torstai 29. lokakuuta 2015

Ihanko tässä pitäisi iloita?

Täytyy sanoa, että ihan hirveästi ei just nyt naurata. Taas keikutaan tunnelielämän vuoristoradassa. Se piippu. Miten se saakin niin  mielen niin mustumaan, vaikkei vielä edes ole tuossa. Pian kuitenkin on.
Kuva(kaappaus) Seurantapalvelu Louhesta (291015)
Seurantapalvelu Louhen mukaan matkaa piippuun tulee olemaan sellaiset 66m. Suonette anteeksi, että en hypi riemusta, kun luen ja/tai näen juttuja IV-piipusta. Vaikkapa, että Naistenlahden piippua maalataan parhaillaan Saarijärvellä.
Minun puolestani saa jättää maalaamattakin. Ja vaikka pitää piipun siellä ihan kokonaan. Ei me tarvita sitä tänne. Ja kun sanon me, tarkoitan minua. 

Taas on tummelmia kerrakseen. Alkoi hirvittää. Ihan paljon. Tänään on (ollut) jo parempi tola, vaikka huono onkin.  Eilen teki mieli päästellä pelkkää *"@£$@$%¤&&/:ttä. Saatoinpa päästelläkin. 

Mutta hei, alle 70m matkaa tuohon jättiläiseen, se on ihan valtava. Aattelepa omalle kohalles... Voi prkl!

Vaikka sehän se, siis tuo piippu -liikenteen melun ohellaon se suurin mörkö alusta asti ollutkin. Sen vain saattoi sulkea melkein pariksi vuodeksi pois mielestä. Vaan ei saata enää.  En ymmärrä miten melkein jossain vaiheessa kuvittelin, ettei se ehkä kirpaisisikaan niin kovasti.
Kukaan ei kyllä kaiketi edes väitä, että sen olisi oltava minusta jotenkin ok tai tosi hienoa. Jotenkin että: "Vou, me saadaan ihku taidepiippu." Silti tuntuu jotenkin siltä, etten saisi olla tästä käärmeissäni. Mutta olen silti.

Alkoi taas ottaa päähän, ettei piippuvalinta voinut olla se edes hitusen ympäristöön vehreyttä tuova. Kyllä, viittaan Saapumisen arvoitukseen.  
Nyt ottaa itse asiassa vielä enemmän päähän, kun on nähty miten melkein kaikki lähitienoon puutkin on vedetty maan tasalle.
Ja se valtava "riski", mikä sisältyisi Saapumisen arvoituksen kasvien kasvamiseen, se tuntuu kyllä ihan paskapuheelta tuubalta. Kasvaa tuolla pisinposin kasveja ja köynnöksiä useampaankymmeneen metriin. Ja ihan keskellä kaupunkia. 
Aika karua, kaikki vihreys viedään, vedetään matalaksi täältä ja toisaalla selitetään riskistä, että tässä ympäristössä ei kasva mikään. (No joo, ei kasva ei, ainakaan enää. Ennen kyllä kasvoi.) Olisi ollut varmaan kallista ja vaivalloistakin sellainen kasvuston ylläpito. Niinpä niin.

Kyllä on ihan syvältä tämä. Pitäkää tunkkinne.  Siinä 'tummelma' -osio. Ei kovin hyvät ole tummelmat just nyt, voin kertoa. Jos ette vaikka huomanneet. Piti ihan ryhtyä mullittelemaan taas.

[Mainitaan nyt vielä, että ymmärrän ja tiedän kyllä, että tämä valituksi tullut piippu oli piippukilpailun tehtävänannon mukainen. Helppohoitoinen ja edullisinkin vielä, eikä se sisällä mitään "ylimääräistä". Näin ei ollut niissä toisissa.] Se ei silti ollut/ole minusta paras valinta. Ei tule varmasti yllätyksenä kenellekään se.
Vihreyttä tänne kaivataan! Yhdessä toisessa piippuvalinnassa sitä olisi saatu. *Köh.* 
Toivottavasti sitä saadaan sitten jollain muilla keinoin.

Uaaaah, ounastelen, että tästä on nyt aika vaikea tsempata, ainakaan ennen kuin piippu on pystyssä. Eikä kyllä varmaan toviin sen jälkeenkään, mutta mutta...

Toivotaan nyt, että tästä jotenkin taas noustaisi. Että valon katoaminen olisi taas vain hetkellistä. No mutta. Suljetaan nyt kuitenkin hetkeksi tuo piippu pois mielestä.  

Mitäs Lapintien sillalle kuuluu... No, se näkyy taas. Eilen aamulla havaitsin, että ne olivat alkaneet purkaa sitä suojakatosta Lapintien sillan päältä.
Lapintien siltaraksa näkyvissä (281015)
Luulin ottaneeni eilen toisenkin kuvan, mutta en löytänyt sellaista puhelimestani. Tänään kotiutuessani silta näytti tältä.
Lapintien sillan raksa 29.10.2015
Näkymä toiseen suuntaan, alas Lapintietä taas tältä...
Raksa Lapintien sillan raksan kupeessa (291015)

Ai niin.... Luin tänään töissä lapsille kirjaa, Onnelia ja Annelia. Pari kohtaa tuntui jotenkin tutunoloiselta. 

Toinen olisi hyvänä muistutuksena...sanotaan nyt vaikka hallitukselle... 
Näin on.
Sanoin lapsillekin, että nyt oli niin tärkeä kohta, että täytyy ihan ottaa kuva. (Kansalaisaloitteessa on muuten jo 10 896 allekirjoitusta...Wohoo! Lisää tarvitaan vielä, kiitos!)

Ja se toinen kohta, se toi mieleen jotain ihan muuta. 
Raksamiehiä?

En nyt taida jaksaa rehata täällä yhtään enempää. Toivottavasti huomenna on paremmin. Täytyy olla. Tietysti on, miksei olisi? Perjantai ja kaikkea.

                                                                                       -A. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti