi kyllä vähän siltä kuin ne pelaisi siellä 'Kukkulan kuningasta.' Hihhhi...)
Kuva Liikenneviraston sivulta
Rantatunnelin FB-sivuilla taas oli kuva melko valmiin näköisestä tunnelinpätkästä Santalahdessa.
Kuva Rantatunnelin FB-sivuilta 6.5.2015
Samaisilla FB-sivuilla mainittiin muuten myös (kartan kera), että: "Allianssi on saanut palautetta vaaratilanteista Simppoonkadun liittymässä. Muistin virkistykseksi vielä kaikille: Lännestä ajettaessa Simppoonkadulle pääsee kääntymään vaan Rantatien kautta. Paasikiventieltä ei saa kääntyä vasemmalle Simppoonkadulle."

Jaa niin, sain vielä tänään sähköpostia Ilmatieteen laitoksen suunnalta. Kiittelin nimittäin saamistani vastauksista ja niiden myötä saamastani mielenrauhasta. Taisin mainita myös, että mielessä kerkesi jo käydä kimpsujen ja kampsujen pakkaaminen ja täältä lähteminen. Niin kuin kävikin. Mutta nyt on onneksi jo parempi paljon mieli. Ei niin synkkä enää ollenkaan.

Ilmanlaadun seurannasta siis vielä muutama sananen, mikäli sitä joku siellä miettii:
"Tunnelihankkeen rakentamisen aikaisella ja valmistumisen jälkeisellä seurannalla pyritään varmistamaan että ilmanlaatu alueella pysyy tunnelista huolimatta hyvänä. Näin varmistetaan myös suunnitteluvaiheessa tehtyjen selvitysten edustavuus.
Tampereen tunnelihankkeeseen liittyvä ilmanlaadun seuranta on toteutettu poikkeuksellisen laajasti. Itse en tiedä muita vastaavia hankkeita, joissa ilmanlaatuvaikutuksia olisi seurattu näin perusteellisesti, pitkäjänteisesti ja tarkasti."

Hyvä.

Tähän on hyvä päättää raportti tältä päivältä. Kettu kuittaa. ;)
                                                                                        
                                                                                             -A.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti