maanantai 27. huhtikuuta 2015

Asukastiedotetta ja "piippugate" -tummelmia

Liikenneviraston ajankohtaista osiossa tänään: "Satama-altaan rantaa kulkeva kevyen liikenteen yhteys Lapinniemestä pursiseuran ja satamatoimiston rantaan poistuu käytöstä vapun jälkeen. Santalahdessa alkaa tiistaina Paasikivenkadun risteyssillan kannen valu. Lisää aiheista tämän viikon asukastiedotteessa."
Asukastiedote 27.4.2015, (hyvää kansallista veteraanipäivää, muutens) kertoo tänään seuraavaa:

Viikko 18/2015 Rantatunnelityömaalla

Naistenlahti:
  • Naistenlahden satama-altaan itäreunaa myötäilevä kevyen liikenteen yhteys Lapinniemestä pursiseuran ja satamatoimiston rantaan poistuu käytöstä vapun jälkeen (kartta alla) kaasuputken rakentamisen vuoksi.
  • Rauhaniementien sillan telineiden purkutyö liikenteen kulkuaukon kohdalla tehdään ensi viikolla maanantain ja tiistain sekä tiistain ja keskiviikon välisinä öinä. Purkutöiden aikana valtatiellä on kulkuaukon kohdalla käytössä vain yksi kaista.
Santalahti:
  • Tiistaina alkaa Paasikivenkadun risteyssillan kannen valu, joka kestää yhtäjaksoisesti noin puolitoista vuorokautta. Työstä ei aiheudu erityisen häiritsevää melua.
  • Allianssi puhdistaa valtatien kivetyn keskikaistan välillä Mustalahti-Simppoonkatu (vanha liittymän paikka). Työ tehdään keskiviikon ja torstain välisenä yönä kahdella pesuautolla ja yhdellä imulakaisuautolla. Mukana on myös törmäysvaunu.
Kuva asukastiedotteesta 27.4.15
Niin, niin! Hiukan aikaa mietin, että mikä ihmeen väylä poistuu käytöstä... Mutta siis tuolta Lapinniemen kylpylän nurkilta ei enää vapun jälkeen pääse kulkemaan tuota rantsun reittiä. Sitä osin puusiltaista, veneitten vierustaa. Kävellen tai pyörällä (tms.) pitää siis kiertää kohta puolin Rauhaniementietä, siitä sillan kupeesta "virallisia reittejä."

Sunnuntaina kävin muuten taas Tallipihalla. Hiukan ostelemassa ja kahvilla. Ihan parhautta. ;) Suosittelen edelleen kaikkia käymään siellä. Puodit (ja kahvila) ovat avoinna joka päivä. Jos ette tienneet. 
Niin, en siis ollut kulkenut tuolla Tampellan esplanadilla vähään aikaan ja olinkin ihan hämmästynyt muutoksista. "Eikös tuossa pitänyt olla melkoisesti kalliota?! "
Ranta-Tampellan huudit 22.2. ja 26.4.15
Ranta-Tampellan aluetta olikin jo avolouhittu melkoisesti. Siis YIT:n toimesta.

Ja siten pieni varoituksen sananen: Viimeiset kappaleet saattavat sisältää piippuangstia. Ei siis kannata lukea pidemmälle, mikäli piippuangstini aiheuttaa mielipahaa tai muuten vain hermostuksen tunteita.. Nämä nyt ovat vain näitä minun tunnelmiani tämän piippu-gaten tiimoilta tällä hetkellä.

Ai, mikä on tämänhetkinen mielentila? No, kiitos vain kysymästä. ;) Olihan minulla jo vähän parempi mieli, noin yleisesti ottaen. Viikonloppu oli parhautta.

Mutta täytyy sanoa, että kyllä tuo piipun paikka ja itse piippuvalinta ärsyttää ja jäytää yhä vain tuolla takaraivossa. Voi, minkä "Pandoran lippaan" avasivatkaan  piipun paikka -uutisoinnillaan.
Kun olisivat edes yrittäneet luoda sitä vihreyttä ja samalla viihtyisyyttä tänne... Mutta EI. Ei oteta riskejä. Niin kuin tähän hankkeeseen nyt ei muuten sisältyisi mitään riskejä... Joopa joo.

Pienillä asioilla on merkitystä. (Niin no, 40m ei ole kovin pieni.) Esimerkiksi nyt tämä suhtautumiseni tähän koko piippuasiaan. Harmittaa, kun tietää, että vaihtoehtona olisi ollut ympäristöön sulautuvampikin (+tähän lisää paljon muitakin ylistyssanoja) vaihtoehto.
Kun ajattelee piipun sijaintia, niin totta kai ajatellen asiaa ensisijaisesti siltä kantilta. Siis miten se sopii ympäristöön. Niin, olen itsekäs paska ja ajattelen asiaa siis puhtaasti omalta kannaltani. Eikä se oikein sulaudu. Hyppää paremminkin silmille sieltä. Vaikka se kai oli tarkoituksenakin, erottua ja näkyä. Niin. Mutta lähiasukkaalle se ei välttämättä ole se paras ja miellyttävin vaihtoehto.

Piippu (päästöineen) on piiiiiitkä miinus. 40 metriä pitkä miinus.  Eikä kuulkaa pääse unohtumaan se. Se kun tulee melko näkösälle, ja ainoastaan 24/7, 365päivänä vuodessa. (Jos vaikka ei ole vielä tullut selväksi.) Jokainen voi ihan omalle kohdalleen miettiä miten mieltä ilostuttaisi moinen kunnia.. Mutta näyttävän maamerkin saa Tampere. Oi, onni ja autuus! *Syvä huokaus.*

                                                               -A.

En tiedä, kai minä tässä sisuunnuksissani alan sitten vielä selvitellä niitä päästöjä. Kun kerta valmiiksi ärsyttää, niin ei kai tässä ole enää mitään menetettävää. Ja, jos käy ilmi, että asiat todella ovat niin mukavasti, ettei piipun päästöistä todellakaan aiheudu meille mikäänlaista haittaa, niin sehän on pelkästään hyvä asia ja kerrassaan iloinen uutinen. "Ilmatieteenlaitoksen laskelmien mukaan raja-arvot eivät ylity asuinalueilla." Siitä lähetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti