lauantai 3. lokakuuta 2015

Rumour has it...

Kotitalo just maalattuna. EI olla ollenkaan purkamassa tätä. :)
Terveisiä koulutuksesta! Työpäivä, lauantaina! ÄÄK! (Mutta oli kyllä hyvä ja mukava koultus. HYVÄ!)

Mutta sitten varsinainen asia, ihan nopsasti vainen. Kaikenlaista sitä nimittäin huhutaankin... Siksipä haluaisin tehdä ihan vain pikkuisen oikaisun täällä Armonkalliolla kulkeviin huhuihin...
Lyhyesti: Kuvan talo EI ole vaurioitunut tunneliräjäytyksissä niin pahasti, että se pitäisi purkaa.

Vaikka olimmekin melkoisen rytinän keskuksessa, ja hyvin pitkään oltiinkin, niin talovanhuksemme (rakennettu v. 1904) ei onneksemme kärsinyt (ainakaan vakavia) vauriota. Sitä EI siis myöskään olla purkamassa.  Satun tietämään, koska minä asun täällä. :)

Kuulin nimittäin tuossa perjantaina, minulle itselleni kerrottiin -tämä ei ole muualta kuultua, että kamalaa miten se "vihreä" (olen kyllä sitä mieltä, että tämä on sininen, ainakin ulkopuolelta) puutalokin Kaarikadun varressa, se, jossa on pihalla se saunarakennuskin, on kärsinyt niin pahoja vaurioita räjäytyksissä, että se pitää ihan purkaa.

Näytin varmaan varsin hölmistyneeltä tämän kuullessani ja mietin samalla kaikkia muitakin huudien puutaloja ja esitin hieman tarkentavia kysymyksiäkin. Mutta ei, tämä se oli. Se vihreä, joka on siinä kun Kaarikatu laskee alas.
Luonnollisestikin mainitsin, että satun asumaan juuri kyseisessä talossa ja että "tieto" ei todellakaan pidä paikkaansa.

Aika hassua. Ilmankos ne niin katselevatkin tänne ohikulkiessaan. :D

Ai niin, Tyynismaa olikin laittanut minulle sähköpostiin Soukanlahden meluesteen taideteosten suunnitelmat sekä Soukkikselle että työmaalle päin. En itse muistanut postia laittaakaan. Enää ei tarvi jännitellä.
Ja kyllä, seuraava teos, tähän kohdallemme tuleva on Kallion "pääsiäismunakori" -teos.
No, tavallaan en lopulta ole ollenkaan yllättynyt, ettei toiveitamme sitten kuitenkaan otettu huomioon. Minä höpönassu uskoin, että niin olisi vaikka saattanut käydäkin.  

Syksyn aikana meluesteen pitäisi valmistua. Samoin kuin tuon työmaan ulkoasuakin muotoillaan. ("Saadaan" se piippu ja sen ympäristökin muotoillaan.)
Ei olisi niin justiisa, ei mitään kiirettä. ;)


No, mutta olkoon nyt, en nyt jaksa ressata. Mistään. Tulee mitä tulee. Bring it on! :D

Ja nyt, mukavaa viikonloppusta kaikille!
                                                                     
                                                                -Anuliina

EDIT illemmalla: Aamulehdessä olikin jo juttu siitä Moron tunneliajelukierroksesta. Video: Rantatunnelissa käyneet kommentoivat kokemusta

Ja kuulkaas, Iltiksessä olikin tänään juttu kirjoittamisen terapeuttisesta vaikutuksesta.  "Terapeuttisiin tarkoituksiin" tämän koko 'Tunnelinsuula tuulee':n alunperin taisin perustaa. 
Kirjoittamisesta apua vaikeisin tilanteisiin
"Kirjoittamisen terapeuttisesta vaikutuksesta ovat puhuneet jo filosofit antiikin Kreikassa. Eikä ihme, sillä kirjoittaminen on tehokas väline ongelmien jäsentämiseen. Ja kun kirjoittamista jatkaa, pikkuhiljaa riveiltä voi löytyä myös ratkaisu." 
"Kirjoita säännöllisesti jotta ajatukset eivät jumitu vain ongelmien ympärille, Tallgren kehottaa kirjaamaan ylös myös positiivisia asioita ja onnistumisia. Kun joka päivä kirjaa ylös myönteisiä asioita, ihminen keskittyy niihin herkemmin."

Tallgrenin mukaan huolten ja unelmien ulkoistaminen paperille aiheuttaa ihmisissä huomattavia muutoksia. He alkavat suhtautua itseensä positiivisemmin ja nähdä sen, että ongelmiin pystyy vaikuttamaan.
"– Kun ihminen kirjaa ylös positiivisia asioita, hän harjaantuu poimimaan niitä paremmin. Silloin alkaa kokonaisvaltaisestikin voida paremmin, hän vakuuttaa." "
Ni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti