maanantai 11. toukokuuta 2015

Helaviikon asukastiedote ja vähän jotain löpinää

Jopas vierähti tuo viikonloppu nopeasti. Toivottavasti kaikilla äideillä oli kaikkia ihanuuksia...ja muutenkin parhautta päivässään.
Tämä alkanut viikko onkin mukavasti taas sellainen "muka ihan lyhyt", kun osuu taas arkipyhä torstaille.  "Helaperjantaita" ei sitten enää lasketa. ;) Eihän se nyt tavallaan edes tunnu työpäivältä, kun vain yhdeksi päiväksi pitää mennä töihin. Ni, siksei lasketa.

Helatorstaista tulikin mieleen tunneli(noheis)hommat. Meinaavat maalailla tiehen ajoratamaalauksia täällä Naistenlahdessa. Säävarauksella... Koko keskiviikoksi on luvattu kovastipaljon sadetta, ainakin siis tämän hetken ennusteen mukaan. Toivottavasti sää kuitenkin vielä muuttuisi kuivaksi ja aurinkoiseksi koko viiklon osalta. Edes sitten loppuviikon osalta, meillä(kin) pitäisi alkaa nimittäin maalaus(talkoo)hommat täällä ylempänä. Seuratkaamme (ennuste)tilannetta. Ja toivokaamme hyviä maalaussäitä kaikelle kansalle.

Niin, asukastiedotteessa 11.5.2015 siis kerrotaan tällä viikolla, että:

Viikko 20/2015 Rantatunnelityömaalla

Vappuaattona eri suunnista louhittavat tunneliperät yhdistyivät pohjoisessa liikennetunnelissa Tampellan esplanadin alla. Muut kolme perää yhdistyvät kesäkuun loppuun mennessä.

Naistenlahti:
  • Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Rauhaniementien siltaan kiinnitetään vesi- ja viemäriputkia. Työn aikana käytössä on vain yksi kaista.
  • Keskiviikon ja torstain välisenä yönä valtatiellä tehdään ajoratamaalauksia (säävaraus). Maalaustyön aikana käytössä on vain yksi ajokaista. [Ajoratamaalauksia... Hmm...  Tuli mieleeni mielikuva, että kukkia ja sen sellaista kaanista maalaavat sinne. Vähän nättiä ympäristöön, kaunista katseltavaa. Hihhhi. Mutta arvatenkin vain taas jotain tylsiä viivoja vetelevät. :D]
  • Louheen murskaus päättyy Aspinniemessä maanantaina 11.5.
  • Loppuviikosta aloitetaan taas vähän aikaa tauolla ollut avolouhinta. Louhintaa tehdään tunnelin suuaukon pohjoisreunan ja Rantaväylän välissä sekä Rauhaniementien sillan itäpuolella. [Taas siis jyskää ja ryskää..Vasta loppuviikosta siis. Ääk! Kauankohan noita jytinöitä on luvassa...]
Santalahti:
  • Tämän viikon aikana Santalahdessa toteutetaan seuraavat työnaikaiset liikennejärjestelyt: 1) Simppoonkadun linjaus muuttuu autokatosten päädyn kohdalla hieman 2) Paasikiventien eteläreunan kevyenliikenteenväylä siirtyy tikkutehtaan tontin kohdalla (kuva alla).
  • Vesistötäytöllä alkaa louheen murskaus tiistaina. Murskausjakso kestää noin 8 viikkoa. Murskausta tehdään ma-pe klo 7-18.
Kuva Rantatunnelin asukastiedotteesta 11.5.2015


Semmosia. Ei minulla kai nyt ole mitään muuta höpistävää. Lapintien sillasta on kyllä pitänyt ottaa muutama kuvanen, mutten tänään(kään) viitsinyt millään pysähtyä kohdalle. Mutta voin kertoa, että vielä yksi puu, niistä Lapintien isoista puista, kaadettiin tuossa viime viikolla joku päivä. Ja ainakin kaupungin puolelta siltaa on se valtava kuoppa jo täytetty erilaisilla putkilla, johdoilla/kaapeleilla ja maa-aineksella melkein kokonaan. Ei ole enää valtavaa kraateria siellä..

Jep, jep. Tulkoon viikosta hyvä. Meille ja teille ja niille ja kaikille. Kaksi päivää ja sitten on pikkulomanen...

                                                           -A.

Ps. Sisäinen tunnelityömaavideokelloni alkoi tänään taas tikittää. Mutta ei ollut tullut uusia videoita YouTubeen, vaikka kuinka oli sellainen tummelma minulla..  Ehkä se on tulossa ihan justiisa kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti