lauantai 26. syyskuuta 2015

Muutama kuvanen ja hiukan höpinätä

No nytpä minä sitten napsin kuvan tuosta Lapintien sillasta ihan päiväsaikaan. Ei ole tärähtänyt se. :)
Lapintien ylikulkusilta 26.9.2015
Kuvailin myös tunnelityömaata. Tirkistysaukosta näkyi tuo Soukanlahdenkadun työvaihe.
Näkymä tirkistysaukosta 26.9.2015
Olisikohan siinä nyt kaivuri, jolla ruopsastiin vedet täältä poikki perjantaiaamuna... Meinasi paniikki iskeä. Pikkusen iskikin.

Soitin hätäpäissäni Tampereen veden vikailmoitukseenkin, koska (vielä) silloin, kun vedettömyyden havaitsin (hiukan ennen kasia), missään (Rantatunnelin fb, Treen kaupungin/veden sivut yms.) ei ollut tietoa asiasta. Ja koska missään ei mitään lukenut kerkesin jo hätäpäissäni kuvitella, että meiltä on täältä nyt putket pamahtaneet... (Näinä päivinä kun ihan mikä tahansa voi olla mahdollista...)
No, ei olleet putket pamahtaneet meillä, se selvisi, kun minulle vastasi ystävällismielinen vesimies (hihi), että "juu, se on tuo rakennusyhtiö Lemminkäinen vahingossa katkaissut putken Soukanlahdenkadulla, asiaa ollaan korjaamassa." 
Aamurutiinit menivät ihan sekaisin, mutta onneksi oman talon putkisto oli sentään  kunnossa. Huonomminkin ois voinu käydä. Se oli positiivista ja huojentavaa tuossa aamuhässäkässä. Ja onneksi töissä tuli sentään vettä.

Kuva Soukkikselta samaisesta maankaivuutyömaasta.
Soukanlahdenkadulla myllätään (260915)
Kävin pitkästä aikaa notkumassa työmaan tuolla puolen... Enkä minä oikeastaan enää ihmettelekään, että täällä on kuulunut outoja, uusia ääniä, työtunneli (kuin myös nuo toiset) näyttäisi pullottavan kaikeinlaisia juttuja. Metallikiskojen rämistelyltä kuulostavia juttuja ehkäpä? No, jos vaikka torstain asukasillassa kerrotaan työtunnelin(kin) sisäisistä tapahtumista enemmän. Tai mistä ikinä ne äänet nyt tulivatkin. 
Se, että ne äänet kuuluivat niin voimallisesti ja kirkkaasti tänne, hiukan vaivaa mieltä. Jotenkin kuvittelin, että siellä olisi jo eristykset kunnossa ja valmiina. Mutta jos olisi, ei sellaista räminää kyllä kuuluisi kantautua.  Tämä selvinnee tuonnemapana. 
Työtunneli tuupattu täyteen. 26.9.2015
Kuvasin myös Armonkallion risteyssillan täältä meidän tukimuurilta. Se on siis tuon tunnelin suuaukkojen päällä kulkevan sillan nimi. Rantatunnelin fb asiasta mainitsi.
Armonkallion risteyssilta on nyt "kaidoitettu". (260915)
Nytpä huomasin, että tuossa rantatunnelin kuvassahan näkyy myös työtunnelin täytteet. Eipä osunut silmään aiemmin se.

Sitten ihan vaan tunnelityömaakuva. Kivan näköisiä (värisiä) nuo keltaiset työmaa-ajoneuvot. Edelleenkin. 
Naistenlahti 26.9.2015
Ääniä ei tuolta tunnelista ole kantautunut sitten kun viimeksi kirjoitin.
Viikon mittaan tummelmani on kuitenkin heilahdelleet melkoisesti. Kaikki kun aina liittyy kaikkeen. Noita työjuttuja nyt olen enimmäkseen miettinyt.  Tampere ei lähtenyt Helsingin, Turun ja Jyväskylän viitoittamalle tielle varhaiskasvatusta koskevia päätöksiä tehdessään -täällä ilmeisesti nähdään esim. ryhmäkokojen kasvattaminen, ei suinkaan leikkauksina, vaan "tervetulleena uudistuksena." Just. Sangen lapsiystävällistä. Hmph. 
Ja sitten tietysti mietiskelin taas tätä tunnelia. Vaikka nyt on menossa rauhallinen vaihe, niin miten käy tulevaisuudessa... Ne näkymät ja "kuulumat".
Tulinpa taas ajatelleeksi, että yrittääkö maailmankaikkeus nyt vihjailla minulle, että kannattaisi lähteä ihan vaikka kokonaan muualle täältä. Mitenköhän monta merkkiä minun täytyy saada, että menee jakeluun? Semmosia mietiskelin tuossa loppuviikosta.

Mutta nyt on ulkoilun ja eilisen huippukivan illan jäljiltä  taas parempi mieli. Ei oikeastaan mitään hätää, ainakaan juuri tällä hetkellä.  Koitan pitää tämän tummelman..

Toivon lauantaihinne parhautta! 
                                                            -Anuliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti