torstai 22. lokakuuta 2015

Pieni ja hento ote -siinä kaikki

Kuvakollaasi eiliseltä luontokouluretkeltä. Olipa huippua!
Eilen olin työlasten kanssa lähes koko päivän reissussa (7h). Oltiin luontokoulussa, vietettiin  äärimmäisen viihtyisä, mutta ennen kaikkea hyvin opettavainen päivä luonnon keskellä. Matkassa mukana oli puolikas ryhmä, eli 12 lasta ja kaksi aikuista. Päivä oli täydellinen makkaran paistamisineen, kaarnaveneen rakentamisineen ja uittamisineen. Kaikki lapset olivat myös kertoneet juttuja kotona ja iloinneet retkestä vielä illalla sänkyyn mennessäkin. Myös vesien puhtaus/likaantuminen, kasvien, eläinten ja kaverin kunnioittaminen oli puhuttanut monia vielä kotonakin.
Matkasta puhuttiin vielä tänäänkin. Olihan se ihan huippu! ;)

Mitenkähän käy mm. tällaisten retkien (ja paljon muun), kun ryhmäkoot pian hipovat kolmeakymmentä, pahimmassa tapauksessa neljäkymmentä. Taitaa jäädä retket tekemättä.

Mukana oli siis puolet ryhmämme lapsista, 12.  Kyllä, ryhmässämme on jo nyt tuo 24 lasta, fyysisesti ihan kokonaisia kaikki, vaikka laskennallisesti heitä onkin se 21.

Syy siihen, miksi asiasta kirjoitin on se, että hallitus on tänään päättänyt varhaiskasvatuksen päivähoitoryhmien suurentamisesta. Jos, tai kun päätös astuu voimaan 1.8.2016, se tosiaan syrjäyttää vain vuoden voimassa olleen uuden varhaiskasvatuslain, jota huolella valmisteltiin asiantuntijoiden toimesta ja joka vihdoin elokuussa saatiin voimaan 40 vuoden jälkeen... 

Siksipä toivoisin, että sinäkin allekirjoittaisit kansalaisaloitteen varhaiskasvatuksen henkilöstömitoituksesta ja ryhmäkoosta. (Tällä hetkellä allekirjoittaneita on vasta 7252.)
Allekirjoitus vaatii pankkitunnukset tunnistautumiseen, joka tietysti on hiukan vaivalloisempaa kuin ihan vain kirjoittaa nimi alle, mutta se on mielestäni melko pieni vaiva laadukkaan varhaiskasvatuksen turvaamisen -ja ennen kaikkea lapsen puolesta. Kiitos! Ja pus! ♥
Niin, ja tuo kansalaisaloite ei sitten ota kantaa tuohon subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen. Vain ryhmäkokojen suuruuteen.

Jottei menisi nyt koko teksti ihan blogin varsinaisen tarkoitusperän vierestä, niin laitetaan nyt muutama kuvanen tunnelityömaastakin... Nappasin tänään kotimatkalla pari kuvaa Kastinsillalta. Miten minusta näyttää, että kalliosta puuttuu jo puolet... Vai onko siinä ollutkaan muuta kuin puuta... Maata noin paljon? 
Näkymä Kastinsillalta 22.10.2015
 Hiukan myös tsuumailin. Eikös muuten olekin kauniin syksyinen ilma ollut tänään Tampereella? Yyh.
Näkymä Kastinsillalta 22.10.2015
 Soukanlahdenkadulta kuva: "Meluesteen perustusten muotistoissa törröttelee." Taustalla tunnelimiehiä "kallionpesussa painepesurilla". Tai siltä se näytti ja kuulosti. en sitten tiedä mitä ne oikeasti tekivät. En ryhtynyt zoomaileman sinne asti.
Näkymä Soukanlahdenkadulta 22.10.2015
Rantatunnelin Fb:ssä on ollut muutama kuva Naistenlahdesta. Eilen kuva työtunnelin suuaukon umpeutumisesta ja tänään teknisten järjestelmien asentamisesta, joissa valmiusaste on vajaa 20.

Joo, ei mulla muuta. Laitetaan loppuun vielä kaunis viisu. Ihan vaikka taustamusiikiksi, jos vaikka allekirjoittaisitte tuota kansalaisaloitetta. ;)

Daven Pieni ja hento ote.
Niin kaunis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti