lauantai 18. huhtikuuta 2015

Siltakuvia ja tummelmahöpinöitä

 Kävinpä pikkuisella lauantaikävelyllä. Kamera mukanassani. Ajattelin kuvailla muutamaa työn alla olevaa siltaa... Rauhaniementien silta alkaa näyttää jo ihan sillalta, nyt kun siitä kuoritaan nuo puumuotit/tukipuut pois edestä.
Näyttää ihan sillalta jo! Rauhaniemntien silta 18.4.2015
Fosters is back! Wohoo! Ja on siinä sitä Rauhaniementien tukimuurin muottia ja työmaatakin näkyvissä. ;)
Fost.. Rauhaniemnetien tukimuurin muotoistoa ja työmaata 18.4.15
Naistenlahden tunnelityömaa näyttää tältä. Kyllä on sitten kivan värisiä putkia täällä. On kyllä pirteän värinen kuva niiden ansiosta. Mainitaan nyt, että kun pääsin kuvausreissulta kotiin, alkoi aurinko paistaa. Niin siinä aina käy. Ensin otat synkkiä kuvia ja heti alkaa paistaa.;)
Naistenlahden tunnelityömaata 18.4.2015
 Kipaisin vatsarannan kuvauspaikalle tsekkaamaan miltä tuon Rauhaniementien tukimuurin työt näyttävät siltä suunnalta.
Rauhaniementien tukimuuri rakenteilla, kuva 18.4.2015
Rauhaniementien tukimuuri rakenteilla, kuva 18.4.2015
Rauhaniementien tukimuuri rakenteilla, kuva 18.4.2015
Ja siellä taustoilla siintää Rauhaniementien silta. Sekin rakenteilla ja ihan hyvällä mallilla vissiin onkin.
Lähemmäs Rauhaniementien siltaa ei enää päässyt kuvaamaan. Koskapa ne on laajentaneet työmaa-aidoilla rajattua aluetta Tunturipuiston kulmassa.
Ei pääse enää lähemmäs siltaa. 18.4.2015
En jaksanut edes olla yhtään rikollinen ja kulkea aukoista, joita aidoissa kylläkin oli tarjolla melkoisen monta.

"Tunturipuiston leikkialue on poistettu toistaiseksi käytöstä." ...todettiin asukastiedottessa 23.3.15.
"Tunturipuiston leikkialue on poistettu toistaiseksi käytöstä."
Siinä varmaan sitten myllätään ja avolouhitaan siihen malliin, ettei leikkipaikka voi olla käytössä.
Bongasin sen tunnelityömaa-jäniksen!
Bongasin reissullani myös tunnelityömaa-jäniksen. (Koska totta kai se on se sama pupu, joka näillä huudeilla asustaa. Sehän on selvä. Hihhi.) Se näytti olevan ihan voimissaan. Se kylläkin pakeni minua Osmonpuiston suuntaan.

[EDIT. 19.4.15 seuraavat kaksi kuvaa kävin nappaamassa sunnuntaina, kun käytiin kavereitten kanssa Rauhaniemen uimarannalla. Tällään ne tänne väliin. Rauhaniementien sillasta kun ovat. :)]
Rauhaniementien silta rakenteilla. Kuvattu 19.4.2015
Rauhaniementien silta vielä vaiheessa. Kuvattuky 19.4.2015
Rauhaniementien silta -CHECK! Seuraavaksi suuntasinkin Lapintien ylikulkusillan suuntaan...
Lapintien ylikulkusilta työn alla 18.4.2015
Lapintien ylikulkusilta työn alla 18.4.2015
VOU! Sehän on riivitty jo ihan esille sieltä! Väliaikaisen kävelysillan toisella puolella näyttää tältä..
Lapintien ylikulkusilta työn alla 18.4.2015
Lapintien ylikulkusilta työn alla 18.4.2015
Puuh, kyllä riittää työmaita näillä huudeilla. Noh, sellaisia kuvia näpsin matkallani tänään. Huh.

Erään insidentin seurauksena mietiskelin taas sitä, miten tämä tunneli minuun on vaikuttanut ja vaikuttaa yhä.
Näin vaalien alla on facebook ja kaikki muukin sosiaalinen media täynnä vaalijuttuja ja kysymyksiä hyvistä ehdokkaista ja vaikka mitä aiheeseen liittyvää.
Huomaan kiinnittäväni huomioni siihen äänestikö ehdokas tunneliäänestyksessä 'kyllä' vaiko eikö. Vaikkei tunneli enää pipoani kiristäkään mainittavasti, niin sen verran harmaita hiuksia olen saanut viimeisen vuoden aikana, että ei vaan tee mieli antaa ääntä näille kyllille.. Kyllä-kriteeri ei ole suinkaan missään nimessä ensisijainen äänestyskriteerini, mutta se vaikuttaa hienoisesti suhtautumiseeni ehdokkaaseen. Näköjään. Vieläkin.
Tässä kun kuitenkin on vielä avoimia kysymyksiä, mitä tulee tuohon tunneliin. Melko ratkaiseviakin vielä: Tunnelin liikenteen meteli ja tunnelin poistoilma eli ne päästöt. Ne ratkeavat vasta tulevaisuudessa.
Rakennusvaiheen pahimmat ajat ovat kannaltani takana. Ja mieleni melko levollinen. Parhaillaan tunnelielämä tuntuu hyvältä ja helpolta.

Yhtenä päivänä keskustelin jälleen siitä, miksen ole täynnä pyhää vihaa ja raivoa, kun puhutaan tunnelista. Miksen ällöä allianssia, tai miten minua voi ylipäätään mitenkään edes kiinnostaa tunnelityöt, kun se on kerta "ihan paska ja turha hanke". Ja aionko vielä ajaakin sitä pitkin joskus, kaiken tämän jälkeen?!

Nimenomaan kaiken tämän jälkeen toivon, ettei se ole turha hanke. Tai paska. Paskuudesta en osaa varmasti vielä lopullisesti sanoa. Kun en vielä tiedä miten tunnelin avauduttua liikenteelle se liikenteen meteli tänne kantautuu tai sitä  miten lähellä päästöjen raja-arvot tulevat olemaan. Kun ne asiat ovat selvillä, voin antaa lopullisen vastaukseni ja kantani.  
Pahin kauhuskenaario on kai se, että pauhu kantautuu kotiini asti ja että päästöjen arvot on kuitenkin niin suuret, että täytyy laittaa koti myyntiin ja muuttaa muualle. Sitä en missään tapauksessa tahtoisi. Vähän jännittää kumminkin. Kotini on nimittäin hyvin "ilmava", vanhassa puutalossa kun on. Ulkoa tulevat äänet mönkivät lattian ja ovien rakosista hyvinkin helposti sisään.. Ja talvella, jos seisoksii ikkunan edessä, varpaissa tuntuu hienoinen tuulenhenkäys. Harakoille vähän vain lämpöä tarjoilen, olen katsokaas niin ystävällinen. Tsihhhi. ;)
Siihen, aionko ajella tunnelissa, voin kertoa, etten varmaan ihan hirveästi, kun minulla kerta ei ole sitä autoa. Pyörällä siellä tuskin saa ajella. :D

Tällä hetkellä mieli on siis valoisa, nuo kaksi asiaa odottelevat vielä tulevaisuudessa.
(Niin joo, ja sitä piippujuttua haudutellaan vielä...lokakuussa selviää sitten se miten silmä ja mieli siihen tottuu...)

Ei, en minä jaksa synkistellä tunnelia, mielummin hengailen hyvällä mielellä ja ajattelen, että ihan hyvä tästä vielä tuulee. On paljon helpompi hengittää ja elää elämäänsä. Sitä tunnelielämääkin.

                                                                            -Anuliina

Ps. Niin joo, olen muuten käynyt äänestämässä jo ennakkoon. Ekaa kertaa ikinä, jos oikein muistan. Normaalisti olen käynyt äänestämässä ihan oikeana vaalipäivänä. Minua vaan meinaa vähän tirskuttaa siellä kopissa. Hihhi. :)

Ja älkää huoliko, toki ajattelin äänestäessäni isompaa kuvaa (Suomellehan tässä ollaan valitsemassa uutta hallitusta, puoluevaalit siis kyseessä) enkä taannoista tunneliäänestystä. On paljon suuria kysymyksiä, kuten ydinvoima, julkisten palveluiden sekä sosiaalietuuksien leikkaaminen, verotus, nato, tuloerot...ja mitä näitä nyt on. Ja minulla sitten tämä oma tunnelilehmä syvällä tunneliojassa. ;)
Ei aivan yhtä painava asia kuin Suomen talous. :D Tietysti itselleni tärkeitä on jo työnkin puolesta nuo koulutus-, lapsi- ja lapsiperheasiat yms. Mutta se siitä, en ala näitä asioita tai kantoja niihin täällä enempää ruotia. Ei kuulu tunneliblogiin sellainen.

(Niin, jos tuossa muutaman vuoden kuluttua käy niin, että tunnelihanke osoittautuu loistavaksi  hankkeeksi, mitään kamalaa ei tapahdu meille tunnelin suulla asuville; ei tule raja-arvoylityksiä, liikenteen meteliä ei kantaudu jne., saamme läheisyyteemme vain ihana rannan virkistysalueineen, unohtamatta asunnon arvon nousua... niin silloin lupaan kiittää kaikkia "kylliä".) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti