perjantai 11. syyskuuta 2015

Taas yksi kuoppa täytetty (Lapintiellä)

Ihan ekaksi täytyy todeta, että hiljaista on ollut.  Ääniä ei ole enää kuulunut. Ei siis tuon tiistain jälkeen. Ainakaan ilta-aikaan. Päivästä en tiedä, kun en täällä hengaile. (Toivottavasti niiden äänten oletettiinkin kantautuvan tänne. Ei muuten, mutta toivoisin, ettei tulisi enää sellaisia  yllätyksellisiä poikkeuksellisia kantautumisia. Niitä ei toivota. Ollenkaan.)

Lapintien ylikulkusillan hommat onkin sitten edenneet varsin vinhasti viime päivinä. Olen kuljeskellut tuolta Palatsinraitin kautta kotiin enkä ole aamuisinkaan hirveästi pannut merkille missä mallissa työt siellä ovat. Paitsi, että betonia valuteltiin. Ja puukehikoita poistettiin. Tänä aamuna sitten kiinnitin huomioni sillan suuntaan ja hämmästyin aivan, että joko jo täytetään tuo toinenkin ammottava kuoppa sillan kyljestä..
Ja kyllä vain, päivällä kotiutuessani kuoppaa ei enää ollut.  Kumpikin puoli on nyt (lähes) "maantasainen". En justiinsa muista millaisen kuvan olen tänne viimeksi tällännyt, mutta tältä näytti tänään iltapäivällä.
Lapintien ylikulkusilta 11.9.2015
 Mitähän siihen viereen muuten oikein ollaan tehtailemassa? Räjäytelty siinä on ja kaiveltu jo pidemmän aikaa.
Kuva Lapintien sillan kulmalta 11.9.2015 
Rantatunnelin fb-sivulla oli tänään juttua piipuista. (Ja kuva Santalahden Tuli-piipun pienoismallista.) "Tunnelin ilmanvaihtopiiput nostetaan paikoilleen marraskuun alkupuolella. Teräksisiä piippuja valmistetaan parhaillaan konepajalla ja ne maalataan syys-lokakuun aikana. Kuvassa on Santalahden piipun pienoismalli (ei mittakaavassa). 
Kuvan piipussa on Jan-Erik Andersonin tuliaihe. Naistenlahden piipun teema on sade. Piiput ovat noin 40 metriä korkeita. "

Marraskuun alkupuolella siis. Tarkentuipa tuokin aikataulu nyt sitten. Meluesteen ounastelen täydentyvän ennen sitä. 

Ne näyttää muuten ihan huisin pikkuisilta, nuo meluesteen elementit, noin niinku kokonaiskuvassa. Liikenneviraston sivulle oli päivitetty jokunen päivä sitten kuva täältä Naistenlahden tunnelityömaalta. 
Kuva Liikenneviraston Rantatunneli -sivuilta
"Tunnelin molempiin päihin tulevat betonirakenteet antavat jo aavistuksen siitä, miltä valmiit ratkaisut näyttävät."

Että semmosia.

                                                 -A. 
   

2 kommenttia:

  1. Alkaa tämä rakentaminen jo käydä psyykeen päälle. Tässä on tunnelityömaan aikana ollut mm. katuja poikki kaikenlaisten kaivauksien vuoksi (Vuorikatu vuosi sitten) Pohjolankadulla isot rakennus- ja korjaustyömaat, Kun vihdoin saatiin Rauhaniemen silta auki, niin eikös alkanut Lapintien sillan korjausurakka. Siinä erehdyin jo ajatella, että vielä tämän kestän ja sitten rauhoittuu. No, mitä vielä. Nyt rakennetaan sitten uutta kerrostaloa siihen Lapintien sillan kupeeseen, kunhan ovat saaneet kallion räjäytettyä. Eikä tässäkään vielä kaikki, tuntuu, että kaikki putken kaivuut ja rakennustyömaat osuvat reitilleni. Ehkä voisin perustaa yrityksen. Paikkakunnat, jotka haluavat edistää rakentamistaan, voisivat palkata minut kävelemään. Kyllä sillä jotain kaivamista aikaan saisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, juuri aamulla mietin suhauttaessani pyörällä töihin, että on kyllä revitty ihan riipin-raapin nämä tienoot nyt. Hiukan alkaa puuduttaa minuakin, täytyy myöntää. :/

      Kai se on juuri tuo, että jotenkin aina luulee, että NYT vihdoinkin alkaisi helpottaa, mutta eikös sitten tule jotain muuta. Onneksi edes tuo Lapintien silta saadaan auki ihan kohta jo. (On se jo IHAN kohta.)
      Ahaa, siihen kupeeseen siis rakennetaan kerrostaloa, se vaihtoehtokin käväisi joskus mielessäni. Eli ei lopu raksahommat silläkään suunnalla sitten ihan hetikohta. Siirtänen työmatkareittini kulkemaan siis Palatsinraitin kautta ihan vakituisesti.

      Ärsytyskynnys on kyllä jonkin verran kohonnut noille pärinöille. Siis "siellä missä niitä ei kuuluisi olla". ;) Täällä nimittäin "kuuluu", muualla ei. (Tirsk.)
      Ja kai se on, ainakin omalla kohdallani, tämä yleinen mielenvirekin, joka vaikuttaa siihen, että meinaa hiukan hermostuttaa. (Oispa jo kesä.)

      No, mutta tsemppiä meille kaikille näillä huudeilla! Olkoon voima kanssamme! Kyllä tästä selvitään.

      Poista