tiistai 14. huhtikuuta 2015

Heureka! Rusnaus-Bergrensning-Scaling

Laitankin nyt ihan oman jutun tästä Heurekasta... Meinasin äsken päivittäessäni pelastusharjoituskuulumisia lisätä nimittäin tämänkin tuon edellisen jutun loppuun. En sitten lisännytkään, kun eihän tämä nyt mitenkään liity tuohon pelastusharjoitusjuttuun.

En tiennyt, että Heurekassa on parhaillaan 'Maan alle' -näyttely. En, ennen kuin ystäväni oli tänään laittanut FB-sivuilleni "Terveisiä Heurekasta!" -kuvan...
"Rusnaus-Bergrensning-Scaling" Heurekassa. 
Kuvan otti ja minulle lähetti Syrjäsen Sanna. Miljantristi kiitoksia muistamisesta! ;)
Miksi ihmeessä hän minua tuolla muisti?! Tsihhhiihi... :)

Havaitsin ystäväni toisesta kuvasta, että siellä oli myös porajumbon pienoismalli hommissa (Sandvikin jumbon näköinen), samoin  louheen ajo- ja lastauskalustoa. Kyllä mä nää hommat tiedän, nääs. ;) Ihmettelin kyllä tuota rusnapiikin kokoa ja näköä kuvassa, epäilin hieman jopa kuvanrajausta. Ystäväni kertoi kyllä tarkastaneensa nimenomaan sen rusnapiikin.. Hihhhi... :D Kuvan rajauksessa ei siis ole mitään vikaa, ei tietenkään ole, miten minä nyt edes sellaista epäilin...  Googlasin siis hiukan. Sepä on kaiketi tällainen Normetin rusnakone. Täällä meidän tunnelissa rapsuttelee sellainen parimetrinen viikate. ;)

Melkein voisin lähteä näyttelyyn, mutta tarvinneekohan tuota tietoa lähteä sieltä asti hakemaan, kun on tämä omakin heureka ihan tuossa jalkojen alla. Tuollaiset kivijutut kyllä muutenkin kiinnostaisivat. Onneksi tässä on vielä aikaa, jos vaikka kesällä käväisisi tuolla isolla kirkolla...
Kuva: Heurekan sivuilta
"Maan alle -Näyttely geologiasta, kaivoksista ja maanalaisesta rakentamisesta.

Mistä kivet koostuvat ja mitä erilaisia mineraaleja tarvitaan älypuhelimen valmistamiseen? Entä kuinka maanalainen rakentaminen vaikuttaa arkielämäämme? Näihin ja muihin kallioperää, mineraaleja, kaivoksia ja kalliorakentamista koskeviin kysymyksiin tuo valaistusta uusi Maan alle -näyttely. Näyttely sukeltaa nimensä mukaisesti kaivoskuiluihin ja luolastoihin sekä tuo päivänvaloon monia mielenkiintoisia asioita jalkojemme alta. Ja pääsetpä huuhtomaan ihan oikeaa kultaa ja lastaamaan ihan oikealla kaivurilla!

Geologiaan liittyvät näyttelykohteet tarjoavat yleiskuvan maankuoren rakenteesta sekä johdattavat tutkimaan mineraalien syntyä ja kallioperän kivilajeja. Mineraaliteollisuuteen keskittyvä teema-alue kertoo kaivosteollisuudesta ja sen historiasta sekä havainnollistaa mineraaliteollisuuden vaikutusta arkeemme. Teemat limittyvät toisiinsa ihmisen, tekniikan, ympäristön ja tutkimuksen näkökulmista. Näyttelyn kantava ajatus on kaikenlaisen maanalaisen toiminnan vaikutus yksittäisten ihmisten jokapäiväiseen elämään.

Maan alle 11.10.2014-20.9.2015."

Semmonen asia vielä noitten pelastusharjoitusuutisten lisäksi tänään.. Kauheesti yhelle päivälle. ;)
                                                                 
                                                                                 -Anuliina
       
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti