tiistai 14. huhtikuuta 2015

Pelastusharjoitukset tunnelissa

Voi hitsi, kun pitää käydä töissä. Työt selvästi haittaavat  mun tunnelitapahtumien seuraamista ihan kovasti paljon. Rantatunnelin FB-sivut nimittäin tiedottavat, että tänään on nyt sitten ne pelastusharjoitukset.

"Rantatunnelin allianssi ja Tampereen pelastuslaitos järjestävät pelastusharjoituksen Naistenlahden työmaalla tiistaina 14.4.2015 klo 13 alkaen. Järjestettävässä harjoituksessa testataan Rantaväylähankkeen pelastautumissuunnitelman ja pelastuslaitoksen toimintasuunnitelmien toimivuutta käytännössä.
Tapahtumassa harjoitellaan toimintaa Naistenlahden työmaalla pohjoisessa liikennetunnelissa sattuvassa tulipalotilanteessa. Maastoharjoituksen tilanteet ja -kohteet lavastetaan. Harjoituksen kulkua ohjaa Ari Vakkilainen Tampereen pelastuslaitokselta. Lemminkäisen puolelta harjoitustilanteen johtamisesta vastaa työmaapäällikkö Ville Nupponen. Mikäli pelastuslaitos saa hälytyksen harjoituksen aikana, se keskeytyy."
Kuva Rantatunnelin FB-sivuilta 14.4.2015
"Kuvitteellinen tunnelissa tapahtuva tulipalo näkyy kuvassa punaisena täplänä."

Ounastelen, että harjoituksista tulee juttua johonkin lehteen. Tai ainakin näille Rantatunnelin omille sivuille. Lähdenpä tästä töihin ja palaan asiaan tuonnempana.

                                                              -Anuliina 

EDIT klo 20.30 No niin, kuuden jälkeen on Aamulehti kirjoittanut jo enemmän asiasta: 
Pelastusharjoitus rantatunnelissa meni suunnitellusti – "Tilanne on vaarallisimmillaan nyt"
Tuo vaarallisuus tarkoittaa siis tunnelirakentamisvaihetta, kun tunneleissa louhitaan eikä siellä ole valmiita poistumisjärjestelyitä. Harjoitus olikin siis erityisen tärkeä rantatunnelin työmaan väelle.

"- He pääsivät harjoittelemaan toimintaa ennen palokunnan tuloa ja palokunta pelastamista haastavassa maanalaisessa ympäristössä, josta ei ole kuin yksi poistumistie." 

Harjoitus oli kestänyt vajaan tunnin ja sen jälkeen oli pidetty vielä palautetilaisuus. "Aina löytyy parannettavaa, kehitettävää ja mietittävää, mutta se on harjoituksen tarkoituskin."

"- Tunnelin rakentajia täytyy kehua siitä, että ovat perehtyneet näihinkin asioihin. He olivat täysillä mukana harjoituksessa."

Joo, olen todellakin samaa mieltä, että pelastusharjoitukset on äärimmäisen tärkeitä. Meillä töissäkin kun viimeksi reenattiin pelastautumista nousi esille muutamia varsin tärkeitä seikkoja. Ei ole yhtään turhaa harjoittelu, ei. Hyvä asia on se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti