tiistai 15. heinäkuuta 2014

Huomenta Suomi, hyvin pyyhkii!


Ensin piti laittaa tänne Matin ja Tepon "Mä joka päivä töitä teen," mutta nuo menee tuonne kyllä jo ennen seitsemää ja laulun sanomakin on ihan väärä. Matti Esko liippaa paljon lähempää, vaikkei tunnelissa olekaan, paitsi kerran tuossa videossa. Se painaa duunia koko yön ja panee usvaa putkeen, kun toiset siis nukkuu vuoteessaan... Poika valvoo siellä vain ja ahkeroi. Nih. Ja kumi laulaa, se on katsokaas se työn ääni. Rusnauspiikki, rekat -mitä näitä nyt on...sama se. "Tutun turbon vihellyksen kuulen, äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa." Just, just. You know what I mean?;)

Tuli vaan mieleen. Olen nimittäin hämmentynyt, koskapa heräsin taas tuohon rusnaukseen klo 6.40. Jossain kauempana ne ovat, hiljaa kuuluu, mutta kuuluu kumminkin. Vieläkin. En voi käsittää.

Olisikohan sittenkin kannattanut mittauttaa näitä ääniä täällä asunnossa hiukan niillä desibelimittareilla... Ihan vaan, että olisi jotain virallista todistusaineistoa, muutakin kuin sanani. Ihan vaan ajattelin vastaisuuden varalle. Kun sen puhallinhallinkin tuohon pihan ja talon alle laittavat. (Se akustiikka, se akustiikka.) Jos nuo rusnaäänet kantautuvat yhä tuolta jostain sadan metrinkin päästä, niin alkaa minustakin olla jo melko poikkeuksellista tämä.... Hmm...Eipä kai se mittailu  vieläkään ole myöhäistä, tunnelit puhkotaan kuitenkin vasta lokakuussa ja kuuluuhan tuo kaiken aikaa kauempaakin. Hermoa ei kuitenkaan yhtään kiristä (huolestuttaa vain hieman), voi nukkua huoletta päikkärit milloin huvittaa. Loma kun on, IIH!! :)

Eilen vetäisin reilun parin tunnin päiväunet ja arvatkaas mistä näin unta.. Räjäytyksistä tietenkin.
Kuljin öiseen aikaan kotikylän hiekkatietä peltojen keskellä, kun yhtäkkiä allani räjähti ja sellainen alikulkutunnelin kokoinen tunneli ilmestyi siihen jalkojeni alle. Seisoin vain jonkun betonirummun päällä. Olin aivan hirmuisen käärmeissäni, koska ne eivät olleet käyttäneet varoitusääntä. Ja savuakin tuprusi niin, ettei henkeä saanut ja oli juostava kirkolle asti.
On se kumma, kun unissakin räjäytellään. Hmph.

Noin, nyt aamusumpin keittoon ja kohta voikin varmaan taas mennä pötkölleen, menin nukkumaan vasta kolmen aikoihin. Siihen asti oli muuten ihan hiljaista.

Näihin kuviin ja tunnelmiin.
                                          -Anuliina

EDIT 10.20: VOU! Liikenneviraston sivuille on tullut uusi(??) linkki:
Tampereen Rantatunnelin hanke-esite.

Menu sisältää kohdat:
-Rantatunneli
-Aikataulu
-Hanke kartalla
-Hanke lukuina
-Uutta Tamperetta
-Allianssimalli
-Yhteystiedot

Hanke esitellään yleissilmäyksellä melko suurpiirteisesti, mutta aivan mukavasti. Varsinaista uutta tietoa tuolla ei nyt kovasti tullut, siis ainakaan minulle, joka olen googlannut lähes kaiken tunneliin liittyvän ;), mutta näpsäkästi kaikki perustiedot löytyvät nyt ainakin selkeästi yhdestä paikasta.

Esko Mulari, Allianssin projektipäällikkö esitteen etusivulla:
"Toivomme, että tämä sivu vastaa hankkeen herättämiin kysymyksiin. Otamme myös mielellämme vastaan ideat, joilla rakentamisen aiheuttamat väliaikaisjärjestelyt palvelisivat kaupunkilaisia entistä paremmin. Jos sinulla on sellainen, lähetä se meille! Yhteystietomme löytyvät sivun alalaidasta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti