maanantai 5. lokakuuta 2015

Monday Mood

No tulihan se sieltä,  asukastiedote 5.10.2015. Olen tässä töistä päästyäni aktiivisesti vältellyt ikkunoiden pesua (ennen kuin on liian myöhäistä) ja siksi ehdin jo vähän odotella tuota asukastiedotetta saapuvaksi. Sijaistoimintaa pesuhommille, kirjoittaminen. Paljon kivempaa on se. ;) 

Hyr, mikä syksy ulkona onkaan... En ehkä kestä. (Havahduin tosiaan eilen siihen, että ikkunat olisi kai syytä pestä ennen kuin se, mistä ei ääneen puhuta, tulee. Pakkasella ei ikkunoita paljon peseskellä -ikkunoista olisi tavallaan myös ihan mukava nähdä uloskin.)
Vaikka onkin aurinkoista ja suurimmassa osassa puita vielä kauniita, värikkäitä lehtiä, niin niitä vähemmän kauniita ruskeitakin pyörii jaloissa. Ja tuulee. On syksy. (Ja ihan  kohta siis myös t***i. Ja j***u.) YYH, minä haluan kesän!

Jahas, mutta asiaan....
Viikko 41/2015 Rantatunnelityömaalla

Santalahti:
  • Louheen murskaus jatkuu vielä noin kaksi viikkoa. Murskauksen työskentelyaika on ma-pe klo 7-18.
Naistenlahti:
  • Soukanlahdenkadulla asennetaan kaivoja alkuviikosta. Työstä johtuen katu on ajoittain poikki autoliikenteeltä, pisimmillään vuorokauden. Kevyen liikenteen yhteys säilyy.
  • Naistenlahdenkatu katkaistaan ensi viikon maanantaina 12.10.2015 klo 9:00 Pohjolankadun ja Peltokadun välillä sekä autoliikenteeltä että kevyeltä liikenteeltä. Liikenne ohjataan kulkemaan Pohjolankadun kautta. Puuston poisto alkaa samaan aikaan Välimaankadun ja Peltokadun välisellä osuudella.
  • Suljetulla katuosuudella alkaa myöhemmin tässä kuussa maaleikkaus ja avolouhinnat. Avolouhintaan liittyvät alkukatselmukset pidetään pääosin tällä viikolla.
Kuva Rantatunnelin asukastiedotteesta 5.10.15


Semmosia uutuuksia luvassa tunnelin tähän päähän... Pian alkaa siis ryskätä (Kastin)sillan tuollakin puolen.

Kurkistelin  tuonne Naistenlahdenkadun suuntaan, josko sieltä olisi puita jo kaadettu, mutta se alkaakin vasta viikon päästä. Asukasillassa mainittiin muuten tuosta "Välimaankadun puistostakin", että niiden kaivuuhommien yhteydessä sieltäkin pitää kaataa yksi puu.

Kylmää oikein (ihan kirjaimellisestikin, ei vain kuvaannollisesti), kun noita puita tuntuu kaatuvan nyt ihan urakalla näiltä seuduilta.
Tänään kotiutuessani sain tosiaan taas aivan konkreettisen muistutuksen siitä, miksi blogin nimeksi aikoinaan tuli "Tunnelinsuulla tuulee". Kävellessäni kotiin Soukalahdenkatua pitkin, armottoman kylmä syksyinen tuuli puhalsi kasvoilleni. Eikä ihan vaiveasti puhallellutkaan. Viimaksi sitä ennemmin luonnehtisin. Tuulee NIIN paljon enemmän, kun puita ei ole enää suojana. Siihen minä ihan ensin kiinnitin huomiota, kun tämä kaikki alkoi. Huokaus.

Puista kun tuli puhe, niin täytyypä todeta, että melkoisen myllätyn näköistä on tuolla Lapintien sillan kupeessakin. Otin kuvan lauantaina niiltä kulmilta, kun kotiuduin koulutuksesta.
Lapintien näkymiä 2.10.2015
On tämä melkoista.

No, kai täällä joskus tulee valmista. Toivottavasti suunnitelmissa on edes jonkin verran myös vihreää.

Jostain syystä päässäni alkoi nyt soida California dreamin'. Ihan on tummelmat kohillaan siinä. Siispä näihin kuviin ja tunnelmiin päätänkin tämän lyhyehkön syksyisen maanantaikatselmukseni.

"All the leaves are brown and the sky is grey
I've been for a walk on a winters` day
I'd be safe and warm if I was in L.A.
California dreamin` on such a winters` day
Stepped into a church I passed along the way
Well, I got down on my knees and I pretend to pray
You know the preacher likes the cold he knows I'm gonna stay
California dreaming on such a winters` day
All the leaves a brown and the sky is grey
I've been for a walk on a winters` day
If I didn't tell her I could leave today
California dreamin` on such a winters day
On such a winters day, on such a winters day"

                                                              -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti