torstai 8. lokakuuta 2015

Anteeksi, mutta käynkö minä usein täällä?

Tänään Lapintien sillalle loroteltiin jo aamulla betonia. Ja iltapäivällä sitä laapittiin tasaiseksi. Pinta näytti jo...no, ihan pinnalta. En kuvannut kyseistä tapahtumaa.

Kiersin sitten tunnelityömaan kautta, kun naapureilta kuului viestiä, että kummia ääniä ja tärinöitä on viime päivinä kuulunut. Tunnelitöissä on havaittu "uutta" tärinää, joka tärisyttää ikkunalaseja ja kaikkea muutakin, alkaen aina suunnilleen kahdelta päivällä... Lisäksi edellisyönä oli kuulunut aivan valtaisaa melua joskus neljän aikoihin. Kohinaa, raahausääntä tms., mutta hyvin kuuluvaa melua kuitenkin. Tosin se oli (onneksi) kuulemma ollut lyhytkestoista. Siihen oli kuitenkin herännyt meillä useampikin asukas. Minä en kuullut mitään, mutta minulla onkin niin mainiot unenlahjat.. Jos siis rusnausta ei lasketa.

No, joka tapauksessa en havainnut siellä suunnalla mitään muuta kuin tunnelimiehen asettelemassa juuri nauhaa Soukkiksen parkkipaikkojen kohdalle. Myös taide-elementit oli huputettu. Syy huputuksille löytyi tiedotelapuista, joita oli teippailtu pisinposin pitkin tukimuuria.
Ruiskubetonointia tukimuurilla 8.10.2015
Ruiskubetonointia "suuaukon otsalla". Tuli ihan mieleeni kyseisen otsan irtiporaus. Hrrr... Se oli sitä aikaa, kun nikkaroin itselleni pöydän poljettavasta Singeristäni. Ja osmovahasin ikkunat tiukasti säpessä, voi sitä huurua ja porantärryytystä.. Ahhahaha! Nyt jo naurattaa se.

Tunnelityömaa näytti tänään jotenkin erilaiselta kuin ennen... Hmm... Käynköhän minä heilumasssa tuossa tukimuurilla kovinkin paljon harvemmin kuin ennen, vai tapahtuuko siellä nyt enemmän vai enkö yksinkertaisesti vain enää muista miltä siellä viimeksi on näyttänyt...
Naistenlahden tunnelityömaa 8.10.2015
Vaikka niinhän ne asukasillassa sanoivat, että tunnelityömaa tullaan päällystämään tänä syksynä. Ja p i i p u n (yy-ää-köö!) ympäristö täytetään ja muotoillaan. Nytkin on jo "valmiimman" näköistä.
Toisaalta on ihan mielenkiintoista nähdä millaiselta täällä tulee näyttämään. Vähän kuitenkin kauhistuttaa samalla, tai ei oikeastaan ihan vähäkään. Koitan olla ajattelematta asiaa liikaa ja suhtautumaan asiaan avoimin mielin.. Mutta mitä jos siitä tuleekin yksinkertaisesti vain ja pelkästään ihan paska ja ruma?

Rantatunnelin fb:ssä oli kuva tunnelitöistä Santalahden päästä. Päättelin pään ihan itse, kun kerta kuvassa on betonitunnelin ja kalliotunnelin yhtymäkohta. ;) Ystäväni sanoisi tähän varmasti, että huomaa kyllä, ettei sitä ole yliopistoja turhaan käyty. Ahahahaha. :D
Naistenlahden päästä saisi kanssa tulla kuvia, että näkisi missä vaiheessa siellä nyt ollaan. Hiukan on niitä outoja kuminoita nimittäin kantautunut kotiini. Mutta ihan lyhyesti ja hyvin satunnaisesti. Kai ne jotain kumua aiheuttavaa siellä sitten asentelevat. Toivottavasti (kaikki) äänet kuitenkin loppuvat, kun asentelu on valmis.

Se hyvä puoli tässä on, että mikäli tulevaisuudessa maan sisästä kuitenkin kantautuu kotiini jotain outoja ääniä, ei niille yksinkertaisesti voi olla muuta selitystä kuin tuo tunneli. Kallion sisästä nimittäin ei ennen tunnelia takuulla kuulunut yhtään mitään, ei kuuluvasti eikä vaimeasti. :D

No joo, kattellaan nyt kaikessa rauhassa. Nytpä en taida enempiä höpistä.

Mukavaista viikonloppua kaikelle kansalle!
                                                           
                                         Toivoopi,
                                                             -Anuliina
                                                                           
EDIT. Perjantaina kotimatkalla kuvailin nopsasti Lapintien työmaita. Raksa raksan vieressä...
Lapintien ylikulkusilta Jussinkylän puolelta 9.10.2015 
Lapintien ylikulkusilta Armonkallion puolelta 9.10.2015
 Ja Lapintien sillan viereinen raksa. Raksaa raksan perään näillä seuduilla näinä päivinä.
Raksa siellä, raksa täällä, raksa Lapintiellä. 9.10.15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti