maanantai 7. syyskuuta 2015

Mistä minä voisin tietää mitä minä oikein haluan?

No niin. Meluesteitä ei näemmä asennella tälläkään viikolla. Ainakaan asukastiedotteen 7.9.2015 mukaan.

Naistenlahdessa:
  • Soukanlahdenkadun eteläpäässä työmaa-alueen aita korjataan ja ympäristöä siivotaan.
  • Viikon päästä,14.9.2015, alkaa louheen murskaus vesistötäytöllä. Murskausjakso kestää 2-3 viikkoa ja murskausaika on ma-pe klo 7-18.
  • Marjatan ylikulkukäytävän itäpuolella tehdään kanaalilouhintaa.
  • Vesistötäytöillä poistetaan suojaverhoja.
Santalahdessa ei tällä viikolla ala uusia työvaiheita.


Rantatunnelin fb:ssä oli kuvia Santalahden päästä tunnelia. Siellä asennetaan palonsuojalevyjä.  Tuolta siellä näyttää. (Kuvakaappaus sivuilta.)
Kuva Rantatunnelin fb:stä 7.9.2015
Mitäs.. Harmi, että kallioseinät menevät piiloon, ne on aika hienon näköiset nimittäin, ne "oikeat" seinämät. Nääshalliin mentäessä seinät on sellaisia "muotoisia", niin kuin silloin ammoisella tunnelikäynnilläni ainakin työtunnelissa oli. Muuten olikin sitten niin pimeää, ettei seinien muotoa oikein pystynyt hahmottamaan. (Ja ihan liian jännääkin tuollaisten huomioitten tekemiseen.) 

Ja edit hetkeä myöhemmin... Huomasinkin, että tuopa onkin sitä betonitunnelia mihin noita palosuojalevyjä laitetaan. Kai sinne varsinaiseen tunneliin jää sitä sellaista kivanmuotoista seinää näkyviin, vai "verhoillaankohan" sekin kokonaan piiloon? Luulisin niin. Siis, että jää näkösälle. Eikös ne sentään eristetä ruiskubetonilla kuitenkin ennemmin kuin millään levyillä. Hmmm... Melkein muistelisin sellaisesta olleen puhetta. Yhtäkkiseltään ei edes tule mieleen miltä noissa tunneleissa noin niinku yleensä näyttää. No joo. Nähtäväksi jää.

Mietiskelin tänään kotimatkalla, että olikohan sen piipun pystyttämiselle oikein tarkempikin aika määritelty kuin "syksyllä 2015". En nyt juuri muista. Lokakuu tuli jotenkin mieleeni. Vaikka onko sillä nyt niin väliä. Siinäpähän tulee, kun tulee.

Viikonloppuna en taaskaan ollut kotona, vaan ihan muualla ja tulin siinä mietiskelleeksi taas kaikenlaista. Asuntohommia lähinnä. Vietin lauantaina (miespuolista kaveriani lainatakseni) "narttujen iltaa" [hihhi] tuolla vähän kauempana keskustasta omakotitalossa ja kyllä siinä hermo lepäsi. Ei sillä, että hermoa olisi edes kiristänyt. Kiristys on hiukan taas helpottanut lisää. Olin siis koiravahtina, siitä tuo narttuvertaus. Joka minusta olikin kovin hauskasti sanottu. Minua ainakin nauratti, ihan paljon. :D 

Siinä hengaillessani "ihan oikeassa" talossa ja puutarhassa, kaukana kaupungin hälinästä ja lenkittäessäni Elsaa (sitä koiraa) metsäpoluilla, tulin väkisinkin mietiskelleeksi haluaisinko sittenkin pakata kimpsuni ja kampsuni ja muuttaa muualle. Oli jotenkin niin rauhoittavan hiljaista. (Vaikka en siis missään korvessa ollut, 9km:n päässä Armonkalliolta vainen.)
Ounastelen, ettei tämä ympäristö täällä nimittäin ainakaan rauhoitu, kun tuo tunneli joskus avataan. En tietenkään osaa kuvitella sitä liikenteen huminaa, joka tänne eittämättä kantautuu, mutta epäilen, ettei täällä enää ole juurikaan hiljaisia hetkiä. Tai en tiedä, mutta luulen niin. Sen kuitenkin tiedän, että ennen ei kuulunut mitään. Paitsi talvella, kun puissa ei ollut lehtiä. 

Lähteminen on toisaalta houkutteleva ajatus, toisaalta taas kovin kirpaiseva. Taas se kuitenkin pulpahti mieleeni.  

Mutta jos nyt myisin kotini, olisin siis kärvistellyt ihan turhaan täällä ne, miten sen nyt sanoisi, haasteellisimmatkin ajat. Ja haluanhan minä asua täällä, lähellä työpaikkaani, aivan kävelymatkan päässä keskustasta. Vai haluanko? Tuntuuko tämä nyt enää yhtään samalta? Ja vaikka vielä kykenisikin tavoittamaan sen vanhan idyllisen tunnelman, kykeneekö siihen enää tulevaisuudessa? Hiukan meinaa taas mietityttää.

Pitäisi kai vuokrata jostain kauempaa joku koti hetkeksi ja laittaa tämä oma siksi aikaa vuokralle... Näkisin missä oikein haluan olla. En minä ihan suorilta tätä omaa kotiani myydäkään halua. Sellaisia olen taas mielessäni pyöritellyt. Vaihteeksi. Merkittäköön se nyt taas tänne "kirjoihin ja kansiin." Should I stay or Should I go?

Mistä minä sen voisin tietää mitä minä oikein haluan?! Ääh, ihan vaikeeta.


                                           -Anuliina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti