keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kaiteistoa näkyvissä?

Lapintien siltatyömaalla on jo havaittavissa (kaiketi) kaiteiden muotteja! Minusta ne muistuttavat erehdyttävästi entisten kaiteiden ulkomuotoa. Oi, olispa hienoa, jos sillan ulkoasu säilyisi edes suurinpiirtein ennallaan. Tykkäsin siitä kovasti. 
Lapintien sillan kaiteen muotteja, kenties? 7.10.2015
Työmaalta on kerrottu, että heinäkuussa oli tarkoitus olla tässä rakennusvaiheessa, jossa nyt ollaan. Eli sikälikin sillan valmistumista lienee turha odotella ainakaan kovasti ennen joulua. Asukasillassa kerrottu sillan valmistumisarvio pitänee siis ainakin suunnilleen paikkaansa. No, pääasia, että joskus edes valmistuu. ;)
Ne "perustukselliset" ongelmat, jotka ovat töitä viivästyttäneet, ovat kuulemma liittyneet näiden siltatöiden (yllätyksellisiin) vaikutuksiin sen vieressä olevaan taloon.
Kun kerta on etenemään päästy, niin ongelmat lienee selätetty. :D (Nämä em. jutut oli muuten toisen käden tietoa. Ei kuitenkaan sitten enää kolmannen...) 

Soukanlahdenkadun meluesteestä, tai oikeastaan sen taiteesta oli Ylen Uutisissa juttua. Oikeastaan juttu oli prosenttitaiteesta, mutta siinä puhuttiin myös Rantatunnelin melutaidegalleriasta. Juttuun tuosta:  Prosenttitaidetta tehdään jo yleiseen vessaan – video
Nätit luontoaiheet mukavasti esillä jutun kuvissa. *Köh*. 

Sitten horror-kuviin. IV-piipusta oli Rantatunnelin fb:ssä kolme kuvaa. YÖK, en mitenkään voi väittää iloitsevani tästä.
Kuva(kaappaus) Rantatunnelin fb:sivulta 7.10.2015
Kuvatekstit sisälsivät hieman piippuinformaatiota.
Tunnelin ilmanvaihtopiippuja tehdään parhaillaan Saarijärven Säiliövalmisteen konepajalla.
Kuva 1) Ilmanvaihtopiipun ulkohalkaisija on 6,3 metriä. Piipun sisälle tulee kolme halkaisijaltaan pienempää putkea.
2) Santalahden ilmanvaihtopiipun pienoismalli (ei mittakaavassa) ja pätkä oikeaa piippua vierekkäin.
3) Valmiit piiput maalataan tarkoitusta varten rakennetussa lämmitettävässä teltassa. Teltan edustalla näkyy piipun sisälle tulevat pienemmät putket.

Piipuista puheen ollen... Eilen aamuvuoroon kulkiessani mietin kotvasen tuota tunnelin tulevaa IV-piippua.  Se tuli mieleeni, kun katselin työmatkalla näitä jo olemassa olevia punatiilisiä...
Työmatkanäkymiä 6.10.2015
Onneksi on siis ihan nättejäkin näkymiä työmatkalla, kunhan näistä työmaista pääsee. 

Hmm... Meinaa melkein taas vähän harmittaa, mutta kaipa se on ohimenevää.

Mieltä ilostuttaa kuitenkin nuo Lapintien sillan kaidemuotistot. Ihan hymyilytti kotiutuessa. Ne nyt ainakin näyttävät malliltaan melko samalta kuin entiset kaiteetkin oli. Hyvä.
[Enpä mainitsekaan tässä yhteydessä nyt mitään luulemisesta tai toivomisesta. En taidepiipusta, en liioin melutaiteesta. En. Mainitse. Vaikka ihan vähän tekisikin mieli.]

Mä koitan nyt taas tsempata. En ajattele piippua. Enkä mitään muutakaan tunnelin ympäristöön liittyvää. Enkä myöskään mitään mikä liittyy hallituksen säästötalkoisiin. En. 

Ehkä alan kohta tykätä syksystäkin. Niin ja tietysti talvesta. Joulusta puhumattakaan. 

                                                                -A.

Enkä minä kyllä sitten koko aikaa täällä synkistele tai murehdi näistä piipuista yms. Tällaiset "uutisoinnit" vain aina hetkeksi kuohauttaa ja nostaa pintaan  kaikenlaisia tuntemuksia. Onneksi ne on nykyään sentään melkoisen ohimeneviä.  (Niin, että äiti ole huoleti. :D Hihhhi.)

Saas nähdä miten tässä lopulta sitten oikein käy..    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti